Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Online Server Açma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Modemin iç ayarları yüzünden maalesef benim açtığım servera kimse erişemiyor, bu yüzden benim yerine başka birisinin server açması gerekiyor. Serverı açmak isteyen herkese teker teker anlatmak yerine konu açıyorum.

Öncelikle bu sayfadaki "Server Binaries" yazısına çift tıklayıp dosyayı indirin. İndirdiğiniz dosyayı WinRar veya benzeri bir dosyayla çıkartın. "pokeymon-server" klasörü içindeki server.exe programına çift tıklayın. Program açıldığında önünüzde 8 seçenek olacak.

[Resim: 2e6c1lf.jpg]

"Tiers", "Battle Config", "Anti-DoS", "SQL Config", "Scripts" ve plug-in ayarlarıyla oynamanıza gerek yok.

Scriptler için bu sayfadaki her şeyi ctrl+a ile seçip Scripts kısmına yapıştırabilirsiniz.

Players ekranında üyeleri banlayabilir/banını kaldırabilir; hangi adların şifreli ve hangilerinin şifresiz olduğunu görebilir, üyelere serverda modluk/adminlik verebilirsiniz. Burada söylenecek pek bir şey yok.

Şimdi config ekranını açıyoruz.

[Resim: 2r27hpj.jpg]

Public/private kısmında serverınızın herkese gözükmesini istiyorsanız "public" seçeneğini seçin. Server adınızı, chat kanalının adını, ana sayfada biri sizin serverınızı seçtiğinde çıkacak yazıyı ve serverınıza girenlerin göreceği anonsu yazın. Max players kısmının "unlimited" olmasında bir zarar yok. Alttaki seçeneklerde sadece ilk üçünü işaretleyin. Şimdilik portu değiştirmenize gerek yok. Apply deyin ve serverı kapatıp açın. Ana sayfada kendi serverınızı görebilmeniz lazım.

Kendi serverınıza normal bir şekilde tıklayarak giremezsiniz. Onun yerine server seçme ekranının altındaki satıra "localhost" veya "127.O..O.1" yazın ve Advanced Connection düğmesine tıklayın. Kendi serverınıza bu şekilde girebiliyor olmanız lazım. Bir de başkasına denettirin. Eğer girebiliyorsa, problem yok. Eğer arkadaşınız servera girdiğinde solda kimsenin ismini göremiyorsa ve bir süre bekledikten sonra serverdan kopuyorsa, 5080 portunu kendi IP'nize yönlendirmeniz gerekiyor demektir.

Bunun için modem arayüzünüze erişmeniz gerek. Modem arayüzüne, modeminizin IPsini browser çubuğuna girerek erişebilirsiniz. Modeminizin IPsini ve (değiştirmediyseniz) şifresini buradan öğrenebilirsiniz. Modem arayüzünü açtıktan sonra port forward etme ekranını bulmanız lazım.

[Resim: 5ocbj9.jpg]

Port forward etme ayarlarını kırmızı kutu içine aldığım şekilde ayarlayın. IPnizi Başlat -> Çalıştır -> cmd yazıp çıkan ekranda ipconfig yazarak öğrenebilirsiniz. Save settings demeyi unutmayın. Server'ı restart edin. Arkadaşınızın servera ulaşabiliyor olması lazım.

Eğer hala olmadıysa, aynı şeyi 80 ve 8080 portlarıyla deneyin. Config ekranında portu değiştirin, apply deyin, port forward ekranında da değiştirin, save settings demeyi unutmayın. Değişikliğin gerçekleşebilmesi için serverı tekrar kapatıp açın.

Bu kadar. Eğer yine olmadıysa modemin iç ayarları sebebiyledir, maalesef yapacak pek bir şey yok.
Bi ara ben açarım.Acele açılması gerekiyorsa başkası açsın artık.
Şu anda bende açık ;)