Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Favori Saldırınız (HM,TM)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Fairy Wind ve Swift
Flamethrower
(02-09-2013, 08:56 PM)gnaaye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(02-09-2013, 03:29 PM)_Erdi_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Favori saldırım SHADOW BALL. Bence çok cool bir saldırı.
Diğer Favori saldırım ise AURA SPHERE.

Bunun dışında oyunlarda sevdiğim saldırılar: Flamethrower, İce Beam, Surf ve Thunderbolt. (Ne zamanbir Gyarados edinsem ona bu saldırıları öğretiyom. Yani ateş, buz, su ve yıldırım tipi yapıyorum. Zaten Gyarados'un ikinci tipinin neden fly tipi olduğunu anlamış değilim. Ama iyiki fly tipii yoksa bu saldırıları öğrenemezdi. Bir düşünün bakalım. Dragonite, Salamance gibi dragon/fly tipi olan ejderhalar bu saldırıları öğrenebiliyorlar. Ama Dragon/Ground tipi Flygon öğrenemşyor bu saldırıları. Bence bu fly tipi ile alakalı. Şimdi diyeceksiniz o zaman niye bazı fly tipleri bu saldırıları öğrenemiyor. Ona ben de cevap veremem. Neyse konu dışına çıkmaya başladım)

Animede en sevdiğim saldırılar: Leaf Blade, X Scissor, İron Tail, Steel Wing ve Aqua Jet. (Bence bu saldırıları oyunlarda pek güzel yapamamışlar) Biraz uzun oldu

Burada araya girme ihtiyacı hissediyorum :D Gyarados'un oyunlardaki statları:

95 HP/125 Attack/79 Defense/60 Special Attack/100 Special Defense/81 Speed

Yani Gyarados'un Attack statı Special Attack statının iki katından fazla. Bu yüzden Gyarados'a Attack statını kullanan saldırılar verilmeli. Oynadığın oyunların dördüncü nesil ve sonrası (D/P/Pt/HG/SS/B/W/B2/W2) olduğunu farz ediyorum- Gyarados'un atağını ve hızını daha da arttıracak Dragon Dance ve Gyarados'un atağını kullanacak Waterfall/Earthquake/Stone Edge/Ice Fang/Bounce gibi saldırılar öğretmen daha mantıklı.

Ama mesela o söylediğin saldırılar Starmie gibi, Mewtwo gibi Pokemon'larda iyi olur, onların da SpAtk'ı yüksek çünkü.

Bir Pokemon'un öğreneceği saldırılar sadece türüne değil, Pokemon'un bütün özelliklerine bağlı. Türe bağlamak doğru olmaz.
Öncelikle yorumun için teşekkür ediyorum. Sanırım haklı olabilirsin. Special Attack'ı düşük olmasına rağmen bu saldırıları öğretiyorum. Fakat şimdi ben şu açıdan düşünüyorum. Gyrados gibi özel bir pokemonun (belki size göre özel değil ama bana göre özel bir pokemon.) sadece ateşe, zemine veya kayaya karşı üstün olmasını istemiyorum. Elektrik, su, ateş ve buz birbirinden farklı tipler. Bu tipte saldırılar öğretirsem Gyrados bir bitkiyle, çelikle, buzla, suyla, böcekle, kuşla ya da ejderhayla karşılaştığında üstün olabilir... Şimdi bir de şu açıdan bakmak lazım; Blizard, Fire Blast, Thunder, Shock Wave, Flamethrower, Thunderbolt, Surf, İce Beam, Heat Wave, Water Pulse veya hydro pump gibi saldırıların hepsi special Undecided. Ancak senin söylediklerin yanlış mı? Kesinlikle doğru!!! Gyaradosun Ertquake'i öğrendiğini bilmiyordum. Bir daha yakalarsam kesinlikle öğretirim. Çünkü Gyarados gibi su ve fly tipi pokemon elektriğe çok zayıf. Fakat Ertquake gibi Ground tipi bir saldırı elektrik tipini yenmesinde ona beya yardımcı olabilir. Zaten benim gördüğüm çoğu elektrik tipinin canı az.(pikachu ve ailesi, Emolga, Jolteon, Zapdos, Raikou vs... ama belki canı çok olan vardır aralarında onu bilemiyeceğim ama ben hiç görmedim.) Elektrik tiplerinin canları az olduğu için tek hamlede işini bitirebilir;) Stone Edge'e gelince daha önce hiç elime geçemdi o saldırı. (Elime geçdiyse de hatırlamıyorum.) Ama rock tipi saldırıları pek tercih etmiyorum. Zaten sp. atk.'ığı güçlendirmek için Gyaradosa bir sürü calcium veriyorum. Böylece sp. attackı güçleniyor. Yine de tavsiyelerin için sağol. Bir daha Gyarados yakalarsam ya da edinirsem (Magikarp'ı geliştirirsem) tavsiyelerine uyarım. Mesela İce Beam yerine İce Fang'ı öğretebilirim :) (Benim yorumlarım neden bu kadar uzun oluyor :D)
Söylediğin special saldırılar rakip pokemonlara 4x filan vurmadığı sürece Gyarados'un birçok fiziksel su saldırısı,gyaradosa verilmiş ve rakip pokemona süper etki yapan special saldırılardan daha çok vuracaktır.
Bone Rush oyunda Cubone tarafından kullanılırsa;
Spoiler:
[Resim: tumblr_inline_n7gu5nUFZm1rzlfor.png]

Bone Rush animede Cubone tarafından kullanılırsa;
Spoiler:
[Resim: tumblr_inline_n7gu7oV0KQ1rzlfor.gif]

Bone Rush animede Lucario tarafından kullanılırsa;
Spoiler:
[Resim: tumblr_inline_n7guh0KPBT1rzlfor.png]
[Resim: tumblr_inline_n7gu91Tpqr1rzlfor.gif]
[Resim: tumblr_inline_n7gu9aroDb1rzlfor.gif]
[Resim: tumblr_inline_n7guac2Ka21rzlfor.gif]
[Resim: tumblr_inline_n7guamMt8Q1rzlfor.gif]

Kararımı değiştiriyorum. En sevdiğim saldırı kesinlikle Bone Rush!
Oyunda kesinlikle Hyper Beam ( tek atıyor. ).Animede ise Blaze Kick.
Water pulse ve shock wave :D
3 sene önce ne dediysek o  8D

[Resim: ClXpKSF.png]
O değilde animede ve oyunda Pokemonların saldırılarının grafiklerinin değişmesi çok güzel oluyor. Mesela Hyper Beam'e siyah renk çok yakışmış. Bu yeni haliyle daha cezbedici  Love

[Resim: Sycamore_Garchomp_Hyper_Beam.png]
Benim en sevdiklerim sleep powder ve leech seed.Özellikle Competetive Pokemon oyunlarında rakiplerini çıldırtmak için bire bir.Görsel olarak ta Charizardın seismic tossu pikachunun volt tackle'I vs de hoş gözüküyor bence.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7