Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Parasect
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Parasect

[Resim: 47.png]

Tür; Bug, Grass

Ability;
Effect Spore, Paralysis, poison ve sleep vurduğunda ıskalama ihtimalini azaltır.
Dry Skin, Yağmurlu havada HP'si dolarken,Güneşli havada azalır.
Damp, Selfdestruct ve Explosion vuruşlarını engeller.

Statları;
60 / 95 / 80 / 60 / 80 / 30


Genel Bakış; 
  Genellikle turnuva ve liglerimizde Drizzle ability'si yasaklansada;Parasect ,Drizzle Politoed kullanıcıları için gerçekten büyük bir ödül olabilir.Politoed'un maç boyunca getirdiği yağmur sayesinde Parasect, Dry Skin ability'sini etkin bir şekilde kullanıyor.Fakat sun teamlerde kullanmayın çünkü Dry Skin abilitysiyle HP'si her el düşer.
  O aynı zamanda Spore kullanabilen az sayıdaki pokemonlardan birisi.Rain team'de kullanıldığında rakiplerinize şiddetli bir baş ağrısı verecektir.SubSeed(Substitute+Leech Seed) kullanıcısı olarak zaten her tur hpsini doldururken birde Dry Skin+Leftovers ekleniyor.Yinede güçlü bir Fire yada İce tipi pokemon karşısında fazla dayanamaz.

Nasıl kullanacağız;

SubSeed Parasect
move 1: Spore
move 2: Substitute
move 3: Leech Seed
move 4: X-Scissor / Protect
item: Leftovers
nature: Careful
ability: Dry Skin
evs: 252 HP / 160 Def / 96 SpD

Yorumlar; 
  Base Statları;60 HP/95 Att./80 Def./60 speA./80speD./30 spe
SubSeed+DrySkin+Leftovers olmasına rağmen Zayıf olduğu bir türe karşı kullanmayın.Çünkü oldukça yavaş olan bu pokemonun Spore basana kadar KO olması normal bir durum olur.Fakat karşınızdaki türe karşı üstünlüğünüz varsa Spore kullanmaya bakın.Daha sonra Substitute basacaksınız.Ve rakibe birde Leech Seed vurabilirseniz çok iyi olur.Substitute devam ettiği sürece HP'niz gitmez ve sürekli olarak yükselir.Son skill deki tercih size kalmış.Protect basarak hpnizi doldurabilir ve rakibin vuracağı skillide öğrenebilirsiniz.Ancak yinede benim tercihim X-Scissor'dan yana.Çünkü zaten diğer skillerde vuruş değil.Ve zayıf olduğunuz Fire,Ice türlerine karşı super effective vurabilirsiniz.
Swords Dance
~ Spore
~ Swords Dance
~ X-Scissor / Seed Bomb
~ Brick Break / Aerial Ace
@ Leftovers / Life Orb
Nature: Adamant
Ability: Dry Skin
EV: 252 Atk, 128 Speed, 128 HP

Rain takımlarında kullanılabilecek başka bir set. Rakibimizin ateş, uçan, kaya veya buz saldırısı bilen bir Pokemon'u kalmadığında Parasect'i atıp Swords Dance yapıyoruz. Yenemeyeceğimiz bir Pokemon varsa uyutup sweep'imize devam edebiliriz. Brick Break, Ferrothorn içinken Aerial Ace, Conkeldurr ve Breloom için. X-Scissor Reuniclus içinken Seed Bomb, su türleri için.

Item olarak zaten Dry Skin recoil'i iyileştireceğinden Life Orb iyi bir seçenek. Yok, canım gittiğinde daha çabuk yükselsin diyorsanız Leftovers kullanabilirsiniz. EV'lere gelince, 4 Speed Conkeldurr'u geçecek kadar hız kullanıyoruz. Atağı full'lüyoruz ve gerisini HP'ye veriyoruz.