Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: PT 3. Pokemon Online Turnuvası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir pokemon turnuvası düzenlemeye karar verdik. Savaşlar Pokemon Online'dan oynanacak. Hem birbirimizi daha kolay bulmak için, hem de savaşları diğer kişilerin de seyredebilmesi için savaşların Pokemon Türkiye serverında (serverı açtığı için bulldogss_eray'a teşekkürler) oynanmasını tavsiye ediyoruz.

Pokemon Online resimli rehberi

Özetlemek gerekirse PO bir Pokemon simulatörü, yani Pokemon yakalama faslını geçip direkman savaşıyoruz. İstediğimiz Pokemonları seçip saldırılarını, EVlerini ve Nature'lerini vesaire kendimiz belirliyoruz. Bu sayede hem takım kurmak kolay oluyor, hem de hile ihtmali ortadan kalkıyor.

Tabii ki bu turnuvada da bazı kurallar olacak. Bu yüzden rakibimize savaş teklif ederken şu kurallarla oynamanızı istiyoruz:

*Sleep Clause: Rakip takımın en fazla 1 Pokemon'unu kendiniz uyutabilirsiniz.

*Freeze Clause: Rakip takımın en fazla 1 Pokemon'unu dondurabilirsiniz.

*Evasion Clause: Double Team ve Minimize saldırılarını kullanmak yasaktır. Bu kural, oyunun tamamen şansa kalmaması için gerekli. Buna rağmen Sand Attack ve Muddy Water givi rakibin "accuracy"sini etkileyen saldırılar kullanmak serbest, çünkü rakip Pokemon değiştirdiğinde bu saldırıların etkisi geçiyor.

*OHKO Clause: Vurduğunda rakibi %100 ihtimalle tek vuruşta indiren saldırıları (Fissure, Sheer Cold gibi) kullanmak yasaktır.

*Species Clause: Aynı Pokemon'dan 2 veya daha fazla kullanamazsınız.

*Ayrıca çok güçlü oldukları için şunlar kullanılmayacak: Arceus, Darkrai, Deoxys-A, Deoxys-N, (Speed ve Defense formları serbest), Dialga, Giratina (iki formu da), Groudon, Ho-oh, Kyogre, Lugia, Manaphy, Mew, Mewtwo, Palkia, Rayquaza, Shaymin Sky (normal formuna izin var), Reshiram, Zekrom ve buna ilaveten Drizzle ve Moody ability'leri, Shadow Tag Chandelure ve Soul Dew itemi.

Turnuvanın kontenjan sınırını 32 olarak belirledik. Yoğunluğa bağlı olarak bu sınır değişebilir.

Turnuva eleme usulü olacak ve savaşları tamamlamak için herkesin 1 haftası olacak. Bunun dışında ricam savaş bitince savaşı kaydedin veya en azından "PrntScrn" tuşuna basarak bir screenshot alın ki savaşı kimin kazandığı hakkında tartışma çıkmasın.

Katılmak isteyen buraya mesaj atsın. Sorunuz olursa bana özel mesajla veya MSN'den ulaşabilirsiniz.
ben katılmak istiyorum hadi hayırlısı. :)
ben de katılacam  Onion021
bende katılmak istiyorum
Ben de katılmak istiyorum.
Sw 'ye Gelinde Maç yapalım ?
Bende katılırım sanırım. Tabi önce üye olmalıyım. Birde kaçtane çakma efsane koyabiliyoruz? Ve suicune, moltres gibi pokemonlar serbestmi?
(03-07-2011, 04:46 PM)muaet link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bende katılırım sanırım. Tabi önce üye olmalıyım.

Üye olmana gerek yok ki. İndirip takımını kurup oynamaya başlayabilirsin.
İndirdim şimdi takımı kuruyorum. Bide kaç tane efsane ve kaçtane yarı efsane kullanabiliyoruz? Aynı türden pokemon sınırlaması varmı? Dragon - dragon  gibi?
(03-07-2011, 05:26 PM)muaet link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:İndirdim şimdi takımı kuruyorum. Bide kaç tane efsane ve kaçtane yarı efsane kullanabiliyoruz? Aynı türden pokemon sınırlaması varmı? Dragon - dragon  gibi?

Alıntı:*Ayrıca çok güçlü oldukları için şunlar kullanılmayacak: Arceus, Darkrai, Deoxys-A, Deoxys-N, (Speed ve Defense formları serbest), Dialga, Giratina (iki formu da), Groudon, Ho-oh, Kyogre, Lugia, Manaphy, Mew, Mewtwo, Palkia, Rayquaza, Shaymin Sky (normal formuna izin var), Reshiram, Zekrom ve buna ilaveten Drizzle ve Moody ability'leri, Shadow Tag Chandelure ve Soul Dew itemi.

Onun dışında herhangi bir sınırlama yok. Banlanmamış efsanevilerden istediğin kadar kullanabilirsin. Herhangi bir türden istediğin kadar Pokemon kullanabilirsin.
Sayfalar: 1 2 3 4 5