Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Venusaur
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Venusaur

[Resim: 3.png]

Tür; Poison, Grass

Ability;
Overgrow, HP 1/3'in altında indiğinde Grass tipi vuruşların gücü %50 artar.
Chlorophyll, Güneşli havada Speed ikiye katlanır.

Statlar;
80 / 82 / 83 / 100 / 100 / 80


Genel Bakış;
  Venasaur,growth skilli ve chloropyhll ability'si sayesinde sunteam'lerde kilit pokemon haline geldi.Growth bastıktan sonra yüksek SpA'ı sayesinde tek başına koca takımı tek başına devirebilecek güçte.Ayrıca chloropyll ability'si olduğundan güneşli havada hızı ikiye katlanıyor.Mach Punch,Sucker Punch benzeri bir skill yemedikten sonra genelde her zaman ilk vurur.(Rakip Trick Room kullanıyorsa her zaman sonra vurur.)Üstelik güneşli havada Solar Beam beklemeden vurduğu için çok büyük avantaja sahip.Bütün bunarın yanına birde Life Orb eklenirse gerçekten ölüm makinası haline gelebilir.Bütüüün bu avantajların üstüne birde üstün olduğu elementlere karşı vurduğunda gerçekten inanılmaz damageler görebilirsiniz. (%1000 gibi) Eğer Growth'u iki sefer basarsanız karşısında pek pokemonun durabileceğini sanmıyorum.

nasıl kullanacağız;

Growth
move 1: Growth
move 2: Energy Ball / SolarBeam
move 3: Hidden Power Fire
move 4: Sleep Powder / Sludge Bomb
item: Life Orb
ability: Chlorophyll
nature: Modest
evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe
ivs: 2 Atk / 30 SpA / 30 Spe

Yorumlar;
Bu diziliş ile rakibinizle karşılaştığınız anda Sleep Powder vurmaya çalışın.(Eğer rakibe karşı tür avantajınız varsa direk vurabilirsiniz.)Çok yüksek bir ihtimalle rakibinizi uyutursunuz.Daha sonra Growth basmaya çalışın.Ve sonra vurmaya başlayın.2. Move için energy ball yada SolarBeam seçebilirsiniz.Benim tercihim solar beam'den yana.Güneşli havada hiç beklemeden vuruyor ve çok güçlü.

Karışık Growth
move 1: Growth
move 2: Seed Bomb
move 3: Return / Earthquake
move 4: Hidden Power Fire / Sleep Powder
item: Life Orb
ability: Chlorophyll
nature: Lonely
evs: 252 Atk / 4 SpA / 252 Spe
ivs: 30 Def / 30 SpA / 30 Spe
Happiness: 255

Yorumlar;
Bu diziliş ile rakiplerinizi gafil avlayabilirsiniz.Burada Life Orb kullanmanız çok önemli.Güneşli havada growth basıldığında Atk'ınızı ve SpA'ınızı iki misline çıkaracaktır.Chloropyhll'de Power Whip kullanılamadığından en mantıklı seçim Seed Bomb olacaktır.3. Move için benim tercihim earthquake'ten yana.Çünkü Heatran gibi bir pokemon çıktığında Venusaur işe yaramıyor.Earthquake ile bu açığınızı kapatabilirsiniz.Growth bastıktan sonra Hidden Power steel,grass,bug ve ice tipi pokemonlara tek atar.Ama işinizi daha sağlama almak istiyorsanız Sleep powder'da seçebilirsiniz.

Subseed
move 1: Leech Seed
move 2: Substitute / Protect
move 3: Hidden Power Fire
move 4: Sleep Powder
item: Leftovers
ability: Chlorophyll
nature: Bold
evs: 192 HP / 252 Def / 52 SpD / 12 Spe
ivs: 2 Atk / 30 SpA / 30 Spe

Yorumlar;
  Diğer iki diziliş dururken Venusaur'u SubSeed yapmak ondan verim alamamak olur.Hidden Power dışında rakibin canını götürecek bir vuruşu yok.Leech Seed tek başına ne kadar can götürebilir?Ama yinede diğer iki diziliş ofansif olduğundan birde defansif dizilişi deneyebilirsiniz.Rakibi uyuttuktan sonra Subs. basıp rakibi Leech Seed ile sömürebilirsiniz.Hidden power ise sürpriz vuruşunuz olabilir.Rakibiniz size karşı tür üstünlüğü bulunan Steel,Ice yada Bug pokemonu seçerse Hidden Power etkili olacaktır.
Swords Dance
~ Swords Dance
~ Sleep Powder
~ Seed Bomb
~ Earthquake
@ Life Orb
Nature: Jolly
Ability: Chlorophyll
EV: 252 Atk, 164 Speed, 92 HP

Fiziksel Venusaur. "Neden Growth değil de Swords Dance yazdın" diye sorabilirsiniz; bu Venusaur Special Attack kullanmadığından Special Attack'ını yükseltmesine gerek yok. Growth sadece Sun varken +2 veriyor, diğer durumlarda +1, ama Swords Dance her zaman +2 veriyor.
(27-05-2012, 08:19 PM)gnaaye link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Swords Dance
~ Swords Dance
~ Sleep Powder
~ Seed Bomb
~ Earthquake
@ Life Orb
Nature: Jolly
Ability: Chlorophyll
EV: 252 Atk, 164 Speed, 92 HP

Fiziksel Venusaur. \"Neden Growth değil de Swords Dance yazdın\" diye sorabilirsiniz; bu Venusaur Special Attack kullanmadığından Special Attack'ını yükseltmesine gerek yok. Growth sadece Sun varken +2 veriyor, diğer durumlarda +1, ama Swords Dance her zaman +2 veriyor.


İlk incelememi hortlatmışın duygulandım :D
Setler için çok saolun.. Bir şey dikkatimi çekti Venusaur - Charizard için inceleme yapmışınız da Blastoise için neden yok  Confused Ben daha çok Squirtle kullandığımdan merak ettim
(27-05-2012, 10:55 PM)Zabıt98 link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Setler için çok saolun.. Bir şey dikkatimi çekti Venusaur - Charizard için inceleme yapmışınız da Blastoise için neden yok  Confused Ben daha çok Squirtle kullandığımdan merak ettim

Onu yarın yaparım istersen, tamam :) Blastoise kötü bir Pokemon değil, ama Tentacruel, Gastrodon, Vaporeon, Jellicent gibi Blastoise'dan daha iyi defansif su Pokemon'ları var. Bu yüzden Blastoise pek tercih edilmiyor. Venusaur ve Charizard ise yaptıkları işte en iyi olan Pokemon'lar.