Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 5. Nesil Pokemonların İsimlerinin Anlamları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
#494-Victini
Bu isim victory(zafer), destiny(kader) ve teeny(küçük, minik) sözcüklerinin karıştırılmasıyla oluşturulmuştur. Aynı zamanda Victini çizilirken esinlenilen Çöl Tilkisi'ne referans olarak dişi tilki anlamına gelen vixen sözcüğü de kullanılmış olabilir.
#495-Snivy
Snivy büyük ihtimalle snake(yılan) ve ivy(sarmaşık) sözcüklerinin birleşmesiyle oluşmuştur fakat bu sözcükler büyük ihtimalle sly(kurnaz, sinsi), snide(küçümseyen, art niyetli), snark(Lewis Carrol'ın bir hikayesindeki hayali yaratık) ve snicker(kıs kıs gülmek) sözcüklerini hatırlattığı için de seçilmiştir.
#496-Servine
Serpent(yılan) ve vine(asma) sözcükleriyle oluşturulmuştur.
*Bence Snivy'deki sly, snicker ve snide sözcüklerine bakarsak serpent diğer bir anlamı hain olduğu için de seçilmiş olabilir.
#497-Serperior
Serpent ve superior(üstün, asil, kibirli) sözcükleriyle oluşturulmuştur.
*Yani bu ismin Üstün Yılan gibi anlamı var. Basilisk'in ünvanı King of Serpents ile bu ismin anlamı arasında bir bağ var bence.
#498-Tepig
Büyük ihtimalle tepid(ılık) ve pig(domuz) sözcüklerinden oluşturulmuştur.
*Bana pek anlamlı gelmedi ama belki de henüz ateş gücünün yüksek olmadığını belirtmek için böyle bir isim seçilmiştir.
#499-Pignite
Pig ve ignite(tutuşturmak) sözcüklerinden oluşmuştur.
#500-Embroar
Ember(köz) ve boar(yaban domuzu) sözcüklerinin birleşmesinden oluşmuştur.
*Bence bu adın seçilmesinde roar(kükreme) sözcüğünü çağrıştırması da etkili olmuştur.
#501-Oshawott
Belki de en karışık isim bu :zx: Büyük ihtimalle ocean(okyanus), shell(kabuk), water(su) ve otter(su samuru) sözcüklerinden gelse de işin içinde daha çok sey var. "Osha" kısmı O-shaped yani yuvarlak sözcüğünün kısaltılmışı olabilir, ne alakası var derseniz Oshawott'un japonca adı Mijumaru'daki maru yuvarlanmak alamına geliyor. Aynı zamanda bir çok su samurunun yaşadığı devlet tarafından korunan bir çok araziyi içeren Kanada'nın Oshawa şehrine bir gönderme de olabilir. Aynı zamanda Macrobiyotik diyet'in kurucusu George Oshawa'ya da bir gönderme olabilir.
#502-Dewott
Dew(çiy) ve Otter sözcüklerinden oluşmuştur. Aynı zamanda dual(çift), duel(düello) ve otter sözcüklerine benzemesi ile onun iki deniz kabuğuyla savaşması arasında bir bağlantı olabilir. Ayrıca hem italyanca'da duo ve Dewottun japonca ismindeki futatsu iki anlamına gelmektedir, bu da onun gelişim sürecinin 2. aşamasında olduğuyla alakalı olabilir. Aynı zamanda The Last Samurai(Son Samuray) kitabının yazarı Helen DeWitt ile de bir alakası olabilir.
#503-Samurott
Samurai ve otter sözcüklerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur.

Devamını Daha Sonra Ekleyeceğim