Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Dragonite
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Dragonite

[Resim: 149.png]


Tür; Dragon, Flying

Ability;
Inner Focus, Flinch (Flich olduğunuz tur rakibe vuramazsınız) olmayı engeller.
Multiscale, HP'niz doluyken gelen saldırıların hasarı yarıya iner.

Statlar;
91 / 134 / 95 / 100 / 100 / 80



Genel Bakış;
Dragonite zaten var olan harika Attack, Sp.Attack ve birçok saldırıyı öğrenebilmesi dışında bu jenerasyonda ona harika Multiscale pokemon yeteneği ve Hurricane de eklendi. Multiscale sayesinde Dragonite canı tam doluyken aldığı hasar yarıya iniyor. Bu tam da onun ihtiyaç duyduğu şeylerden biriydi. 
  Ama Dragonite’nin çoğu diğer Dragon türlerine gore daha yavaş olması onların daha çok kullanılmasına neden oluyor(Garchomp,Salamance).Ayrıca Sandstorm ve Stealth Rock’un oldukça yaygın kullanılması Multicale yeteneğinin iptal olmasına neden olabiliyor.Ama o herzamankinden daha da iyi ve dikkat edilmesi gereken bir pokemon.
   Dragonite’nin hem attack statları hem de öğrenebildiği saldırılar çeşitli olunca farklı şekillerde onu kullanabiliyoruz.

name: Bulky Dragon Dance
move 1: Dragon Dance
move 2: Dragon Claw / Outrage
move 3: Fire Punch
move 4: Roost
item: Leftovers / Lum Berry
ability: Multiscale
nature: Adamant / Jolly
EVs: 252 HP / 44 Atk / 212 Spe

Yorumlar;
Multiscale ile saldırıları karşılamasıyla Dragonite Dragon Dance’ı harika bir şekilde kullanıyor. Roost, Multiscale ile harika bir ikili oluşturuyor. Roost ile can tam doluyken Multiscale tekrar tekrar kullanabiliyor. Dragon Claw ise ona STAB sağlıyor. Ama daha agrasif bir Dragonite için Outrage de kullanılabilir. Ama şu unutulmamalıdır ki Dragonite bu set ile Dragon Dance ve Roost’u oldukça fazla kullanacağı için Outrage’yi sık sık kullanmak pek de akıllıca olmayabilir.Fire Punch Steel türlerini vurmak için çok önemli.Leftovers da Sandstorm etkisini sıfırlamak ve canı tam doldurmak için çok gerekli. Lum Berry de bu jenerasyonda yaygın olan Burn’ı ya da Outrage’in confuse etkisini ortadan kaldırmak için kullanılbilir.

name: Choice Band
move 1: Outrage
move 2: Fire Punch
move 3: Dragon Claw / Waterfall
move 4: ExtremeSpeed
item: Choice Band
ability: Multiscale
nature: Adamant / Jolly
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Speed

Yorumlar;
Dragonite’nin harika Attack statı ve öğrenebildiği çeşitli saldırılar onu Choice Band için harika bir pokemon yapıyor. Önceki yapılandırmada önermediğim Outrage burada oldukça önemli bir rol oynuyor çünkü Choice band ile birleşince saldırıya dayanıklı pokemonlar bile bir Outrage ile yenilebiliyorlar. Fire Punch onun için tehdit oluşturabilecek bir çok pokemona iyi zarar vermesiyle Dragonite için olmazsa olmaz bir saldırı. Dragon Claw ikinci bir STAB,Outrage’ye güvenmediğiniz durumlarda onu kullanabilirsiniz. Waterfall da her iki saldırınıza da direnen Heatran gibi pokemonlara karşı Dragon Claw yerine oldukça iyi bir tercih hele de onu bir yapmur takımında kullanıyorsanız. Extremespeed ise hem Dragonite’ın hız açığını bir ölçüde kapatıyor hem de Dragonite için tehdit olan ama canı az olan Dragon gibi türleri yenmede kullanılıyor.

name: Mixed Attacker
move 1: Draco Meteor
move 2: Fire Blast
move 3: Superpower
move 4: ExtremeSpeed / Roost
item: Life Orb
ability: Inner Focus
nature: Rash / Mild
EVs: 252 Atk / 252 SpA / 4 Spe

Yorumlar;
Bu Dragonite’nin önceki jenerasyonda kullandığı yapılandırma aslında. Hala etkili bir yapılandırma ve özellikle rakip Dragon Dance beklerken Draco Meteor yapmak onu oldukça şaşırtacaktır. Fire Blast harika bir saldırı ve Dragonite’ın açığını kapatıyor.Superpower Dragonite’den yavaş olan ve Superpower’a zayıflığı olan pokemonlar için -Tyranitar ve Heatran gibi.- Ama Superpower’ın kötü yani Multiscale ile kullanılamıyor olması. Bu yüzden yeteneği Inner Focus. Extreme Speed ise canı azalmış pokemonları yenmek için kullanıyoruz.

