Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Shiftry
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Shiftry

[Resim: 2d91zdk.gif]

Tür: Dark, Grass
Statlar: 90 / 100 / 60 / 90 / 60 / 80
Ability: Chlorophyll, Güneşli havada Speed ikiye katlanır.
Early Bird, Uyku süresini %50 azaltır.

Genel Bakış;
  Dark ve Grass tipi tek pokemon... Aslında genel olarak pek avaktajlı sayılmasada.Chlorophyll Ability'si ile sun team'lerde hızı sayesinde bazı kullanıcılar tarafından tercih edilebiliyor.Minimum 518 hızı oluyor.Nasty Plot,Swords Dance ve Growth kullanabilir.100 Atk/ 90sAtk ofansif statlarıyla düzgün kullanılabilirse rakip takım için tehdit olabilir.Ancak 90 HP/ 60 Def/ 60 sDef  defansif statları ve türü gereği Mach Punch, Ice Shard, Vacuum Wave ve Fire saldırılarına karşı büyük bir zaafı bulunuyor.Ne kadar hızlı olursa olsun.Mach punch gibi bir tehdit onu her zaman zora sokacaktır.
  Shiftry'i nasıl kullanacağımıza karar vermeden önce Nasty Plot,Growth ve Swords Dance move'larının ne işe yaradıklarını hatırlayalım.
  Nasty Plot; Special Attack'ı +2 (%100) arttırır.
  Growth; Atk ve sAtk'ı +1 (%50) arttırır.Eğer hava güneşliyse +2 arttırır.
  Swords Dance; Atk'ı +2 arttırır.

Nasıl kullanacağız;


Nasty Plot
move 1: Nasty Plot
move 2: Grass Knot / Giga Drain
move 3: Dark Pulse
move 4: Hidden Power Fire / Focus Blast
item: Life Orb
ability: Chlorophyll
nature: Modest / Timid
evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Yorumlar;
  Nasty Plot ile yükseltildiğinde ; 612 (Modest) yada 558 (Timid) gibi special attack'a ulaşabiliyor.2.skill olarak Grass Knot yada Giga Drain kullanabilirsiniz.Grass Knot Tyranitar,Hippowdon gibi pokemonlara karşı güçlüdür.Giga Drain'i ise Politoed ve Vaporeon gibi pokemonlara karşı kullanabilirsiniz.Ancak bizim turnuvalarda Drizzle yasaklandığından Grass Knot daha akıllı bir seçim olur diye düşünüyorum.3.Skill olarak Dark Pulse'u kesinlikle kullanmalısınız.Stab vuruşu sayılıyor ve Gengar, Chandelure gibi pokemonlara karşı çok etkili olur.Aynı zamanda %20 flinch şansıda var.Son skill olarak Hidden Power(fire) yada Focus Blast tercih edin.HP(hidden power) ile Scizor, Ferrothorn, Heracross ve Forretress gibi pokemonlara karşı çok güçlü vurabilirsiniz.Focus Blast ise Heatran, Houndoom, Hydreigon karşı güçlü vurur.
Nature'ye gelince eğer rakiplerinizi genellikle tek vuruşta yere sermek istiyorsanız Modest kullanmalısınız.Timid biraz daha defansif oynayanlar için gerekli.


Swords Dance
move 1: Swords Dance
move 2: Seed Bomb
move 3: Faint Attack / Sucker Punch
move 4: Low Kick / Nature Power
item: Life Orb
ability: Chlorophyll
nature: Adamant / Jolly
evs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

