Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Abomasnow
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Abomasnow

[Resim: 460-m.png]

Türler; Grass, Ice

Ability;
Snow Warning, Havayı karlı yapar.

Statları;
90 / 92 / 75 / 92 / 85 / 60


Genel Bakış;
  Eğer Snow Warning olmasaydı Abomasnow kesinlikle çoğu oyuncu tarafından göz ardı edilirdi.Ancak, O snow warning abilitysine sahip tek pokemon.Böylece o Hail Team'lerin anahtar oyuncusu olmuş oluyor.
  Tür olarak pek avaktajlı sayılmaz.Fighting, Flying, Poison, Rock, Bug ve Fire tipi pokemonlara karşı zayıflığı var.Dayanıklı olduğu türler ise; Ground, Water, Grass, Electric türleridir.Statlarına baktığımızda Oldukça iyi Atk ve SpA'a sahip.Ancak hızı 60.Ve bu oldukça düşük.Ama bu zayıflığınıda Choice Scarf kullanarak kapatabiliriz.Blizzard ve Wood Hammer gibi oldukça güçlü iki Stab saldırıya sahip.Defans açısından ise mükemmel sayılmasada idare eder diyebiliriz.90HP / 75Def / 85SpD.Special defansif bir set faydalı olabilir.Ancak 7 türe karşı zayıflığı olduğundan defansif kullanmanızı pek tavsiye etmem.

Nasıl kullanacağız;
Choice Scarf
move 1: Blizzard
move 2: Grass Knot / Wood Hammer
move 3: Hidden Power Fire
move 4: Earthquake
item: Choice Scarf
ability: Snow Warning
nature: Hasty
evs: 16 Atk / 252 SpA / 240 Spe

Yorumlar;
Abomasnow, Choice Scarf'la 354 hıza sahip oluyor.Vuruşlarını inceleyecek olursak; oldukça güçlü bir Stab vuruşuna sahip.70 accuracy'li 120 güçlü bir vuruş.Üstün olduğu türlere karşı tek vuruşta KO yapacaktır.Grass Knot ağır pokemonlara vurulduğunda çok etkili olabilir.Ancak işinizi garantiye almak istiyorsanız Wood Hammer'da iyi bir seçim olabilir.Hidden Power ise her zaman sürpriz bir saldırı olacaktır.Steel tipi pokemonların başına bela olabilir.Eartquake ise tam bir yok edici.Ancak Air Balloon kullanan pokemonlara karşı değil...


SubSeed
move 1: Substitute
move 2: Leech Seed
move 3: Blizzard / Ice Shard
move 4: Protect / Wood Hammer / Focus Punch
item: Leftovers
ability: Snow Warning
nature: Calm / Sassy
evs: 252 HP / 172 Def / 84 SpD

Yorumlar;
Türü dolayısıyla defansif tavsiye etmediğimi daha önceden söylemiştim.Ancak yinede kullanmak isteyen olursa bu set en ideali olacaktır.Substitute, daima defansif pokemonlar için faydalı olmuştur.Leech seed ise HP'nizi yükseltmek için büyük bir şans.Blizzard daha öncede söylediğim gibi güçlü bir vuruş ve Stab avantajı var.Protect defansif bir move.Wood Hammer güçlü bir Stab vuruşu ve yine güçlü bir Fight tipi vuruş olan Focus Punch seçimler arasında.Wood Hammer bence en iyi seçim olacaktır.Zayıf türe karşı vurulduğunda defansifte olsanız yüksek zarar verecektir.Protect'ide rakibinizin vuracağı saldırıyı öğrenmek ve HP'nizi doldurmak için kullanabilirsiniz.
Smogon'a 3 yeni set eklenmiş:

Mixed
Item: Expert Belt
Ability: Snow Warning
Nature: Lonely
~ Wood Hammer
~ Blizzard
~ Ice Shard
~ Hidden Power Fire
EV: 252 Atk / 144 SpA / 112 Spe

Physical Attacker
Item: Leftovers
Ability: Snow Warning
Nature: Adamant
~ Ice Shard
~ Wood Hammer / Seed Bomb
~ Protect
~ Leech Seed / Earthquake
EV: 188 HP / 252 Atk / 68 Spe

Choice Band
Item: Choice Band
Ability: Snow Warning
Nature: Adamant
~ Wood Hammer
~ Ice Shard
~ Earthquake
~ Focus Punch / Brick Break
EV: 172 HP / 252 Atk / 84 Spe

Adlarından da anlaşılacağı gibi ilk set mixed (yani hem attack hem special attack kullanan), ikinci set Abomasnow'un attack statına yoğunlaşan, üçüncü ise Choice Band itemi ile Abomasnow'un atağını daha da arttıran bir set. Çok derin strateji gerektiren bir şeyler yok zaten. Sadece saldırın.