Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Roserade
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 1zzp1cw.png]

Türü:  GRASS, POISON
Ability:  Natural Cure= Paralysed, Poisoned, Sleeping, Frozen, Burned gibi bütün statü problemlerini iyileştirir.
Poison Point= Darbe aldığında rakibi zehirleyebilir.
Technician= Pokemonun 60 ve altındaki Atk gücü olan saldırılarının Atk gücünü yükseltir.
STATS
[Resim: wi606d.png]

    GENEL BAKIŞ
    Roserade, rakiplerine hızıyla, Sleep Powder ve Toxic Spikes saldırılarıyla korku saçar. Roserade’in ofansif gücü Rain(Yağmur) ve Sandstorm(Kum Fırtınası) takımlarını kolaylıkla yenebilir. Roserade’in bir özelliği rakiplerine her zaman statü problemi oluşturmasıdır. Special Attack statının 125 olması bizi, Special Attack taktiklerine yönlendiriyor. Bu aralar oyunda en popüler çim pokemonu olan Ferrothorn yüzünden Roserade fazla kullanılmıyor. Buna rağmen Roserade Hidden Power’ı sayesinde herkesin gözbebeği olan Ferrothorn’u yenebilecek güçte.

Dayanıksız olduğu türler: Flying x2, Fire x2, Psychic x2, Ice x2
Dayanıklı olduğu türler:  Fighting /2, Water /2, Grass /4, Electric /2
Bağışıklık: Yok

    TOXIC SPIKES
Move 1: Toxic Spikes
Move 2: Sleep Powder
Move 3: Leaf Storm / Giga Drain / Grass Knot
Move 4: Hidden Power Fire / Hidden Power Ice
Item: Focus Sash / Life Orb
Ability: Natural Cure
Nature: Timid
EVs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe   

      YORUMLAR
    Roserade oyunda etkili bir şekilde Toxic Spikes yapabilen birkaç pokemondan biri. Roserade’in bir diğer özelliği de Toxic Spikes’ı kullanabilen pokemonlardan en hızlı dördüncü pokemon. Toxic Spikes oyunda ne kadar erken yapılırsa o kadar iyidir. Eğer bu taktiği kullanırsanız Roserade’i takımınızda ilk sıraya koyun. Toxic Spikes’ı kullandıktan sonra Roserade’in Spe. Atk gücünden yararlanarak Leaf Storm, Giga Drain, Grass Knot, Hidden Power saldırılarını kullanabiliriz. Tabi ki eğer isterseniz Sleep Powder’ı kullanarak rakibinizi uyutup karşılaşmadaki dengeleri bozabilirsiniz.
    Hidden Power Fire, Ferrothorn’a KO yapmak içindir. Tabi diğer çim veya çelik pokemonları için de geçerli. Hidden Power Ice ise Flying(Uçan) türündeki pokemonlar içindir.

    ÖNERİLER
    Eğer item olarak Focus Sash’i seçerseniz 90 Accuracy’si ve 140 saldırı gücü bulunan Leaf Storm’u seçebilirsiniz. Fakat derseniz ki ben daha güçlü saldırılar yapabilmek için Life Orb’u seçeceğim, o zaman 100 Accuracy’si ve 75 saldırı gücü olan Giga Drain saldırısını seçmenizi öneririm. Çünkü Life Orb’un %10’luk HP kaybını bununla telafi edebiliriz. Grass Knot’ı ise en son tercih olarak öneriyorum.
Roserade oyunda bu aralar çok tercih edilen Jellicent ve Gyarados gibi pokemonlara karşı KO yapmanızı sağlayacaktır. Konu KO’dan açılmışken söyleyim, KO olma ihtimaliniz %0, eğer Focus Sash itemini seçerseniz.
    SPIKES
Move 1: Spikes
Move 2: Giga Drain / Grass Knot
Move 3: Hidden Power Fire / Hidden Power Ice
Move 4: Rest / Stun Spore / Leech Seed
Item: Leftovers
Ability: Natural Cure
Nature: Calm
EVs: 252 HP / 120 Def / 136 SpD   
    YORUMLAR
    Roserade’in Toxic Spikes’ın yanında bir de Spikes saldırısı vardır. Oyunda Stealth Rock, Spikes ve Toxic Spikes saldırıları birçok taktiğin temelini oluşturuyor. Roserade’de de ikisi olduğundan, iki spikes taktiğinin olması kaçınılmazdır.
    Spikes, 3 aşamalı bir saldırıdır. O yüzden ilk önce Stun Spore’u kullanarak pokemonun saldırmasını engelliyoruz ondan sonra gerekli sayıda Spikes yapıyoruz. Daha sonra pokemona göre Hidden Power kullanıyoruz. Eğer Hidden Power saldırılarının süper etkili olabileceği pokemon yoksa bile, pokemonun x1 veya /1 dayanaklılığı olduğu türün pokemonlarına karşı bu saldırıları kullanabilirsiniz.
    Bu taktikte 3 aşamalı Spikes’ı yapacağımızdan dolayı, EVs defansif olarak ayarlandı. Ve de Leftovers itemini kullandığımızdan dolayı da HP EVs’i 252 yapıldı. Calm da Special Defense’e yardım edecek.
    HP’nizin azaldığı yerde Giga Drain’i kullanarak HP’nizi artırabilirsiniz. Grass Knot bu taktikte de ikinci planda.
   
    ÖNERİLER
    Roserade’in takım arkadaşlarından birinde Rapid Spin, ve diğer herhangi birinde de Roar, Whirlwind gibi rakibin pokemonunun değişmesini sağlayan saldırılar bulundurun. Böylece Spikes’tan daha çok verim alacağız.
Offensive
~ Leaf Storm
~ Sludge Bomb
~ Sleep Powder
~ Rest / Synthesis / HP Fire 60
@ Life Orb
Ability: Natural Cure / Technician
Nature: Timid / Modest
EV: 252 SpA, 252 Speed, 4 HP

Roserade'in Special Attack statı son derece iyi, bu yüzden Spikes/Toxic Spikes değil de Roserade'in gücüne odaklanan bir set kullanılabilir. Leaf Storm ve Sludge Bomb, Roserade'in en güçlü saldırıları. Sleep Powder, tabii ki Roserade'i yenebilecek ama Roserade'den daha yavaş bir Pokemon'u uyutup aradan çıkarmak için. Son saldırı için 3 seçeneğimiz var: Synthesis ve Rest saldırıları Roserade'in HP'sini yükseltmek için. Rest kullandıktan sonra Roserade'i değiştirin ki Natural Cure ability'si Roserade'i iyileştirsin. Veya Scizor/Ferrothorn için HP Fire da kullanabilirsiniz.

Nature olarak Timid mi Modest mi size kalmış. Modest daha güçlü, Timid daha hızlı. HP Fire kullanacaksanız gücünü 60 ve ability'sini Technician yapın, diğer durumlarda Natural Cure kullanın.