Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Zapdos
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Zapdos

[Resim: vybig8.gif]

Tür; Electric, Flying

Ability;
Pressure, Rakip pokemonun vuruşlarından 1 PP düşürür.
Lightningrod, Bütün elektrik tipi saldırılar bu pokemona işler.

Statlar;
90 / 90 / 85 / 125 / 90 / 100


Genel Bakış;
Zapdos 125 SpA ve 100 Spe ile mükemmel ofansif statlara sahip.Electric/Flying türü olarak şaşırtıcı bir gücü var.Ancak Stealth Rock'a karşı zayıflığı var.Ama neyseki roost kullanabiliyor.Zapdos birçok move'a sahip ve bu kadar move ile birden fazla seçenekle karşımıza çıkıyor.Ofansif,Yarı ofansif,Defansif ve Baton Pass.Zapdos'un göze çarpa pek fazla kusuruda yok.O çok kullanışlı bir pokemon.Ancak Thundurus'un girişiyle zapdos biraz daha az kullanılmaya başladı.

Nasıl kullanacağız;

SubRoost
move 1: Substitute
move 2: Roost
move 3: Thunderbolt
move 4: Heat Wave / Hidden Power Ice / Toxic
item: Leftovers
nature: Timid
evs: 192 HP / 64 Def / 252 Spe

Yorumlar;
Bu dizilişle zapdos defansif olarak kullanılabilir.Yalnız defansif olmasına rağmen zayıf türe karşı yüksek damageler vurabilir.İlk 3 move yukarıdaki gibi olmalı.Sonuncusuna ise siz karar vereceksiniz.Heat Wave ilk tercih olarak verilmiş.Bence heat wave daha karlı.Steel ve Grass türü pokemonlara yüksek damage vurur.Ice ise grass türü pokemonların yanında gliscor ve landorus gibi pokemonlarada çok yüsek damage vurabilir.Toxic kullanmanızı pek tavsiye etmem.Ama yinede siz bilirsiniz.


Special Attacker
move 1: Thunderbolt
move 2: Heat Wave
move 3: Hidden Power Ice
move 4: Roost
item: Life Orb / Leftovers
nature: Timid
evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Yorumlar;
Bu dizilişte ise Zapdos'u ofansif olarak görüyoruz.Roost ile HP'sini doldururken diğer move'larla zayıf türe karşı yüsek dama ge vurur.İtem olarak life orb seçebilirsiniz.Ofansif diziliş olduğundan Life Orb bence daha avantajlı olur.Hem Roost'ta kullanabiliyor.Rock ve Ground tipi vuruşlara karşı zayıflığı var.


Fiziksel Defansif
move 1: Thunderbolt
move 2: Roost
move 3: Heat Wave / Hidden Power Ice
move 4: Thunder Wave / Roar
item: Leftovers
nature: Bold
evs: 248 HP / 228 Def / 16 SpDef / 16 Spe

Yorumlar;
125 base SpA'ının yanında 90 Def statı var.Tank yapmak için ideal bir pokemon.Heat wave ve Thunder Wave onu diğer dizilişe göre daha fazla defansif yapıyor.Thunderbolt ilede birçok pokemona galip gelebilir.


Specially Defensive
move 1: Thunderbolt
move 2: Roost
move 3: Thunder Wave / Light Screen
move 4: Heat Wave / Hidden Power Ice
item: Leftovers
nature: Calm
evs: 248 HP / 16 Def / 228 SpD / 16 Spe

Yorumlar;
Diğer defansif dizilişten farkı SpD'ının yüksek olması.Move'lar aynı fakat birde Light Screen tercihi verilmiş.Defansif bir poke için kullanışlı olabilir ama bence thunder wave daha avantajlı.Rakibi yavaşlattıktan sonra roost'u daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.


Baton Pass
move 1: Baton Pass
move 2: Agility
move 3: Substitute
move 4: Thunderbolt
item: Leftovers
nature: Timid
evs: 248 HP / 140 Def / 88 SpA / 16 SpDef / 16 Spe

Yorumlar;
Bu pokemon için Baton Pass kullanışlı olabilir.Agility basıp diğer seçeceğiniz pokemonuda hızlandırabilirsiniz.Substitute ile tam bir defansif pokemon oluyor.Bu EV'lerlede rakip 2 kez Swords Dance yada benzeri bir yükseltici basmadıkça tek yemezsiniz.


Choice
move1: Thunderbolt
move 2: Heat Wave
move 3: Volt Switch / U-turn
move 4: Hidden Power Ice
item: Choice Scarf /Choice Specs
nature: Timid
evs: 4 Def / 252 SpA / 252 Spe

Yorumlar;
Bu diziliş ise Zapdos'un ofansif potansiyelini kullanmış.Burada item seçiminiz önemli.Scarf yaparsanız önce vurursunuz ama Specs'e göre daha az vurursunuz.Tercih size kalmış.3.Move'da U-turn tavsiye edebilirim.Rakip pokemon phsychic türse U-Turn kullanabilirsiniz.
kardeş bir şey belirtmek isterim po senin çoğu saldırı türüne koyduğun heat wave saldırısını kullanmaya izin vermiyor ben spa saldırı örneğini denedim bende
Zapdos can't learn the following moves from older generations at the same time as having the ability Lightningrod: Heat Wave.
böyle bir hata verdi öğreniş biçiinede 4G Tutor yazıyodu başka 4G ve 3Gleri denedim onlarıda kabul etmedi onun yerine önerebileceğin saldırı var mı ben onun yerine drill peck düşünüyorum ne diyorsun ?
Lightningrod değilde Pressure kullanısan sorun çözülür
Lighting Rod, DW abiltiysi olduğundan kaynaklanıyor bu sorun.
İşte bu :D Benim gibi gif koyun hareketli olsun :D
çok sağolun :D 2 saat onun yerine alabilecek saldırı düşünmüştüm araştırmıştım :D
(13-09-2011, 09:22 AM)UzUmAKi__PeiN link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:çok sağolun :D 2 saat onun yerine alabilecek saldırı düşünmüştüm araştırmıştım :D

İstersen Hidden Power Ice'da kullanabilirsin...
(13-09-2011, 12:24 PM)frknk link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:İstersen Hidden Power Ice'da kullanabilirsin...
dediğim gibi spa dizilimini kullanıyordum orda da zaten hidden power saldırısı var hidden power saldırısı olmasaydı hidden power fire yapmayı düşünüyordum