Yorumlar;
  Bazı kullanıcılar Shiftry'i swords dance olarak kullanmayı tercih ediyor.100 base Atk'ı ile swords dance basıldığında fiziksel vuruşları çok güçlenebiliyor.1 kere swords dace bastıktan sonra 656 (Adamant) yada 598 (Jolly)  gibi Atk'lara ulaşabiliyor.
  2. Move olarak seed bomb kullanmalısınız.Stab vuruşu, pp'si ve gücü ideal ,Accuracy'si yüksek.
  Shiftry için 2. Stab saldırısıda Faint Attack yada Sucker Punch...Faint Atk ;60 gücü ve bazı özel durumlar haricinde ıskalamama özelliğiyle tercih edilebilir.Eğer Shiftry adamant ise Gengar and Chandelure gibi pokemonları tek vuruşta KO yapabilir.Sucker Punch ;PP'si düşük fakat gücü faint attack'tan daha fazla.Iskalayabilir ama priority seviyesi 1.Yani rakip pokemonun hızına bakılmaksızın önce vuran bir move.Fakat rakip'te priority seviyesi yüksek bir move kullanırsa durumlar değişir.Chloropyhll ve Choice Scarf pokemonlarını durdurmak için ideal.
  Low Kick ;Bu vuruş Grass ve Dark türü bir pokemon için müthiş yardımcı olabilir.Low Kick'i kullanarak; Dark,Steel,Rock,Normal ve Ice türü pokemonlara super effective vurursunuz.Fiziksel saldırı ve Swords Dance kullanıyorsunuz.Hemde EV'ler Maksimum Hız ve Maksimum Atak...Gerçekten çok etkili olabilir.

Growth

move 1: Growth
move 2: Dark Pulse
move 3: Grass Knot / Giga Drain
move 4: Low Kick / Nature Power
item: Life Orb
ability: Chlorophyll
nature: Rash
evs: 56 Atk / 200 SpA / 252 Spe

Yorumlar;
1. 1. Move Growth ile Atk ve sAtk'ınızı 2 misline çıkarırsınız.(Hava güneşli olduğunda)
2. Move olarak Dark Pulse kullanmalısınız.Flinch (Rakibin vurmasını önler) şansıda var.
3. Move için Grass Knot yada Giga Drain kullanabilirsiniz.Eğer HP'nizi doldurmak istiyorsanız Giga Drain'i tercih etmelisiniz.
4. Move olarak Low Kick seçebilirsiniz.Growth Atk'ıda 2 misline çıkarır ve 56 EV'i Atk'a vermiştik.
EV'ler için önerilen bu şekildedir.56 Atk ile Heatran,Hydreigon ve Blissey 2 vuruşta KO olur.Tyranitar gibi bir Tank ise tek vuruşta KO olur.200 SpA ile Dark Pulse kullanıldığında Ghost ve Pyschic pokemonlarını tek vuruşta KO yaparsınız.


Choice Specs
move 1: Leaf Storm
move 2: Dark Pulse
move 3: Focus Blast
move 4: Hidden Power Fire / Hidden Power Ground
item: Choice Specs
ability: Chlorophyll
nature: Modest / Timid
evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Yorumlar;
  Choice Specs ile kullanıldığında çok yüksek SpA'ı ve güneşli havada mükemmel hızı ile tam bir süpürücü olabilir.Grass,Dark,Fight ve Fire tipi vuruşlar kullanılmış.Ve hepsi zayıf türü tek vuruşta KO yapacaktır.Leaf Storm'un PP'si 5 olabilir ama gücü 140.Dark Pulse'u daha önce açıklamıştık.Focus Blast'ta çok güçlü bir vuruş ve rakibin SpD'ını %10 şans'la %50 düşürebiliyor.Bununda PP'si düşük olmasına rağmen tercih edilmeli.Hidden power'a gelince eğer Fire seçerseniz Scizor, Forretress ve Ferrothorn'a tek atarken.Ground kullanırsanız Heatran gibi pokemonlara tek atarsınız(Air Balloon kullanıyorsa pokemon değiştirmek zorundasınız)
Mixed Attacker
~ Leaf Storm
~ Sucker Punch
~ Low Kick / Nature Power
~ HP Fire / HP Ice
@ Life Orb
Nature: Hasty
Ability: Chlorophyll
EV: 112 Atk, 220 SpA, 176 Speed

Shiftry, Swords Dance/Nasty Plot/Growth gibi bir saldırı kullanmadan, direkman da saldırabilir. Bu set hakkında söylenecek çok bir şey yok; defansları düşük olsa da hem Atk hem SpA kullandığı ve Chlorophyll sayesinde çok hızlı olduğu için durdurması zor bir set.