Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Staraptor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: okmna8.png]

Türü:  NORMAL, FLYING
Ability:  Intimidiate= Rakibin atak statını 1 seviye düşürür.
Reckless= Recoil tipi saldırıları (Rakipe vurduğunuzda kendi HP’nizin 1/3'ünün azalacağı saldırı tipi) güçlendirir.
STATS
[Resim: jfj6ah.png]

    GENEL BAKIŞ
    Staraptor, güçlü saldırılarıyla, yüksek hızıyla ve yeterli ölçüdeki statlarıyla rakiplerine dehşet saçan bir pokemondur. Özellikle de OU kategorisinde oldukça iyidir. Bu yırtıcı kuşun iki türü vardır: Normal ve Flying türleri. Normal olması Ghost(Hayalet) pokemonlarının saldırılarını engeller. Fakat Normal türün diğer türler üzerinde fazla bir üstünlüğü olmaması ise onu olumsuz etkiler.
    Staraptor’da dikkat çekici bir saldırı var. Close Combat. Bu saldırının ne kadar etkili olduğunu Infernape’te anlatmıştım. Staraptor’da Close Combat olması büyük bir avantaj. Üç taktikte de bunu kullanacağız. Bu saldırıyla Rock(Kaya) ve Steel (Çelik) pokemonları KO yapılabilecek.
    Ama Staraptor için kötü haberlerim de var. Flying(Uçan) türünde olduğu için Stealth Rock’tan fazla etkileniyor. Bu yüzden takımda Rapid Spin’i kullanabilen bir pokemon mutlaka bulunmalıdır.

Dayanıksız olduğu türler: Rock x2, Electric x2, Ice x2
Dayanıklı olduğu türler:  Bug /2 ve Grass /2
Bağışıklık: Ground ve Ghost (Ground[Toprak] ve Ghost [Hayalet] saldırıları bu pokemona etki etmez.)

    CHOICE BAND
Move 1: Brave Bird
Move 2: Close Combat
Move 3: Return / Double-Edge
Move 4: U-turn / Quick Attack
Item: Choice Band
Ability: Intimidate / Reckless
Nature: Jolly / Adamant
EVs: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe
   

      YORUMLAR
    Choice Band ile birleşince zaten 120 Atk statı olan Staraptor, üstüne bir de 252 Evs Atk eklenince dehşet verici saldırgan bir pokemon oluyor. Durumunu da Adamant yaparsak atağı daha da artar. Bu taktikte Staraptor OU kategorisinin Vaporeon, Swampert ve Ferrothorn gibi güçlü pokemonlarına bile KO yapabilir. Strateji çok basit, rakibe uygun saldırıyı seç ve o saldırıyla devam et. Fakat her zaman dediğim gibi Choice Band, Choice Specs ve Choice Scarf’ta hata yapmamak en önemli şeydir.
    U-turn’ü, Psychic ve Dark türü pokemonlar için koydum. Ama siz yine de derseniz ki bir de önceliği olan saldırı olsun, o zaman bunun yerine Quick Attack’ı da kullanabilirsiniz.
    Brave Bird, Flying(Uçan) türündeki pokemonların en iyi silahlarından biridir. 100 Accuracy’si ve 120 saldırı gücü vardır. Dezavantajlı türlere karşı bununla KO yapabilirsiniz. Ama durumun Adamant değil Jolly olması gerekir. Çünkü Jolly pokemonu daha hızlı yapar ve önce siz hamle yaparsanız KO ihtimali %70’in üzerine çıkar.
    Return saldırısı Normal tip saldırılardan olup Accuracy’si 100’dür ve saldırı gücü pokemonun mutluluğuna bağlıdır. Happiness’ı(Mutluluk) PO’da Teambuilder’ın sağında bulabilirsiniz. En fazla 255 olabilir. Return’ün saldırı gücü= Happiness x 2/5 olduğundan 102’dir. Ama bir de şöyle bir şey var; eğer yeteneği Reckless seçerseniz, Double Edge’in 120 saldırı gücü daha da artar ve Return’e göre güçlü bir saldırınız olmuş olur. Tabi Double Edge’in recoil tipi saldırı olduğunu unutmayalım.
   
