Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 9 Yaşındaki Bir Çocuk Pokemon Kart Oyununu Savundu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
      9 Yaşındaki Bir Çocuk Pokemon Kart Oyununu Savundu
        Önceden de belirttiğimiz gibi, Pokémon sadece çizgi film veya oyun değil aynı zamanda da eğitici içerikler taşır. Ve birkaç gün önce, 9 yaşındaki Lucas Ayala bunu kanıtlamayı başardı.
         
        Woodside, Queens’da yaşayan Lucas Ayala öğretmenine pokemon eğitici olduğunu kabul ettirdi. Queens Okulu  Pokémon Trading Card Game’i öğrencilerine yasakladı.  Ve bu da 9 yaşındaki çocuğu kızdırdı ve öğretmeni Jennifer Toti’ye mektup yazmasından başka bir şans bırakmadı.

        Lucas Ayala’nın mektubu:
[Resim: 288r0ut.jpg]
          Sevgili Bayan Toti,
   
    Sınıfımızda birçok kişinin pokemonları sevdiğini biliyorum ve pokemonlarla vakit geçirmek için fazla zamanımız yok. Bence onları eğitimde kullanabiliriz. İşte benim fikrim:
Pokemon büyük bir çıkarma öğreticisidir. Her saldırdığınızda canından puan alırsınız. Örneğin bir saldırıda 100-10=90 puanı kalır.
Buna ek olarak şunu da öğretir. Bazı saldırılarda bir para atarız ve yazı gelirse 90 puanlık saldırıya 20 puan ekleriz.
Düşünüyorum da matematik laboratuarında dostluk içinde ve eğitici pokemon kart oyununun yarışması yapabiliriz. Eğer birinin desteye ihtiyacı varsa ben de çok kart var.Yapamasanız bile siz hâlâ harika bir öğretmensiniz.


Şaşırtıcı bir şekilde, mektuptakiler öğretmenin kafasına yattı ve okul yönetiminin Lucas’ın favori kart oyununa karşı olan bakış açısı değişti. Böylece mektup pokemonun sadece bir oyun değil aynı zamanda eğitici olduğuna onları inandırdı.

Mektupta, Lucas Ayala öğretmenine 60 kartlık bir destesi ve bir zarı olan, kendisine çıkarma ve çarpma dahil birçok matematik hesaplama öğreten Pokemon Trading Card Game’i açıkladı. Bu açıklamayla birlikte, oyunun okulda matematik derslerinde kullanılabileceğini önerdi.

İsteğini daha da desteklemek için, bu sözleri söyleyerek mektubunu imzalamış oldu:
「Yapamasanız bile, siz hâlâ harika bir öğretmensiniz!」

Mektup tüm okul yönetimi ve çalışanları tarafından ayakta alkışlandı. Mektubu okuduktan sonra, Jennifer Toti'nin cevabı şu oldu:

「Bu beni çok güldürdü. Öğrencilere kelimeleri iyi yönde kullanmayı öğretiyoruz, ve eğer o yönde kullanırlarsa,dünyayı değiştirebilirler. O, bunu onun için önemli olan bir şey için kullandı.

Queens Okulu Müdür Yardımcısı Richard Welles de:

「Pokemon hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Fakat biraz araştırma yaptım ve araştırma da Lucas’ın dediğini onayladı. Matematikle ilgili birçok şey var oyunda ... bu yüzden öğretmenlere onun isteğini gerçekleştirebileceğimizi söyleyerek bu fikri teşvik ettim.」

Teneffüslerde ve matematik derslerinde, okuldaki Pokemon kart oyunu yasağı kaldırıldı. Lucas’ın el yazısıyla yazdığı mektup sayesinde, Lucas çocuklar arasında minik kahraman oldu.

Kaynak: Bulbapedia
Çevirmen: Electabuzz

Çok ilginç bir olay.Direk duşundügüm şey türkiyedeki eğitimciler böyle bir olayile karşılaşsalardı ne olurddu acaba.
Öğrenci: Hocam bu pokemon oyunları çok eğitici, matematiğe acayip katkısı var!
Öğretmen: Yerine otur tahtadaki problemi yaz, getirtme beni oraya. Abaküs az mı geldi?
Pokemonmuş peh. Gelirim oraya seni 10'la toplar hiç çıkarmadan 5'le çarpar o koca kafanı ikiye bölerim.

Yaklaşık böyle olur... :D
:zx: Çok haklısın dostum.
Çeviri için sağol
İlginçmiş  :p
zamanında bende az oynamadım yane  :QWE:
Pokemon zaten eğitici bir çizgifilim bu belli ama bunu kanıtlamaya çalışması gerçek bi hayranı olduğunu kanıtlar.