Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ninetales
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ninetales

[Resim: mkceif.jpg]

Tür; Fire

Ability;
Flash Fire, Fire tipi vuruşları engeller ve Fire tipi vuruşların gücünü %50 arttırır.
Drought, Maç boyunca hava güneşli olur.

Statlar;
73 / 76 / 75 / 81 / 100 / 100


Genel Bakış;

Ninetales pek çok açıdan vasat bir pokemon olsada,Drought ability'si sayesinde sun team'ler için önemli rol oynamaktadır.Drougt ile ninetales sahaya girdiğinde bazı istisnalar haricinde maç boyunca hava güneşli olur.Ancak rakibinizin takımı sand yada rain ise pokemonu ilk sıraya almayın.Aksi takdirde hava güneşli olmaz.

name: Specially Defensive
move 1: Flamethrower
move 2: Will-O-Wisp / Toxic
move 3: Substitute
move 4: Hidden Power Fighting / Hypnosis / Protect
Item: Leftovers
Ability: Drought
Nature: Timid
evs: 252 HP / 92 SpD / 164 Spe

Yorumlar;
Eğer bu şekilde kullanacaksanız Hypnosis'ı tavsiye etmem.Hemen Substitute basmaya çalışın.Daha sonra Will-O-Wisp yada Toxic kullanarak rakibi status(Yani yakmak veya zehirlemek) etmeye çalışın.Sonra Flamethrower kullanarak rakibi indirin.Defansif olduğunuz için earthquake gibi bir skill yemediğiniz sürece tek vuruşta ölmezsiniz.

name: Special Attacker
move 1: Fire Blast / Flamethrower
move 2: Will-O-Wisp
move 3: Energy Ball
move 4: Hidden Power Fighting / Hidden Power Ground / Hypnosis
Item: Life Orb / Leftovers
Ability: Drought
Nature: Timid
evs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Yorumlar;
Bu şekilde kullandığınızda rakibinizden daha hızlı olmalısınız.Ofansif olduğunuz için tek yeme ihtimaliniz daha yüksek.Hypnosis kullanabilisiniz.Ama ıskalama ihtimalini göz önüne alırsak biraz riskli bir seçenek olur.

name: Choice Specs
move 1: Overheat / Fire Blast
move 2: Energy Ball
move 3: Hidden Power Fighting / Hidden Power Ground
move 4: Flamethrower
Item: Choice Specs
Ability: Drought
Nature: Timid
evs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Yorumlar;
Choice Specs kullandığınız için çoğu pokemondan daha hızlı olursunuz.Eğer rakibinizde mach punch gibi bir skill varsa ChoiceSpecs ninetales kullanmanızı tavsiye etmem.Energy Ball'u su yada ground,rock tipi pokemonlara karşı kullanın.Eğer rakip başka bir pokemon seçerse sizde pokemon değiştirin.Çünkü;ilk kullandığınız skille devam etmek zorundasınız.

name: Nasty Plot
move 1: Nasty Plot
move 2: Fire Blast / Flamethrower
move 3: Energy Ball
move 4: Hidden Power Fighting / Hypnoises
Item: Life Orb
Ability: Drought
Nature: Timid
evs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Yorumlar;
Benim kullandığım ninetales tipidir.Burada hypnosis kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.Eğer rakibinize karşı tür avantajınız varsa direk nasty plot basın.Ama yoksa hypnoises ile uyutup sonra nasty plot basın.Bu şekilde rakibi yıpratıabilir hatta galip gelebilirsiniz.



Özelliği felan bi yanada , tipine bitiyorum bu pokemonun .
Sunny Day
~ Sunny Day
~ Fire Blast / Flamethrower
~ Solar Beam
~ Toxic / Will-o-Wisp / Protect
@ Leftovers
Ability: Drought
Nature: Modest
EV: 136 HP, 252 SpA, 120 Speed

"Drought ability'si varken niye Sunny Day kullanayım ki?" diyorsunuz, biliyorum. Şöyle: Ninetales; Tyranitar ve Politoad'dan daha hızlı. Bu yüzden, rakibiniz kendi weather Pokemon'uyla başlarsa ve siz de Ninetales'la başlarsanız, rakibinizin weather'ı aktif olur. Solarbeam 2 tur alacağından normalde siz de Pokemon değiştirmek zorunda kalırsınız. Peki bu sette ne yapıyoruz? Sunny Day kullanarak havayı tekrar Sun yapıyoruz ve oyunu kendi lehimize çeviriyoruz. Sun sayesinde artık Politoad'un su saldırıları canımızı o kadar götürmeyecek ve Politoad/Tyranitar'ı Solarbeam ile yenebileceğiz. Setin ana mantığı bu. Ateş saldırısı olarak Fire Blast veya Flamethrower kullanmak size kalmış. Son saldırı için fiziksel Pokemon'ları/Tyranitar'ı durdurmak için Will-o-Wisp, defansif Pokemon'lara zarar vermek için Toxic veya rakibinizin ne yapacağını görmek ve bir tur Leftovers ile canınızı yükseltmek için Protect kullanabilirsiniz.
Bende sete ilk baktığım anda neden Sunny Day diye düşünmüştüm ama rakip Tyranitar veya Politoad çıkarırsa gerçekten hava olaylarında üstünlük sağlamak zor oluyor. Çok mantıklı bi diziliş olmuş , bana bazı fikirler verdi teşekkürler