Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ambipom
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ambipom

[Resim: 429.png]

Tür; Normal

Ability;
Technician, 60 base power yada daha düşük saldırılar %50 daha fazla zarar verir.
Pick Up, Pokemona oyun içerisindeki savaşlardan sonra item bulma şansı verir.
Skill Link, İcicel Spear,Rock Blast gibi tekrarlayan saldırılar 2 kat daha fazla tekrarlar.

Base Statları;
75 / 100 / 66 / 60 / 66 / 115


Genel Bakış;
  Hızlı ve becerikli, Ambipom ofansif takımlarda çok populer bir seçim.Diğer statları vasat ve altı olsada 115 hızı onun tercih edilmesine sebep oluyor.Geniş move seçimiyle birçok farklı dizilişle oynayabilir.100 base Atk, Technician bir pokemon için avantajlı olabilir.Türü itibarıyla yalnızca Fight tipi vuruşlara karşı zayıflığı var.Ghost tipi vuruşlara karşı ise bağışıklık kazanmış durumda.

Nasıl kullanacağız;

Attacking Lead
move 1: Fake Out
move 2: Taunt
move 3: Low Kick / Pursuit / Payback
move 4: U-turn / Return
item: Life Orb / Silk Scarf
ability: Technician
nature: Jolly
evs: 252 Atk / 4 SpD / 252 Spe


Yorumlar;
Ambipom başarılı bir önder olabilir.Bu dizilişte her zaman önce Fake Out ile vurmalısınız.Böylece hem Focus Sash etkisinide kaldırabilirsiniz.Taunt her zaman bu pokemona destek olmuştur.Eğer rakibizde bir dövüş tipi move varsa onu basmasını engelleyebilirsiniz.Low Kick ile birçok pokemona vurabilirsiniz.Pursuit ve Payback ile hayalet ve pyschic tipi pokemonlara vurabilirsiniz.Son move olarak U-Turn kullanabilir ve rakibinize göre pokemon değişikliği yapabilirsiniz.Yada onun yerine Happiness'ı 255 yapıp return'le rakibinize daha çok zarar verebilirsiniz.İtem olarak benim tercihim Life Orb olur.Fakat yinede siz bilirsiniz.Life Orb ile %30 daha fazla vurabilirsiniz fakat sizin HP'nizin %10'u her vurduğunuzda eksilir.Silk Scarf ile normal tipi vuruşlar %20 daha güçlü oluyor.Eğer Return kullanacaksanız Silk Scarf daha iyi bir seçim olabilir.


All-Out Attacker
move 1: Fake Out
move 2: Return
move 3: Low Kick
move 4: Pursuit / Payback
item: Life Orb
ability: Technician
nature: Jolly
evs: 252 Atk / 4 SpD / 252 Spe


Yorumlar;
Bu diziliş yukarıdakine oldukça benzer.Taunt yerine 1 tane daha Atk move'u eklenmiş.Maçlara her zaman Fake Out ile başlamalısınız.Sonrasında ise uygun saldırıyı seçmelisiniz.Low Kick ile Rock ve Steel tipi pokemonlara yüksek damage vurursunuz.Pursuit kullanarak rakibinizin U-turn kullanmasını engelleyebilirsiniz. Payback ise daha fazla zarar verir ancak böyle bir yan etkisi yoktur.


Baton Pass
move 1: Agility
move 2: Nasty Plot
move 3: Baton Pass
move 4: Taunt
item: Leftovers / Chople Berry / Lum Berry
nature: Timid
evs: 252 HP / 4 SpD / 252 Spe


Yorumlar;
Bu dizilişle daha çok bir dahaki seçeceğiniz pokemon önemli.Agility ile hızınızı, Nast plot ile SpA'ını arttırırsınız.Taunt önceki tercihiniz olabilir.Baton Pass bastığınızda pokemon değiştireceksiniz ve değiştirdiğiniz pokemonun statları değişmeyecek.Yani Hız ve SpA'ı +2 olarak kalacaktır.Bu şekilde sonradan seçeceğiniz pokemona yatırım yapabilirsiniz.


Offensive Baton Pass
move 1: Nasty Plot 
move 2: Baton Pass / Water Pulse 
move 3: Swift 
move 4: Taunt / Water Pulse 
item : Life Orb
ability : Technician
nature : Timid
evs : 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe


Yorumlar;
Bu diziliş yukarıdakinden farklı.Diğer seçeceğiniz pokemondan çok Ambipom'a yatırım yapıyorsunuz.İlk bakışta vasat SpA'a sahip olsada Nasty Plot ile yükseltildiğinde güçlü olabilir.Ancak yinede Ambipom süpürücü niteliğinde bir pokemon değil.Technician ile yükseltiğinde  swift güçlü bir vuruş oluyor.Taunt'un yada Baton Pass'ın yerine water pulse kullanabilirsiniz.
Choice Band
~ Return
~ Low Sweep / Low Kick
~ Pursuit / Payback
~ U-Turn / Switcheroo / Fire Punch / Acrobatics / Aerial Ace / Seed Bomb
@Choice Band
Nature: Jolly
Ability: Technician
EV: 252 Atk, 252 Speed, 4 SpDef

Ambipom yüksek hıza ve ortalama üstü atağa sahip. Dolayısıyla bir Choice Band seti kullanılabilir.

Return Ambipom'un öğrendiği en güçlü saldırı ve STAB. Low Sweep (dövüşçü türü, 60 BP) rakibin hızını düşürüyor ve Technician'dan yararlanıyor, ama daha ağır Pokemon'lara daha iyi vurmak için Low Kick de kullanılabilir. Aynı şekilde, Pursuit de Payback de Hayalet/Psişik türlerini vurmak için kullanılabilir. İki saldırı da Technician'dan yararlanıyor. Payback daha güçlü, ama Pursuit rakip Pokemon değiştirse de vuruyor. Son saldırı olarak Ambipom'un bir scout görevi görmesi için U-Turn veya Choice Band'ı defansif bir Pokemon'a vermek için Switcheroo önerilen saldırılar, ama takımınızın zayıflıklarına bağlı olarak Fire Punch, Seed Bomb veya Aerial Ace/Acrobatics de kullanılabilir.