Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 001 - Pokémon! I Choose You!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.


[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı :
Pokémon! I Choose You!
Japonca Adı : Pokémon! I Choose You
Türkçe Adı    : Pokémon! Ben Seni Seçtim!


[Resim: genizet.png]

Maceramız Pokémon Gameboy Oyunlarındaki gibi bir maç eŞliğŸinde baŞlamaktadır. Maç, Gengar ile Nidorino arasında geçmektedir. Gengar, hipnoz gücü ile Nidorino'yu etkisiz hale getirir. Antrenörü Nidorino'yu geri çağŸırıp Onix i seçmesi ile bu sahne sona erer. Daha sonra bu maçı televizyondan izleyen kahramanımız Ash Ketchum'u görürüz. Ash Ketchum, Kanto Bölgesi Pallet Kasabası'nda yaŞamaktadır. 10 yaŞındadır. Dünyanın en güçlü Pokémon EğŸitmeni olmak istemektedir. 10 yaŞına gelen bir kimse Profesör Oak'ın nezaretinde Pokémon Lisansı alarak Pokémon'a baŞlayabilir. Ash heyecanla hayalini dile getirirken birden içeri annesi Delia Ketchum girer ve Ash'e uyumasını söyler. Ama kahramanımız çok heyecanlı olduğŸundan uyumak istemez. Bunun üzerine annesi Ash'e Profesör Oak'ın Tv Şovu'nu izlemesini söyler. Profesör Oak programında Pokémon Seyahati'ne çıkacak olan EğŸitmenler için Kanto Bölgesi'ndeki 3 Pokémon'dan bahseder. Bunlar: Bulbasaur, Charmender ve Squirtle. Program bittikten sonra Ash uyumaya baŞlar ve rüyasında bu Pokémonlar'dan hangisini seçeceğŸine karar vermeye çalıŞır. Kendini rüyaya kaptırmıŞ olsa gerek ki Voltorb Şeklinde olan çalar saatini PokeTopu niyetine fırlatır. Ve saat paramparça olduğŸu için kahramanımız geç uyanır ve dolayısı ile istediğŸi Pokémon'unu almak için çok ama çok geç kalır. Uyanınca geç kaldığŸını anlar ve yataktan kalkıp üstünü bile değŸiŞtirmeden kendisi için bir Pokémon kalması umuduyla doğŸruca Profesör Oak'ın Laboratuvarı'na doğŸru var gücüyle koŞmaya baŞlar. Ash Laboratuvara vardığŸında adı Gary olan bir EğŸitmen'e tezahurat yapıldığŸını görür ve farkında olmadan Gary'e çarpar.

Gary Profesör Oak'tan bir Pokémon aldığŸını söyler ve ünlü bir Pokémon Ustası olacağŸına söz verir. Ash, Gary'e hangi Pokémon'u aldığŸını sorduğŸunda Gary alaycı bir Şekilde bunun Ash'i ilgilendirmediğŸini ve eğŸer erkenden orda olsaydı Profesör Oak'ın en iyi Pokémon'u kendisine verdiğŸini görebileceğŸini söyler. Gary ayrılır ayrılmaz Profesör Oak dıŞarıda belirir ve kahramanımıza geç kaldığŸını söyler. Ash, Pokémon almak için hazır olduğŸunu söyler.

Laboratuvara geçtiklerinde Ash nihayet seçim yapar ve Squirtle'yi seçer. Ama Ash'ten daha erken gelen birisi tarafından seçilmiŞ bulunur. Daha sonra Bulbasaur'ı ve Charmender'i seçmeyi dener. Erken kalkan erken yol alır, dolayısıyla Pokémon'u da alır. Ash bu Pokémonlar'dan hiçbirini seçemez. Ash bütün Pokémonlar'ın alınıp alınmadığŸını sorduğŸunda Profesör Oak alınmayan hala bir Pokémon'un bulunduğŸunu ama bu Pokémon'un sorun çıkardığŸını söyler. Ash bu Pokémon'u almak ister. PokéTopu'ndan Pikachu isminde bir Elektrik Türü Pokémon çıkar. Pikachu Ash'ten hoŞlanmadı ki onu çarpar. Şimdi Profesör Oak'ın ağŸzından bu Pokémon'u tanıyalım:

Pikachu: Genellikle Elektrikli Fare olarak tanınır. Aslında oldukça utangaçtır ama duygularını gizlemeyi beceremez ve böylece elektriğŸi ortaya çıkar.

Oak, Ash'e Pokédex ve 6 tane PokéTopu verir. Yeni arkadaŞı ile birlikte Ash'i dıŞarıda onu destekleyen annesi ve komŞuları karŞılar. Pikachu PokéTopu'nda değŸildir. Annesi Ash'e yolculuğŸu için gerekli malzemeleri verdikten sonra kahramanımız Pikachu ile yola koyulur. Ash, Pikachu’nun kendisini çarpmaması için annesinin verdiğŸi eldivenleri kullanır. Pikachu hala PokéTopu'nda değŸildir. Ash Pikachu'ya PokéTopu'na girmesi gerektiğŸini söyler. Pokedex te bunu destekler ama bazı Pokémonlar'ın istisna olabileceğŸini söyler. Tam bu sırada uçan bir Pokémon yere iner. Bu Pokémon'un adı:

Pidgey: Uçan bir Pokémon'dur. DiğŸer Uçan Pokémonlar'ın aksine uysal ve yakalaması kolay bir türdür. Pokémon Antrenörü olmaya baŞlayan yeni biri için gerçekten bulunmaz bir hedeftir. Pidgey Fırtınalar yaratabilen bir türdür. Kum saldırısı da yapabilir.

