Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Sceptile
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: sceptile.png]

Türü: Bitki

Base statları: 70/85/65/105/85/120

Ability'leri:
Overgrow: Bu Pokemon'un HP'si %33'ün altına indiğinde bitki saldırılarının gücü %50 artar.
Unburden: Eğer bu Pokemon'un itemi yoksa hızı iki katına çıkar.

Sceptile, maalesef bu nesil eski nesillerdeki kadar iyi değil. Defansları kötü. 105 SpA fena değil, ama özel atak vuran pek iyi saldırı öğrenmiyor. 85 Attack ise yetersiz. Buna rağmen yapabileceği bazı şeyler var:

Choice Specs
~ Leaf Storm
~ Focus Blast
~ Dragon Pulse
~ Hidden Power Fire
Item: Choice Specs
Ability: Overgrow
Nature: Modest / Timid
EV: 252 SpA / 252 Speed / 4 HP

Sceptile'in Special Attack'ı fena değil, ama iyi saldırılar öğrenemiyor demiştik. İşte Sceptile'in yapabileceği en iyi şey bu. Leaf Storm çok güçlü bir saldırı, ama maalesef bitki saldırılarına dayanıklı bir sürü Pokemon var. Focus Blast, Heatran ve Hydreigon'u vururken Dragon Pulse ejderha türleri (Latios, Garchomp, Dragonite, Salamence...) için gerekli. HP Fire ise Ferrothorn, Skarmory, Scizor ve Jirachi'u vurmak için.

İsterseniz item olarak Life Orb da kullanabilirsiniz. Life Orb kullanırsanız Nature'ı Hasty yapabilir ve Heatran'a daha iyi vurmak için Focus Blast yerine Earthquake öğretebilirsiniz. Zaten Dragon Pulse da Hydreigon'a karşı iyi vuruyor.

SubSeed
~ Substitute
~ Leech Seed
~ Giga Drain
~ Hidden Power Fire
Item: Leftovers
Ability: Overgrow
Nature: Timid
EV: 252 SpA / 28 SpDef / 228 Speed

Bu set de şu şekilde kullanılıyor: Sceptile'i ona pek zarar veremeyecek ve bitki saldırılarına zayıf bir Pokemon'a karşı atın ve Leech Seed yapın. Çoğu Pokemon'dan hızlı olacağınız için üstüste Substitute yapabileceksiniz, bu sırada rakibin canı sürekli Leech Seed yüzünden giderken sizin canınız Leftovers + Leech Seed sayesinde yenilenecek. Rakibin canı yeterince düştüğünde Giga Drain veya HP Fire yapıp rakibi indirmeyi deneyin.

Bu seti kullanacaksanız takımınızda Spikes/Toxic Spikes bilen bir Pokemon olmasını ve rakip ejderhaları önceden indirmenizi tavsiye ederim.

Diğer Seçenekler: Unburden ability'si ve Petaya Berry itemiyle birlikte Substitute/Energy Ball/HP Fire/Dragon Pulse gibi bir set kullanabilirsiniz.

Sceptile, Swords Dance'a ek olarak Leaf Blade, Earthquake, Rock Slide, X-Scissor, Crunch, Dragon Claw, Acrobatics, Brick Break, Focus Punch ve ThunderPunch gibi bir sürü iyi Attack vuran saldırı öğrenebiliyor, ama maalesef Attack'ı çok düşük. İsterseniz Life Orb itemiyle Swords Dance/Leaf Blade/Earthquake/(istediğiniz herhangi bir fiziksel saldırı) gibi bir set kullanabilirsiniz, ama Breloom Attack'ı daha yüksek olduğundan ve Technician ability'si sayesinde bu işi daha iyi yapacaktır.
Swords Dance
~ Swords Dance
~ Leaf Blade
~ Earthquake
~ Rock Slide / Acrobatics
@ Life Orb / Flying Gem
Nature: Adamant
Ability: Unburden
EV: 252 Atk, 252 Speed, 4 HP

OU'da değil ama, daha düşük tierlerde (UU/RU) işe yarayabilecek bir set. Rock Slide kullanacaksanız Life Orb, Acrobatics kullanacaksanız Flying Gem itemini kullanın. (Acrobatics kullanarak Unburden'ı aktive etmek için)
İşte benim pokemonum....
Bir Hoenn Remake gelse de Sceptile'mı seçsem Prettiness
aynen bende 4 gözle bekliyorum
Niye Unburden vermişler ki ikinci ability olarak, ne kadar da gereksiz zaten hızlı bir pokemon Sceptile Sweat Tamam iki katına çıkartıyo hızı ama bir Contrary olsaydı onun yerine tadından yenmezdi Slobber
(23-05-2012, 06:56 PM)Zoroark link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Niye Unburden vermişler ki ikinci ability olarak, ne kadar da gereksiz zaten hızlı bir pokemon Sceptile Sweat Tamam iki katına çıkartıyo hızı ama bir Contrary olsaydı onun yerine tadından yenmezdi Slobber

Gerekli olan ability'ler verilmemişki :) Kimi zaman rastgele bazende pokemona uygun olanlar... Ama hiçbi zaman pokemon kusursuz hale getirilmemiş. Hızlı ve güçlüyse defansı kötüdür. Defansı iyiyse hızı yada ofansı kötüdür. Bu şekilde yani... Ama bazı istisnalar tabiki var bu konuda. Onlarda ya defansif olarak kullanılır yada ofansif. Mutlaka kusuru olacak yani :)
(23-05-2012, 07:18 PM)frknk link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Gerekli olan ability'ler verilmemişki :) Kimi zaman rastgele bazende pokemona uygun olanlar... Ama hiçbi zaman pokemon kusursuz hale getirilmemiş. Hızlı ve güçlüyse defansı kötüdür. Defansı iyiyse hızı yada ofansı kötüdür. Bu şekilde yani... Ama bazı istisnalar tabiki var bu konuda. Onlarda ya defansif olarak kullanılır yada ofansif. Mutlaka kusuru olacak yani :)
Bence biraz daha özenmeleri gerekirdi eskilere, mesela Umbreon'u her gördüğümde ağlayasım geliyor Cry 5. nesil bazı pokemonlara iyi gelmedi.
(23-05-2012, 07:30 PM)Zoroark link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bence biraz daha özenmeleri gerekirdi eskilere, mesela Umbreon'u her gördüğümde ağlayasım geliyor Cry 5. nesil bazı pokemonlara iyi gelmedi.
Umbreon'a cidden yazık oldu onu blissey gibi pokemonlardan ayıran tek özelliğiydi bence mean look.Ama aslında geçen nesile göre ilk nesillerin durumu daha iyi gibi geçen sene hep 4.nesil pokemonları işgal etmişti oyunu  ;D alakazam,cloyster,venusaur,ninetales,dragonite,dugtrio gibi ilk nesildekilerin durumları çok iyi bence.
Kesinlikle Leaf Blade gibi kritik ratio'su yüksek hareketler öğretilmeli. Biraz vitaminlerle (iron carbos calcium vs) desteklenmesi gereken bir pokemon. Ancak emeğin karşılığını kesinlikle veriyor.
Sayfalar: 1 2