Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Charizard
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Charizard

[Resim: 006cz.png]

Tür: Fire, Flying
Statlar: 78 / 84 / 78 / 109 / 85 / 100
Ability: Solar Power, Güneşli havada HP kaybeder ancak SpA %50 artar.
Genel Bakış;
En başından beri pokemon red'in maskotu olmuştur.Charizard her zaman favori olmuştur.Fakat özellikle son jenerasyon charizard için oldukça zorlu.Neyse ki,dream world charizarda çok ihtiyaç duyulan bir yükseltme getirdi;Solar Power.Bu yeni bir ability.Güneş ışığından eşi benzeri görülmemiş bir güç alıyor.Ninetales'in drought ability'si sayesinde Charizard'ın Solar Power ability'si kullanılabilir.

Solar Power
move 1: Fire Blast
move 2: Air Slash
move 3: Focus Blast
move 4: Hidden Power Ice
item: Choice Scarf / Choice Specs
ability: Solar Power
nature: Modest / Timid
ev: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Yorumlar;
  Güneş parladığı zaman,Solar power onu anında öldürücü bir "special attacker" yapabiliyor.Fire Blast stab(kendi türündeki vuruş) vuruşunu nerdeyse 3 misli daha fazla vuruyor.Bu güçlü vuruşla rakibin takımını kül haline getirebilir.Hatta fire tipi pokemonlara karşı dayanıklı olan türlerde dahil.Latios ve Jellicent gibi..
  Chansey ve Blissey,special wall dediğimiz special defensı yüksek pokemonlar bile Choice Specs Charizard'a 2 vuruşta K.O olabilir.Bütün bunlara uçma özelliğide elenince Charizard'ı durdurmak gerçekten zor olabilir.
  Air Slash'ı değerlendirecek olursak.Charizard aynı zamanda uçan pokemon olduğundan buda Stab vuruşudur.Aynı zamanda flinch(O turda rakibin vurmasını engeller) şansıda var.Focus Blast'ı ise Tyranitar,Heatran gibi defansif pokemonlara vurabilirsiniz.