Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Garchomp
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Gablias.png]

Türü: Ejderha/Toprak

Base statları: 108/130/95/80/85/102

Ability'leri:
Sand Veil: Eğer Sandstorm varsa rakibin saldırılarının ıskalama ihtimali %20 artar.
Rough Skin: Eğer rakip bu Pokemon'a temas eden bir saldırı kullanırsa rakibin canının 1/16'sı gider.

Garchomp, en güçlü ejderha Pokemonlarından biri. Muhteşem atağa, ortalamanın üzerinde hıza ve iyi defanslara sahip. Ejderha/Toprak türü buza karşı x4 zayıf olmasını sağlıyor olabilir, ama defansif olarak hiç de fena değil: elektrik saldırılarından etkilenmiyor ve yaygın ateş ve kaya saldırılarına karşı dayanıklı.

Garchomp'u nasıl kullanacağımıza bakalım:

Choice Scarf
~ Outrage
~ Earthquake
~ Dragon Claw / Dragon Rush
~ Fire Blast / Aqua Tail / Stone Edge / Stealth Rock
Item: Choice Scarf
Ability: Sand Veil
Nature: Jolly
EV: 252 Atk / 252 Spd / 4 HP

Garchomp muhteşem atağa ve ortalamanın üzerinde hıza sahip demiştik. Bu set, Garchomp'un en iyi seti: Choice Scarf sayesinde, takımınızı tehdit edebilecek her Dragon Dance / Quiver Dance kullanıcısından daha hızlı ve Garchomp'un atağı sayesinde ejderha/toprak saldırılarına dayanıklı olmayan neredeyse her şeyi en fazla 2 vuruşta indirebilecek güçte.

Outrage ve Earthquake, her Garchomp setinde olması gereken saldırılar. Outrage'in tek kötü yanı 2-3 tur boyunca aynı saldırıyı kullanması; bu, Ferrothorn/Skarmory gibi Pokemonlara Spikes/Stealth Rock kullanma şansı veriyor. 3. saldırı da bunun için: Dragon Claw daha zayıf ama hiç kötü yanı yok, Dragon Rush ise daha güçlü ama  %25 ıskalama ihtimali var. Son saldırı ise size kalmış: Fire Blast, Garchomp'u durdurabilen Skarmory ve Ferrothorn gibi Pokemonları iki vuruşta indirebileceğinden önerilen seçenek; ama Zapdos/Gyarados gibi uçan türlerini ve Volcarona'yı vurmak için Stone Edge, Gliscor/Hippowdon gibi toprak türlerini vurmak için Aqua Tail veya rakibi şaşırtmak için ve takımınızda başka kullanan yoksa Stealth Rock da kullanılabilir.

Swords Dance + 3 saldırı
~ Swords Dance
~ Outrage / Dragon Claw
~ Earthquake
~ Fire Fang / Aqua Tail
Item: Leftovers / Life Orb / Haban Berry / Yache Berry
Ability: Sand Veil
Nature: Jolly
EV: 252 Atk / 252 Spd / 4 HP

Swords Dance Garchomp inanılmaz derecede güçlü bir Pokemon, tek kötü yanı ise Starmie/Latios ve Choice Scarf kullanan diğer ejderhalardan daha yavaş olması. Bu yüzden Yache veya Haban Berry'leri bir buz veya ejderha saldırısına dayanmanız için kullanılabilir. Leftovers veya Life Orb kullanabileceğiniz diğer itemler. Fire Fang Ferrothorn/Skarmory; Aqua Tail ise Gliscor/Hippowdon'u vurmak için kullanılabilir. Eğer Aqua Tail kullanıyorsanız takımınızda Ferrothorn/Skarmory'i indirmek için Magnezone bulundurun.

Substitute + Swords Dance
~ Substitute
~ Swords Dance
~ Dragon Claw / Outrage
~ Earthquake
Item: Leftovers / BrightPowder
Ability: Sand Veil
Nature: Jolly / Adamant
EV: 252 Atk / 252 Spd / 4 HP

Sand Veil ability'si üzerinde yoğunlaşan bir set. Bu seti kullanacaksanız mutlaka Sandstorm'la beraber kullanın. Sand Veil + BrightPowder, rakibinizin saldırılarının büyük bir kısmının ıskalamasına yol açacaktır. Eğer şanslıysanız, bu setle rakibin bütün takımını bile indirebilirsiniz. Bu seti kullanacaksanız takımınızda mutlaka Magnezone bulundurun, zira Skarmory/Ferrothorn'u yenme şansınız yok.

Choice Band
~ Outrage
~ Dragon Claw
~ Earthquake
~ Fire Fang / Fire Blast / Aqua Tail
Item: Choice Band
Ability: Sand Veil
Nature: Jolly
EV: 252 Atk / 252 Spd / 4 HP

Choice Band Garchomp, rakip takımın defansif Pokemonlarını zayıflatıp sizin diğer Pokemonlarınızın işini kolaylaştırmak için kullanılmalı, bu yüzden bu Pokemon'u Dragon Dance Haxorus/Salamence gibi Pokemonlarla birlikte kullanın.

Diğer Seçenekler: Dragon Tail üzerine yoğunlaşan defansif bir set kullanılabilir, ama bu Garchomp'un potansiyelini harcamak olur. Garchomp; Stone Edge, Brick Break veya Crunch da kullanabilir. Dual Chop özellikle rakip SubSD Chomp'a karşı kullanılabilir, ama onun dışında Dragon Claw daha güvenilir bir seçenek. Draco Meteor ve Surf, rakip defansif Pokemonları (Gliscor, Skarmory, Hippowdon gibi) şaşırtmak için kullanılabilir. Rest + Sleep Talk defansif bir set kullanacaksanız kullanılabilir. Toxic, rakip defansif Pokemonları oyundan düşürmek için kullanılabilir.
Stealth Rock


~ Stealth Rock
~ Outrage / Dragon Claw
~ Earthquake
~ Fire Blast / Swords Dance



Item: Life Orb/Focus Sash
Ability: Rough Skin
Nature: Naive/Jolly
EV: 4 HP/252 Atk/252 Spe



Bu setimizde Garchomp'u bir Lead olarak görüyoruz. Garchomp genellikle oyunun başlarında ölecek bir pokemon değildir ama takımında Stealth Rock kullanan bir pokemonunuz yoksa Garchomp kullanabilirsiniz. İlk başta Stealth Rock ile başlıyorsunuz. Bir kere Stealth Rock kullandıktan sonra Garchomp'u değiştirebilirsiniz ancak Garchomp'u deviremeyecek veya Garchomp'un saldırılarına güçsüz olan bir pokemonunuz varsa Garchomp'u sahada kullanmaya devam ettirebilirsiniz.


Ejder Türü saldırı seçiminizde karar seçim. Genellikle Rakibinizde Steel türü varsa Dragon Claw tercihim ancak rakibiniz takımı Hyper Offensive türündense Outrage kullanabilirsiniz. Earthquake zaten sizin STAB hamleniz olacaktır. Son saldırıda yine seçim sizin olacak. Swords Dance ve Fire Blast. Garchomp'u sadece Stealth Rock için değil oyun sonlarında saklamak istiyorsanız Swords Dance önerilir. Yada Genellikle Fire Blast ile birlikte Scizor ve Ferrothorn'a sürpriz yapabilirsiniz.
Bu arada şunu belirteyim: Smogon'da artık Sand Veil yasaklı olduğundan bütün setlerde Rough Skin ability'si kullanılacak.