Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Filmleri Hangi Serilerden Sonra İzlenmeli?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Konuyu tekrar açtığım için özür dilerim arkadaşlar forumda aradim ilk 3 seri bölüm ve film bağlantısı vardi 4.seriyi bulamadim konu acmistim buraya eklediginiz için teşekkürler bu seride bitti
Her sezondan sonra ona ait filmi izle.. mesela şuan 19.sezon yayınlanıyor ve 19.film yazın yayınlanacak... Hem filmler bir sonraki jenerasyondan karakter yer alabiliyor.. Özel filmler 2 tane 2side mewtwo ile alakalı tarihlerine göre izlediğimde mewtwo returns 4.sezonun ortalarında bir tarihte yer alıyor bakarak kaçıncı bölümden sonra geldiğini görürsünüz...Diğer özel filmse The masterming mirage pokémon oda 8.sezonun içinde yer alıyor ama yayın tarihine bakarak izleyebilirsiniz...
Anladığım kadarıyla ilk 13 filmi izlemişsiniz; (ilk üç seri OG -1,2,3,4,5. sezonlar-, AG -6,7,8. sezonlar- ve DP -10,11,11,13. sezonlar) Ben 14'ten 18'e kadar liste oluşturayım:



14. Filmi 14. Sezon 37. Bölüm (BW037) - A Fishing Connoisseur in a Fishy Competition!'den sonra izlemelisiniz.



15. Filmi 15. Sezon 49. Bölüm (BW097) - Unova's Survival Crisis!'den sonra izlemelisiniz.



16. Filmi 16. Sezon 36. Bölüm (BW133) - Capacia Island UFO!'den sonra izlemelisiniz.



17. Filmi 17. Sezon 36. Bölüm (XY036) - Battles in the Sky!'dan sonra izlemelisiniz.



18. Filmi 18. Sezon 32. Bölüm (XY080) - Rotom's Wish!'den sonra izlemelisiniz.



14. Sezon ile ilgili olarak bahsettiğim bölümün yeri pokemonizle.net sitesinde 24. bölümdeydi son baktığımda ancak yine de filmi, 14. Sezon 37. Bölüm'den sonra izlemeniz uygun olur.



Bir de üstteki mesajdaki eksik bilgiyi doldurayım;

The Mastermind of Mirage Pokémon özel filmini tam olarak 9. Sezon 5. Bölüm May's Egg-cellent Adventure!'dan sonra, Mewtwo Return özel filmini de 4. Sezon 21. Bölüm The Grass Route'dan sonra izlemeniz uygun.
neden japoncada yayın tarihleri haziran olan filmin ingilizce versiyonunun tarihleri neden hep farklı..birde filmlerin tarihleri neden ara bölümlerde olsun ki saçma bence,örneğin 5.sezon baştan sona 2.jenarasyon pokemonları vardı.5.filmde ise 3.jenarasyondan latios,latias ve absol vardı...o yüzden 5.sezonun bittiğini ve sonraki jenarasyonun pokemonlarını tanıtma amaçlı bir filmdi 5.film , ben sezonları bitirip filmleri izledim,evet bazı filmlerde aralarda izlenmesi gerekirdi(evrim geçiren pokemonun önceki halini görmek gibi,pekte önemli değil)benim düşüncem böyle....14.film 2 tane o nasıl oluyor
Şöyle düşünün, 2. Sezonda Tracey adlı karakterin bir Marill'ı vardı. Ancak Marill ikinci jenarasyon Pokemonu ve Portakal Adaları 1. Jenarasyona bağlı bir maceraydı. Marill gibi bir Johto Pokemonu gördük ancak biz. Veya 9. Sezonda macera Kanto'ya düştü (Battle Frontier) ve Kanto'da 2. ve 3. Jenarasyondan Pokemonlar gördük. O yüzden sonraki nesilden Pokemonlar görmek çok anormal bir durum değil belirli bir bölgenin filminde. 13. Filmde de Zorua/Zoroark vardı. 16. Filmde de Mega Mewtwo. 2. Filmde de Lugia. Bir bölgenin son filmini sonraki nesili tanıtmak için feda edebiliyorlar ve sonraki nesilden Pokemon görmenin de insanların kafasında boşluk bırakacağını zannetmiyorum. Aksine daha bir gizem ve merak katıyor.

Eğer filmleri tarihinde izlerseniz ne olur? Olaylar bölünmez kafanızda. Bölümlere devam ettiğinizde eksiklik olmaz. Anlatıcı film başında Ash ve arkadaşlarını tanıtırken şuranın yolunda falan diyor bazen. İsteyen izler yani kafasında boşluk oluşmasın diye. Veya sezon sonuna kadar beklemek istemeyenler olabilir. O yüzde isteyen istediği şekilde izlesin. Arkadaşımız sormuş, nasıl izlemek istediğinizi bellim etmiş, bizim yapmamız gereken de sorusunu doğru bir şekilde cevaplamak. Ki doğrusu da onun izlediği gibi izlemek. Ve yanlış hatırlıyorsunuz, Absol ilk defa 6. Filmde gözükmüştür. 5'te değil.

Ve tam tarihler doğru değil aslında yukarıdaki listede.

15. Filmi 15. Sezon 39. Bölüm (BW087) - Expedition to Onix Island!'dan sonra yayımlandı

14. Filmi 16. Sezon 39. Bölüm (BW039) - Reunion Battles In Nimbasa!'dan sonra yayımlandı.

Şimdi iki filmin Japonca yayım tarihlerine baktığımızda birisinde bizimkilerin yanında bir Meloetta var, diğeri bir turnuvanın ortasına denk gelmiş. Olay bütünlüğünü bozmamak için bir kaç bölüm oynama yapmış benim yararlandığım listeyi hazırlayan. Olaylara, filmin geçtiği mekanın konumuna, Pokemonlara vs. bakarak. Dublajlı bölümler Kasım-Aralık gibi yayımlanıyor her sene. O yüzden onlarım tarihlerine göre bakmak pek doğru olmaz. Onlar sezon sonuna yakın bir zamana denk getiriyor.

14. Film iki tane ancak sadece kahramanlar ve iki pokemon, filmim başındaki iki mekan değişik. Black/White oyunlarındaki ayrıma bağlı aslında bu biraz da. İki oyun diğer oyunlara nazaran daha bir rekabet içindeydi. İsimlerinin zıtlığındam bile anlayabiliyoruz. Yapımcılar bu yüzden iki film çıkarmak istemiş değişiklik yapıp.

Adları
White - Victini and Zekrom
Black - Victini and Reshiram

Birisinde Ash Zekrom, Damon Reshiram; diğerinde Ash Reshiram, Damon ise Zekrom kullanıyor.

Zekrom filminde Damon'ın Renuiclus'u, Reshiram filminde Gothitelle'sı var.

Reshiram filminde Juanita'nın Golurk'ı shiny, Zekrom filminde Carlita'nın Hydreigon'u.

Filmlerden birinin başında Damon çölde gözüküyor, diğerinde kutupta.

Belirgin farklılıklar bunlar ve ikisinin de ayrı ayrı izlenmesine gerek yok. Hangi efsanevi çekici geliyorsa onu izleyebilirsiniz.
Sayfalar: 1 2 3