Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Porygon2
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Porygon2



Tür; Normal


Ability;
Trace, Rakibin yeteneğini kopyalar.
Download, Rakibin statlarına göre kullanıcısının statlarını arttırır.
Analytic, Önceki Saldırı kullandıldığında daha güçlü vurur.

Statlar;
85 / 80 / 90 / 105 / 95 / 60


Genel Bakış;
 Porygon2 bu jenerasyonda gelişmiş versiyonu Porygon‘yi geride bırakıp çok sağlam bir pokemon haline geldi . Bunu da onu bu jenerasyonda onu inanılmaz bir şekilde değiştiren Eviolite eşyasına borçlu. Kendiliğinden 105 base Sp.Atk statı, fena olmayan 85 hp 90 def 95 sp.def savunma base statları ,Eviolite’nin Def. ve Sp.Def’i %50 arttırması ile harika bir pokemon. Üstelik Recover gibi iyileştirme saldırısının olması onun için çok büyük avantaj. 
   Porgon2’nin zayıflıkları az olmasına rağmen oldukça önemli. İlki ve önemlisi Fighting türüne karşı zayıf olması ki bu da bu jenerasyonda çok yaygın kullanılan bir tür. Özellikle Conkeldurr,Infernape,Excadrill gibi pokemonlarla savaşmaktan kaçması gerekiyor. Bir diğeri ise eşyası Eviolite olduğu için Stealth Rock, Spikes ,Sanstorm gibi ekstradan zarar verenlerle Leftovers’ın yokluğunda problem yaşabiliyor. Ama bu eksiğini Recover ile biraz kapatıyor. İkincisi de hız base statının 60 olması. Bu da çok yavaş bir pokemon olduğu anlamına geliyor. Ama ayrıca da bunun da bir avantajı Trick Room takımlarında bulunması gereken en önemli pokemonlardan biri olması. 

Yapılandırması:
name: Defensive
move 1: Discharge / Thunderbolt
move 2: Ice Beam
move 3: Toxic / Thunder Wave
move 4: Recover
item: Eviolite
ability: Trace
nature: Bold
evs: 252 HP / 184 Def / 72 SpD

Yorumlar;
İlk olarak ice ve electric türü birlikte her türü vurabildiği için Ice Beam ve Discharge/Thunderbolt ilk iki tercihimiz. Eğer Porygon’un düşük hızından şikayetçiyseniz %30 şans ile rakibi paralyze eden Discharge’yi tercih edebilirsiniz. Yok zaten Sp.Atk ev’i vermedik bari saldırılardan kapatılm açığını derseniz Thunderbolt başka bir tercih. Ama unutmayınki Porygon2 defansif bir pokemon. Ice Beam ise Gliscor,büyük tehlike olan Garchomp ve Dragonlar için. Toxic ise yenmekte zorlandığınız diğer defansif pokemonlar için (Tyranitar gibi) .Recover oyunda kalmamızı arttırıyor. Trace yeteneği ise rakibin pokemonun yeteneğini ona karşı kullanıyor. Örneğin Heatran’dan bir ateş saldırısı bekliyorsanız direk Porygon2’yi oyuna sokabilirsiniz. Genelde Heatran’ın yeteneği Flash Fire(bkz:En çok kullanılan abilityler) olduğu için Porygon’a bu saldırı işlemeyecektir. Aynı şekilde Jellicent’in Water Absorb’u sayesinde kullandığı su türü saldırılar(Scald çoğu zaman) size etki etmeyecektir.





Trick Room Yapılandırması:
move 1: Trick Room
move 2: Thunderbolt
move 3: Ice Beam
move 4: Recover
item: Eviolite
ability: Trace
nature: Quiet
evs: 252 HP / 252 Sp.Atk / 4 Sp.Def
ivs: 0 Spe

Yorumlar;
Diğer yapılandırma defansif olmasına rağmen bu yapılandırmaya oldukça ofensif diyebiliriz.Trick Room sayesinde normalde yavaş olan pokemonlar 5 tur süresince saldırılarını daha hızlı yapıyorlar. Porygon’un Speed statının az olması nedeniyle o saldırılarını rakibin neredeyse bütün pokemonlarından daha hızlı yapıyor(Conkeldurr,Ferrathorn çok kullanılan pokemonlar ve TR kullandıktan sonra Porygon’un hızını geçen pokemonlar)Thunderbolt ve Ice Beam birlikte bütün pokemonları normal bir şekilde vurabiliyor. Recover TR’yi tekrar tekrar kullanmasını sağlıyor ,Quiet TR varken daha da hızlı olması için seçilen Nature. 
  Porygon2 Trick Room’u kullanan en iyi pokemonlardan biri.Hem TR kullanacak savunma saldırısı hem de düşük hızı var. Güvenilir bir iyileştirme saldırısı var. Trick Room takımı kullanıyorsanız kesinlikle denemeniz gereken bir pokemon.

Zayıf Olduğu Pokemonlar:
Başta bahsettiğim gibi Conkeldurr,Infernape,Terrakion,Virizion gibi güçlü Fighting türü pokemonlardan uzak durmasında fayda var.Ayrıca Excadrill’in güçlü saldırılarından da kurtulması oldukça zor görünüyor özellikle de hızının Sandstorm yokken bile ondan düşük olduğunu düşünürsek.
Ofansif
~ Tri Attack / HP Fire
~ Ice Beam
~ Thunderbolt / Discharge
~ Recover
@ Eviolite
Nature: Quiet / Modest
Ability: Analytic / Download
EV: 252 HP, 252 SpA, 4 Def

Porygon2 her ne kadar Eviolite sayesinde çok iyi bir defansif Pokemon olsa da 105 SpA + Analytic veya Download ability'si sayesinde çok iyi vurabilir. 252 HP EV'si, Eviolite ve Recover sayesinde de defansif özelliklerinden pek bir şey kaybetmez.

Tri Attack P2'nin STAB saldırısı, ama HP Fire Ferrothorn, Scizor gibi Pokemon'ları indirmesini sağlayabilir.

Analytic ve Download ikisi de çok iyi ability'ler; Analytic Porygon-2 son vurduğu zaman saldırılarının gücünü %30 arttırıyor, Download ise P2 ilk atıldığında karşısındaki Pokemon'un SpDef'i defansından düşükse SpA'ını arttırıyor (defansı daha düşükse tam tersi). Analytic daha güvenilir, ama Download daha güçlü olmasını sağlayabilir. Seçim sizin. Download ile Discharge ve Modest; Analytic ile Thunderbolt ve Quiet kullanın.