Ash ilk Pokémon'unu yakalamak için harekete geçer ve Pikachu'yu savaŞmaya göndermek ister. Pikachu reddedince kendi baŞına da yakalayabileceğŸini söyler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Pikachu

Ash, Pidgey'e bir PokéTopu fırlatır ama yakalayamaz. Daha sonra farklı bir yöntem kullanarak tekrar dener. Sonuç gene hüsrandır. Yeni bir Pokémon görürüz. Bu Pokémon:

Rattata: Bir Pokémon Faresi. Rattata peynir, fındık, meyve ve bisküviyi çok sever. Aptal yolculardan yiyecek çalmak için sık sık ormanlık alanın dıŞına çıktığŸı görülür.

Ash sinirden Pidgeyler'e taŞ atar. BaŞka bir tane görüp bir daha fırlatır. Ama bu Pokémon Pidgey değŸildir, bu Pokémon'umuz da:

Spearow: Pidgey'in aksine Spearow son derece kaba bir Pokémon'dur. Oldukça vahŞidir ve bazen Pokémonlar'a ve insanlara saldırabilir. VahŞi Pokémonlar insanların eğŸittiğŸi Pokémonlar'ı kıskanabilir.

Spearow, Pikachu'ya saldırır ve bunun karŞılığŸı olarak Pikachu'dan ŞimŞek Şoku yer. Nefreti artar ve diğŸer Spearowlar'ı çağŸırır. Hep birlikte Pikachu ve Ash'in peŞine düŞerler. Spearowlar Pikachu'ya saldırır. Pikachu yaralanır. Ash bir Şelaleye gelir ve atlamak zorunda kalırlar. Daha sonra nehirde balık tutmaya çalıŞan bir kızın oltasına takılan kahramanımız kendini bir anda karada bulur. Yeni karakterimizin adı Misty'dir. Misty Ash'e Pikachu'yu Pokémon Merkezi'ne götürmesini söyler. Bir anda Spearowlar belirir. Ash Pikachu'yu Pokémon Merkezi'ne yetiŞtirebilmek için Misty'nin bisikletini ödünç alır. Spearowlar kahramanlarımızı yakalar. Ash, Pikachu'ya PokéTopu'na girmesini söyler. Spearowlar  Ash'in üzerine doğŸru dalıŞa geçerken Pikachu belirir ve Şiddetli bir Yıldırım Şoku saldırısı ile Tüm Spearowlar'ı etkisiz hale getirir. Ash ile Pikachu arasında bağŸ ve dostluk oluŞmaya baŞlar. Tam bu sırada gökkuŞağŸına doğŸru uçan gizemli bir Pokémon belirir.

Ho-oh: Böyle bir veri bulunmuyor. Henüz adı konmamıŞ pekçok Pokémon Türü olduğŸu biliniyor.

Viridian Şehri Pokémon Merkezi'ne doğŸru hızla yol almaya baŞlarlar. Bu Ash ile Pikachu'nun inanılmaz serüvenlerinin daha baŞlangıcı. Birlikte fantastik maceralarla karŞılaŞacaklar, kötü düŞmanlar ve hayal güçlerinin de ötesinde yaratıklarla tanıŞacaklar. Pokémon'un inanılmaz dünyasına hoŞgeldiniz!


[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Profesör Oak
Gary
Delia Ketchum


[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


DiğŸer EğŸitmenler & ǖzel Pokémonlar: [Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani004.gif][Resim: rsiconani007.gif][Resim: rsiconani033.gif][Resim: rsiconani094.gif][Resim: rsiconani095.gif]


VahŞi: [Resim: rsiconani016.gif][Resim: rsiconani019.gif][Resim: rsiconani021.gif][Resim: rsiconani027.gif][Resim: rsiconani056.gif][Resim: rsiconani085.gif][Resim: rsiconani129.gif][Resim: rsiconani130.gif][Resim: rsiconani250.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Ash, ilk Pokémon'u olan Pikachu'yu alır.
- Ash ve Misty tanıŞır.
- Ash, Pokémon yolculuğŸunun baŞında Ho-oh'u görür.





[Resim: bymehmet.png]
Efsanenin başlangıcı...

Bu forumdaki herkesin tekrar tekrar izlemesi gereken bir bölüm.Eline sağlık.
Pikachu cidden evrim geçirmiş.

[Resim: 2013_640x360.jpg]
(14-12-2013, 03:02 AM)tlhGS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Pikachu cidden evrim geçirmiş.

[Resim: 2013_640x360.jpg]
Ben de şimdi fark etim