Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: DRATİNİ VE EVRİMLERİ
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Pokemon Fanları tarafından sevilen karakter dratiniyi şimdi biraz inceleyelim:

Sevimli ve dostcanlısı görüntüsüyle hemen herkes tarafından bilinen ve sevilen dratini bir efsanevi ejder pokemondur. Okyanuslarda Yaşamaktadır ve asıl yeride burasıdır. Dratinin efsanevi pokemon olup olmadığı konusunda kesin bilgiyi bize anime vermektedir. Pokemonun 1. sezonunda Legend Of Dratini adlı bölümde dratininin eski sahibi onun bir efsanevi pokemon olduğunu söylemektedir.
(Bknz: Pokemon İndigo League (1. sezon) Legend Of dratini Bölümü)

Işığa karşı duyarlı olan dratinin bir efsaneye göre ay tutulması esnasında ayın yaydığı ışık dalgalarının alnındaki beyaz cisme isabet etmesi sonucunda evrim geçirmektedir.


[Resim: 147Dratini.png] [Resim: DratiniAnime.jpg] [Resim: dratini.jpg]


Bizleri asıl meraklandıran ise Dratini'nin evrimleri... Dratininin evrimi ay ışığı tutulması esnasında bir Dragonair'e dönüşmesidir.

[Resim: dragonair.png]

Dragonair Çok Güçlü bir ejder-su pokemonudur tabiat olaylarına hükmedebilme, doğal afetleri önleyebilme Ay ışığından aldığı enerjiyle geceyi gündüze, gündüzü geceye çevirebilme gibi olağanüstü yeteneklere sahip olması onu çok popüler ve önemli bir efsane yapmaktadır.

[Resim: shinyDragonair.jpg]

Bununla Birlikte Dragonair pokemonlar arasında en merhametli ve sevgi dolanı olanıdır. Kendisine zarar verilmediği sürece kimseye zarar vermez, kendisine iyilik yapanları ise hayatı boyunca unutmayacak kadar vefakar bir pokemondur.

[Resim: 220px-Dragonair_anime.jpg]

Ancak çocukları Dratinilere çok düşkündürler her ne niyetle olursa olsun çocuklarına yabancılar tarafından yaklaşılmasını, dokunulmasını istemezler bir Dragonair'in görüşü alanındayken Dratiniye saldırmak veya yakalamaya çalışmak yapılabilecek en büyük hatalardan birisidir.

Dragonair Su ve Ejder Türü olmasına karşın doğa üstü güçleri sayesinde aynı zamanda uçabilmektedirde.

[Resim: 148Dragonair.png]

Dragonair Suda yaşayan en güçlü Ejder Pokemonlarından birisidir aynı zamanda. Çok hızlı suya dalıp çıkabilen rüzgardan daha hızlı olan ve gizli tekniğini kullandığında okyanusları ve denizleri ortadan ikiye ayırabilen bir ejder pokemondur.

Gelelim Dragonite'a:

[Resim: 149_dragonite.jpg]

Dragonite Dragonair'in evrim geçirmiş halidir artık rengi maviden turuncuya dönmüş kanatlanmıştır. Dragonair'in yapabildiği tüm saldırıları yapabilmekte ve bulutları kontrol edebilme gücüne erişmiştir. Gücü çok fazladır büyük cüssesine rağmen çok ama çok hızlı ve kıvrak özelliğe sahip olan bu Pokemon'un saldırıları yenilir yutulur cinsten değildir. Özellikle çoğu Pokemon'un yapamadığı Hyperbeam yani hiperışın gibi çok fazla hasar verici saldırıları rahatlıkla yapabilir ama çok fazla enerji gerektiğinden bu tip saldırıları fazla yapamayacaktır. Ayrıca hem eski gelişmişlerindeki elementleride üstünde barındırabilir. Güçlü su saldırılarını ateş saldırılarını buz saldırılarını yıldırım saldırılarını yapabilir. Yani doğanın simgesi haline gelen bu Pokemon'un düşmanı olmak yürek ister. Ama bu kadar elementi barındıran bi pokemonun zayıf noktası ne olabilirki.Bu sorunun cevabına buz desek inanırmısınız. Evet buz yanlış duymadınız buz. Çünkü bu Pokemon Dragon pokemonu Buz saldırıları her zaman için Dragonları yenmiştir tüm kahinatta. Ama diyeceksiniz ateş atıyor asıl elementi ateş değil Dragonite'ın asıl elementi Dragon.Dragon türünün çok fazla getirisi vardır. Buz dolabına girmediği sürece :)

[Resim: 180px-Dragonite_anime.png]


Tamamen alıntıdır...


hangi siteden yada kimden geldiğini merak ediyorum. Çok güzel bir çalışmaymış. Emeğe Gösterdiğin Saygi için teşekkür ediyorum.
Teşekkürler, aynı siteden bir çalışma daha: (Site adı veremiyorum, çünkü yasak)

Bunlar sadece Pokemon Craterde ortaya çıkan sahte pokemonlardır, Pokedex'te böyle pokemonlar yoktur.

