Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Nidoqueen
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Nidoqueen

[Resim: 031Nidoqueen.png]

Tür; Poison, Ground

Ability;
Poison Point, Rakip temas ettiğinde %30 şansla zehirlenir.
Rivalry,Saldırıların gücü rakibin cinsiyetine bağlıdır.
Sheer Force, Saldırıların gücünü x1.3 arttırır ancak ikincil efektleri engeller.

Statları;
90 / 82 / 87 / 75 / 85 / 76


Genel Bakış;
  Defansif bir ground(yer) tipi pokemon olarak nidoqueen,genellikle Gliscor'un gölgesi altında kalıyor.Ancak,gliscor'a tercih nedeni diyebileceğimiz bir özelliği var;Toxic Spikes...Defansif bir takım için kesinlikle bir "Toxic Spiker" gereklidir.Nidoqueen bulunduğu takıma Rock(kaya),Bug(böcek) ve Fight(dövüş) tipi pokemonlara karşı hayati bir direnç kazandırır.
  Ancak,Nidoqueen gliscor'la karşılaştırıldığında iki önemli anahtardan yoksun.Birincisi,Leftovers haricinde hp'sini doldurmak için gerekli bir özelliği yok.Ground türü sayesinde iki büyük tehdit olan Landorus ve Excadrill'i karşılayabilir Takımız Toxic Spikes gerektirmediği takdirde Gliscor mükemmel bir seçim olacaktır.

Nidoqueen'i nasıl kullanacağız;

Toxic Spike Destekli
move 1: Toxic Spikes
move 2: Earth Power / Earthquake
move 3: Flamethrower
move 4: Ice Beam
item: Leftovers
ability: Sheer Force
nature: Bold / Relaxed
evs: 252 HP / 252 Def / 4 SpD

Yorumlar
  90 HP / 87 Def. / 85 speDef. ile defansif ve Rock,Fight tipi pokemonlara karşı benzersiz ve dirence sahip.Nidoqueen,her takımda bulunan Tyranitar'ı ve ve yeni jenerasyonla birlikte gelen sayısız Fight pokemonuna karşı kolaylıkla üstün gelebilir.Ayrıca takımınıza toxic spike desteği sağlar.Aynı zamanda Ground tipi vuruşlarıyla Poison(zehir) tipi pokemonlarıda korkutmuştur.
  Sheer Force sayesinde,Nidoqueen 112/104  ofansif statlara sahip olur.Nature için eğer hıza ihtiyacım yok diyorsanız Relaxed kullanın ama onun haricinde Bold daha avantajlı olacaktır.
 
Ek Yorumlar
    Maksimum HP ve Def verildiğinde fiziksel saldırılara karşı mükemmel bir direnç sağlıyor.Stab Ground tipi vuruşlarıyla,Nidoking,Toxicroak,Tentacruel gibi pokemonlara super effective vuruyor.Flamethrower ile Scizor,Ferrothorn,Skarmory ve Forretress gibi Steel tipi pokemonlara tek atar.Ayrıca Venasaur'u durdurmak içinde etkili bir silah sayılabilir.Ice Beam yardımıyla Flying tipi pokemonlara karşıda etkilidir.
  Fakat bütün bu iyi yönlerinin yanında Water,Ice,Ground ve Pyschc vuruşlara karşı zayıflığı var.Nidoqueen gerçekten Water tipi takımlara karşı hantal kalıyor.



Ofansif
~ Earth Power
~ Sludge Wave
~ Ice Beam
~ Fire Blast / Thunderbolt / Focus Blast
@ Life Orb
Ability: Sheer Force
Nature: Modest
EV: 240 HP, 216 SpA, 52 Speed

Aslında Nidoqueen iyi defansları ve türü yüzünden genelde Toxic Spikes ile takıma destek sağlamak için kullanılır, ama rakibinizi şaşırtmak için böyle bir set de kullanabilirsiniz. 75 SpA çok yüksek olmasa da, Nidoqueen bir çok türe vuran saldırılar öğrendiğinden ve Sheer Force + Life Orb boost'u sayesinde çoğu Pokemon'a iyi vuracaktır. Defansları sayesinde de Nidoking'in aksine bir çok saldırıya dayanabilir.

Earth Power ve Sludge Wave, Nidoqueen'in STAB saldırıları. Ice Beam, ejderhalar ve Gliscor için. Son saldırıyı ise hangi Pokemon'a vurmak istediğinize göre seçin.
Birde benden set

Moves

Dragon Tail
Toxic Spikes
Ice Punch
Earthquake
Ability: Rivalry(Kendi cinsiyetine dayanması için)
Nature: Impish
Evs: 252 Hp 80 Atk Gerisi Def(hesaplamaya üşendim :))

Toxic spikela başlıyoruz eğer karşı cinsiyetiniz varsa dragon taille savuşturuyoruz gelen zehirleniyor. Kendi cinsiyetiniz geldiğinde abilitniz ile geri kalanını alt etmek çok kolay dişi yoksa rakipte tüm pokeleri zehirliyoruz bu şekilde
Bence Poison Ground Pokemon olmasından Dolayı Birde Def Statı Yüksek Olduğuğu için Bence Water ve Grass Türünede Etkili Pokemon 1 Vuruşda OHKO olmaz Bence :D