Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Nidoking
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Nidoking

[Resim: 034.gif]

Tür; Poison, Ground

Ability;
Poison Point, Rakip temas ettiğinde %30 şansla zehirlenir.
Rivalry,Saldırıların gücü rakibin cinsiyetine bağlıdır.
Sheer Force, Saldırıların gücünü x1.3 arttırır ancak ikincil efektleri engeller.

Statlar;
81 / 92 / 77 / 85 / 75 / 85

Genel Bakış
  Nidoking, 5. nesilde eskisinden daha güçlü..Önceden alt seviye bir wallbreaker(Defansif pokemonları indirebilen) bir pokemondu.Ancak bu jenerasyonla birlikte kazandığı Sheer Force abilitysi onun için bir nimet oluyor.Birde Life Orb ile kullanıldığında gerçekten üstün özellikli bir wallbreaker olabiliyor.Bir de poison tipi olduğundan Fight tipi pokemonlarden yüksek damage yemiyor..Ve Ground tipi vuruşlarıyla Fight tipi pokemonlara büyük hasarlar verebiliyor.Ancak Water, Ground, ve Psychic pokemonlara karşı zayıflığı var.

Nasıl kullanacağız;

Special Attacker (Özel ofansif)
move 1: Earth Power
move 2: Thunderbolt
move 3: Ice Beam
move 4: Flamethrower / Fire Blast
item: Life Orb
ability: Sheer Force
nature: Timid / Modest
evs: 4 Def / 252 SpA / 252 Spe

Yorumlar
  Earth power'ı STAB olarak kullanıyor.Bu heatran ve terrakion gibi pokemonlara karşı güzel bir seçim olacaktır.Earth Power ilk seçim için her zaman kullanılmalıdır.Sonrasında Water tipi pokemonlara karşı zayıf olduğundan thunderbolt'da iyi bir şeçim olur.Ice beam'i ise Ground tipi pokemonlara karşı kullanabilirsiniz.Son seçim olarak Grass,Steel ve İce pokemonlarına super effective yapabilmek için bir fire vuruşu seçmelisiniz.Ancak pp'si fazla ama gücü düşük bir Flamethrower mı yoksa pp'si az ama çok güçlü bir Fire Blast mı kullanacağınız size kalmış.Steel,Grass ve İce pokemonları genellikle Fire vuruşlarından tek yediğinden Fire Blast benim tercihimdir.Ama yinede bu size kalmış.


Choice Scarf
move 1: Earth Power
move 2: Thunderbolt
move 3: Ice Beam
move 4: Fire Blast / Flamethrower
item: Choice Scarf
ability: Sheer Force
nature: Timid
evs: 4 Def / 252 SpA / 252 Spe

Yorumlar
  Diğer kullanım biçiminden tek farkı itemidir.Choice scarf sayesinde hızınız 442'ye ulaşır.Ve bu birçok pokemondan daha hızlı.Aynı zamanda 349 special attack'ı ile Thunderbolt,İce Beam ve Fire Blast'la zayıf türlere vurulduğunda üstün saldırılar yapabilir.Earth Power'da STAB saldırısı olduğundan gerçekten küçümsenmeyecek bir güç...


Karışık Claws
move 1: Hone Claws
move 2: Earthquake
move 3: Blizzard
move 4: Thunder / Fire Blast
item: Life Orb
ability: Sheer Force
nature: Naive
evs: 40 Atk / 244 SpAtk / 224 Spe

Yorumlar;
Hone Claws kullanıcısının atağını ve accuracy(Görüş)'ünü yükselten bir skilldir.Hone Claws bastıktan sonra Earthquake ile 252 HP / 252 Def Blissey'i bile 2 vuruşta indirebilir.Blizzard ve Thunder yüksek güçlü vuruşlardır.Zayıf türe karşı vurulduğunda çok iyi sonuçlar elde edilebilir.
Bu arada aklıma takıldı nidoking ile nidoqueen arasında herhangi bir fark var mı ?
Nidoking'in hızı,special attackı attackı daha iyi yani daha ofansif Nidoqueen'in Special Defense ile Defense'i daha iyi yani daha çok defansif'e yönelik