name: Parashuffler
move 1: Substitute
move 2: Thunder Wave
move 3: Roost
move 4: Dragon Tail
ability: Multiscale 
item: Leftovers
nature: Careful
EVs: 252 HP / 252 SpD / 4 Spe

Yorumlar;
Bu da oldukça değişik ve şaşırtıcı bir yapılandırma Dragonite için.Burada amacımız rakip pokemonların çoğunu olabildiğince paralyze etmek. Bu da şöyle: Thunder Wave kullandıktan sonra rakip paralyze olunca Roost yaparak canımızı tamamen doldurmak. Doldurduktan sonra Dragon Tail yaparak rakip pokemonu değiştirmek ve canımız full olduğu için Multiscale ile rakibin yeni pokemonun yaptığı zarar düşürmek,Thunder Wave’yi tekrar yaparak devamında aynı taktiği uygulamak. Amacımız Thunder Wave ile paralyze edip pokemonu değiştirmek olduğu için paralyze olmayan Ground türündeki pokelere karşı Dragonite’yi koymak pek de akıllıca bir tercih olmayabilir. 

name: Tank (Rain)
move 1: Hurricane
move 2: Thunder
move 3: Brick Break / Surf
move 4: Roost
item: Leftovers
ability: Multiscale
nature: Quiet / Modest
EVs: 224 HP / 252 SpA / 32 Spe

Yorumlar;
Dragonite genel olarak fiziksel yönüyle ortaya çıkarken, Special Attack kullanması başka bir alternatif özellikle 100 base Sp.Attack statı varken. Bu yapılandırma Dragonite yağmur takımındaysa kullanmanızı tavsiye ettiğim bir yapılandırma. Çünkü hem Hurricane hem de Thunder’in accuracysi yağmur olmadan oldukça düşük. Yapılandırmaya dönersek, Roost ile amacımız ilk yapılandırmayla aynı, canımızı tam dolu tutarak Multiscale ile alınan zararı düşürmek. Hurricane ise çok iyi bir STAB sağlıyor Dragonite için ve bu jenerasyonda çoğalan Fighting türlerine karşı çok iyi bir saldırı. Brick Break Tyranitar gibi ona zayıflığı olan pokemonlar için. Surf ise yaygın olan Fire ve Ground türlerini durdurmada oldukça iyi ayrıca bunu yağmur takımında kullanacağımız için Surf saldırısının gücü de artıyor.

name: Mixed Attacker (Rain)
move 1: Hurricane
move 2: Aqua Tail
move 3: ExtremeSpeed
move 4: Roost / Brick Break
item: Life Orb
ability: Multiscale
nature: Rash / Quiet
EVs: 252 Atk / 252 SpA / 4 Spe

Yorumlar;
Bu setteki amacımız da Hurricane ve yağmur ile güçlendirilmiş Aqua Tail ile rakip pokemonları elemek,roost ile can doldurup alınan hasarı düşürmek ve Extremespeed ile zayıflamış pokemonları yenmek. Diğer yağmur yapılandırmasından farkı hem fiziksel hem de special attack kullanması. Böylece diğer yapılandırmaya karşı koyan Sp.Defence’si fazla olan pokemonlara karşı fiziksel saldırılarla karşı koyuyor ve Dragonite’nin oyunda kalma süresini uzatıyoruz.
Smogon'a eklenen diğer setler:

Offensive DD
Item: Lum Berry / Leftovers
Ability: Multiscale
Nature: Adamant / Jolly
~ Dragon Dance
~ Outrage / Dragon Claw
~ Fire Punch
~ ExtremeSpeed / Earthquake / Roost
EV: 252 Atk / 4 SpD / 252 Spe

SubDD
Item: Leftovers
Ability: Multiscale
Nature: Jolly
~ Substitute
~ Dragon Dance
~ Dragon Claw
~ Roost
EV: 252 HP / 80 SpD / 176 Spe

Tank
Item: Life Orb / Leftovers
Ability: Multiscale
Nature: Modest
~ Draco Meteor
~ Fire Blast / Flamethrower
~ Thunder Wave
~ Roost
EV: 248 HP / 248 SpA / 12 Spe

Setleri çok kısaca özetlemek gerekirse, ofansif DD seti aynı DDMence veya DD Haxorus gibi ofansif bir sweeper. SubDD seti Bulky DD gibi oynanıyor, tek farkı status'den korunmak ve Multiscale'den daha fazla  yararlanmak için Substitute kullanılması. Tank seti ise hem defansif bir Pokemon rolünde, hem de rakibinizin beklemeyeceği bir şekilde (Draco Meteor + Flamethrower) saldırabiliyor.