Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ferrothorn
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Nattorei.png]

Türü: Bitki/Metal

Base statları: 74/94/131/54/116/20

Ability:
Iron Barbs: Rakip Pokemon fiziksel bir saldırı kullanırsa canının 1/8'ini kaybeder.

Ferrothorn, 5. nesilin getirdiği tartışmasız en iyi defansif Pokemon. Çok iyi defanslara sahip ve kendine özgü türü sayesinde tam 11 türe karşı dayanıklı. Aynı zamanda defansif bir Pokemon için ideal saldırılar öğrenebiliyor: Leech Seed, Spikes, Stealth Rock, Thunder Wave ve Toxic. Çok iyi bir defansif Pokemon olmasına rağmen attack'ı da hiç fena değil, ve Gyro Ball ve Power Whip gibi 2 iyi STAB saldırısı öğreniyor. Ferrothorn, bu özellikleriyle her takımın hazırlanması gereken bir Pokemon, zira takımınızda ateş veya dövüşçü saldırısı olan güçlü bir Pokemon yoksa kendinizi "nası yenicem ben bunu lan?!?" diye düşünürken bulabilirsiniz.

Ferrothorn'u nasıl kullanabileceğimize gelelim: 

Defansif Ferrothorn
~ Spikes / Stealth Rock
~ Leech Seed
~ Power Whip / Gyro Ball
~ Power Whip / Gyro Ball / Protect / Thunder Wave / Toxic
Item: Leftovers / Shed Shell
Nature: Relaxed / Sassy
EV: 252 HP / 48 Def / 208 SpD
veya 252 HP / 252 Def / 4 SpD
veya 252 HP / 252 SpD / 4 Def
IV: 0 Spe

Defansif Ferrothorn; Latios, Scarf Garchomp, Haxorus,  Starmie, Gyarados, Excadrill, Whimsicott, Landorus gibi bir çok Pokemon'ı durdurabilen bir Pokemon.

Ferrothorn Spikes öğrenen nadir Pokemonlardan biri olduğundan Spikes önerilen seçenek, ama takımınızda Stealth Rock öğrenen bir Pokemon yoksa Stealth Rock da kullanabilirsiniz. Leech Seed, Ferrothorn'un canını yükseltmek için tek yolu, o yüzden kesinlikle kullanılmalı. Son 2 saldırı size kalmış, ama en az 1 can götüren saldırı kullanmalısınız. Protect, hem Leech Seed'den daha fazla yararlanmak; hem de Ferrothorn'u yenmek için Trick, Fire Blast/Fang veya HP Fire kullanabilecek Latios, Garchomp veya Starmie'nin bu saldırıları bilip bilmediğini görmek için kullanılabilir. Thunder Wave rakip ofansif Pokemonları oyundan düşürmek; Toxic ise Ferrothorn'u yenebilecek Volcarona gibi Pokemonların işini zorlaştırmak için kullanılabilecek saldırılar. 

Ferrothorn'un EVleri size kalmış. 1. satırdaki EV'ler aşağı yukarı eşit defanslar verirken 2. satırdaki EV'ler defans, 3. satırdaki EVler ise Special Defense ağırlıklı. 1. veya 2. satırdaki EVleri kullanıyorsanız nature'ı Relaxed, 3. satırdaki EVleri kullanıyorsanız nature'ı Sassy yapın.

Item olarak Leftovers tercih edilmeli, ama takımınızda başka metal türü yoksa Shed Shell kullanılabilir. Takımında Garchomp, Haxorus, Latios gibi güçlü ejderha türleri bulunan kişiler genelde takımlarında Magnezone da bulundurlar. Magnezone, Magnet Pull ability'si sayesinde Ferrothorn'un Pokemon değiştirmesini engeller ve Ferrothorn'u HP Fire/Fightning ile kolayca yenebilir. Takımınızda başka metal türü yoksa Ferrothorn'suz bu Pokemonları durdurmakta zorlanabilirsiniz. Shed Shell ise Ferrothorn'un Magnet Pull Magnezone'dan kaçmasını sağlar.

Choice Band Ferrothorn
~ Gyro Ball
~ Power Whip
~ Bulldoze
~ Explosion / Spikes / Leech Seed
Item: Choice Band
Nature: Brave
EV: 248 HP / 252 Atk / 8 SpD
IV: 0 Spe

Ferrothorn çoğunlukla defansif bir Pokemon olarak kullanılıyor, ama atağı hiç de fena değil demiştik. Defansif Ferrothorn'u yenebilecek Pokemonların çoğu defansları zayıf ama atak/SpA'sı yüksek Pokemonlar olduğundan Choice Band Ferrothorn bu tip Pokemonları hazırlıksız yakalayabilir:

Gyro Ball vs. 0/0 Intimidate Salamence: 77.9% - 91.8%
Gyro Ball vs. 4/0 Thundurus: 72% - 84.7%
Gyro Ball vs. 252/4 Deoxys-S: 115.5% - 136.2%
Gyro Ball vs. 252/184+ Gliscor: 58.8% - 69.5%
Power Whip vs. 4/0 Excadrill: 107.73% - 126.80%
Power Whip vs. 252/0 Conkeldurr: 65.2% - 76.8%
Power Whip vs. 192/64 Reuniclus: 73.6% - 86.8%
Power Whip vs. 252/252+ Reuniclus: 52.6% - 62.3%
Power Whip vs. 252/252+ Suicune: 83.7% - 98.5%
Power Whip vs. 252/252+ Hippowdon: 79% - 93.3%
Bulldoze vs. 4/0 Heatran: 69.1% - 81.5%
Bulldoze vs. 40/0 Magnezone: 70.1% - 83.8%
Explosion vs. 192/64 Zapdos: 80.8% - 95.1%

Ferrothorn'u kullanırken defansif saldırılarından da yararlanmak veya Ferrothorn'u ilk attığınızda rakibe CB olduğunuzu göstermemek için son saldırı olarak Spikes veya Leech Seed de kullanılabilir.

Diğer Seçenekler: Ferrothorn, Curse/Leech Seed/Power Whip/Gyro Ball gibi bir Curse seti kullanabilir. Ferrothorn, Gravity de öğrenebildiğinden Starmie veya Dragonite ile birlikte iyi bir ikili oluşturabilir. Choice Band setinde son saldırı olarak Payback, Shadow Claw, Return veya Rollout da kullanılabilir. Defansif sette ise Rugged Helmet itemi de iyi bir seçenek; Rugged Helmet, Ferrothorn'un fiziksel saldırı kullanan Pokemonları çok daha kolay yenebilmesini sağlar.

Peki Ferrothorn'a Karşı Ne Kullanabiliriz?
Magnezone, (eğer Shed Shell kullanmıyorsa) Ferrothorn'u çok kolay bir şekilde yenebilir. Bunun dışında Power Whip veya Gyro Ball'dan çok hasar görmeyen ve güçlü ateş/dövüşçü saldırıları öğrenebilen her şey Ferrothorn'u yenebilir (Heatran, Conkeldurr, Hydreigon, Blaziken, Infernape, Volcarona, Terrakion...). Taunt Skarmory veya Magic Mirror Xatu/Espeon da Ferrothorn'u kolayca durdurabilir.