Acaba Dratini'nin tek evrimi sadece Dragonair mi olmaktadır? Bazı pokemon yapımcıları Dratini'nin de Eeve gibi çoklu evrime sahip bir pokemon olduğunu belirtmişlerdir. Bu düşünceden hareket ederek Yapımcılar Dratinice, Dratinilic ve Dratinire adlı efsane ejder pokemonları ortaya çıkarmıştır. Şimdi bu pokemonları daha ayrıntılı inceleyelim.

Dratinice:

[Resim: dratiniceia5.jpg]

Buz Türü Bir ejder pokémonudur. Buz Dağlarının Zirveleri ve Kutup bölgeleri yaşama bölgeleridir buradan başka yerlerde pek görülmemiştir. Çok güçlü buz ve ejder tekniklerini kullanan bu pokemon hakkında ne yazık ki nerdeyse kesin hiçbir bilgi yoktur. Çok nadir görülen bu pokemon hakkında tek kesin bilgiler; Efsanevi bir ejder olduğu, Buzulları korumakla görevli olduğu, ve Dratini'den gelişmiş olduğudur. Bu pokemon ayrıca Pokemon Crater dışında hiçbir pokemon oyununda görülmemiştir. Ve bildiğim kadarıyla animede de henüz karşımıza çıkmamıştır. Dratinice, Dratini + ice kelimelerinin birleşiminden oluştuğu ve Dratinice şekline dönüştüğü düşünülmektedir

Dratinilic:

[Resim: dratinilickw4.jpg]

Elektrik ve Ejder Türü olan pokemondur. Dratinilic çok güçlü yıldırım ve şimşek dalgaları yayabilen bir ejder pokemondur. En düşük yıldırımının enerji gücü 100 bin gigawatt'dır. Bu da nerdeyse bir ülkeyi yerle bir edebilecek elektrik enerjisi demektir. Nerde yaşadığı ve nerelerde görülebildiği konusunda hiçbir bilgi yoktur. Çok nadir bulunduğu ve Dratini'den evrimleştiği kesin olan bilgilerdendir. Bu pokemon da oyunlar içinde sadece Pokemon Crater'da yer almıştır. Dratinilic de Dratini + electric karışımı olarak ve Dratinilic olarak çıktığı sanılmaktadır.

Dratinire:

[Resim: dratinireee1.jpg]

Ateş ve Ejder Türü olan pokemondur. Dratinire'nin ateş gücünü cehennemden aldığı gibi bir kehanet vardır. Oyunun en iyi ve en güçlü ateş saldırılarını yapan efsanevi ejder pokemondur. Onun Ateşi ve Alevi Dünya üzerindeki hiçbir ateş pokemonu türünde yoktur. En düşük Ateş saldırısının Granit'i bile eritebileceği iddaa edilmektedir. Nerede ve ne şekilde yaşadığı konusunda da hiçbir bilginin olmadığı Dratinire oyunlar içinde sadece Pokemon Craterda karşımıza çıkmaktadır. Ne yazık ki Dratinice ve Dratinilic gibi Dratinire de henüz animede yer almamıştır. Dratinire kelimesinin ise Dratini + Fire kelimelerinin birleşmesi sonucunda oluştuğu ve Dratinire şeklini aldığı sanılmaktadır.

[b]Bu da alıntıdır...
ash in bir dratini si olmasını çok isterdim düşünsenize büyütüyor ve geliştiriyor dragonite akıılsız charizard  lapraz vardı ne güzel hep verdi :(:(
Paylaşım için teşekkürler, dratinilic , dratinire ve dratinice animede de olsa iyi olurdu bana göre. (Fakat crater'cilerce güçleri biraz abartılmış..)
[b] Ellerine saglık.Su dratinilic , dratinire ve dratinice hakkında az bilgi olması cok kötü  :(
(01-08-2009, 07:59 PM)ьєгq | link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:[b] Ellerine saglık.Su dratinilic , dratinire ve dratinice hakkında az bilgi olması cok kötü  :(

Crater yapımılar çünkü...
KeŞke Ash'in de bir Dratini'si olsaydı. Hakikaten çok güzel olurdu valla. :L:
guzel paylaşım saol