    CHOICE SCARF
Move 1: Brave Bird
Move 2: Close Combat
Move 3: Return / Double-Edge
Move 4: U-turn
Item: Choice Scarf
Ability: Intimidate / Reckless
Nature: Jolly / Adamant
EVs: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe
   
    YORUMLAR
    Staraptor’un saldırılarını başarılı bir şekilde uygulamasının önündeki büyük engel ise o saldırısını yapamadan ondan daha hızlı bir pokemonun ona KO yapmasıdır. İşte bu sorunun önüne geçebilmek için Choice Scarf itemini kullanarak hızını %50 artıracağız. Hatta Choice Scarf’lı hızı ve kendi saldırı gücü sayesinde uygun saldırı da seçildiğinde Staraptor bir rakip takımın dengesini bozabilir.
    Bu taktiğin öncekinden tek farkı hız faktörünün ön planda olmasıdır.
   
    ÖNERİLER
    Brave Bird de tıpkı Double Edge gibi recoil tipi bir saldırıdır ve Reckless ile kullanılması daha uygundur. Çünkü Intimidiate yalnızca Fiziksel saldırı ağırlıklı pokemonlarda işe yarar.
    Taktikteki temel amaç Staraptor’un hızını artırmak olduğundan durumunu da Jolly yapmayı unutmayın. Adamant bir tercihtir ama; madem ki hızı artıracağız Jolly daha uygundur.
   
    LIFE ORB
Move 1: Brave Bird
Move 2: Close Combat
Move 3: Return / Double-Edge
Move 4: Roost / Quick Attack
Item: Life Orb
Ability: Intimidate / Reckless
Nature: Jolly
EVs: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe
   
    YORUMLAR
    Bu taktik yerine Choice Band taktiği yapılabilirdi. Fakat KO’larınızı garanti etmek istiyorsanız Life Orb’a ihtiyacınız var. Life Orb taktiğinden önce şunu söyleyeyim ki, saldırı gücünüz artacak fakat; pokemonun direnci düşecek, çünkü her el Life Orb pokemonun canından %10 götürecek. İşte bu yüzden taktiğin içerisine Roost koydum. Roost pokemonunuza %50 HP verecek. Bir nevi Life Orb’un etkisini hafifletecek. Roost yerine Quick Attack de koyabilirsiniz ama; bana sorarsanız Roost daha işinize yarayacaktır. Return, Brave Bird ve Close Combat’ten daha önce de bahsetmiştim zaten.
   
    ÖNERİLER
    Life Orb olduğundan Double Edge bu sefer daha etkili olacaktır. Tavsiyem maça Double Edge ile başlamanızdır. Çünkü bir Reckless’ı seçtiğinizde recoil tipi saldırı olduğu için daha da fazla zarar verecektir. Recoil’in yarattığı problemi de zaten Roost kapayacağız. Close Combat’i de unutmayın sakın. Çünkü bu saldırı vahşi kuşumuz Staraptor’un 120 Atk statı ile birleşince art arda KO yapabilirsiniz.
Tailwind kullanılabilir mi? Rakip zayıf türden olduğunda yada uyuduğunda tailwind basılır. Eğer zekice kullanılırsa hız sorunu çözülmüş olur.
Evet Tailwind kullanılabilir. Dediğin gibi iyi kullanıldığında işe yarar. Fakat, Tailwind'i daha verimli kullanmak istiyorsak, double veya triple(ikili, üçlü) maçlarda kullanmalıyız.
Ninjask veya Scizor'la Baton Pass yapabilecekken niye Tailwind yapasınız ki? Double/triple battle'larda iyi olabilir ama single'larda Tailwind kullanmak için bir sebep yok.
Baton Pass deyince aklıma geldi.Smeargle ile Agility+Belly Drum kullanıp baton pass yapılabilir.
(22-08-2011, 11:37 PM)frknk link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Baton Pass deyince aklıma geldi.Smeargle ile Agility+Belly Drum kullanıp baton pass yapılabilir.
Veya Gorebyss/Huntail'la Shell Smash + Baton Pass...
Tailwindin süresi bu jenerasyonda 4 tur oldu ama hala avantajsız :D .Ayrıca onu staraptor gibi savunması kötü bir pokemonla yapmak mantıksız olur.Skarmory,mandibuzz,togekiss kullanılabilir eğer kullanılmak isteniyorsa tailwind.
Buarada:
Alıntı:Üstelik 1 Close Combat Atk statınızı düşürünce Staraptor’un saldırı gücü 252 Atk EVs’i olmayan Staraptor’la aynıdır.
Close combat atk değil defleri düşürüyor.