Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Infernape
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 15eg0nt.png]

Türü:  FIRE, FIGHT
Ability:  Blaze= Pokemonun HP’si 1/3’ün altına düştüğünde ateş tipi saldırıların gücü %50 artar.
STATS
[Resim: f020w.png]

    GENEL BAKIŞ
    Maymun türünden olan Infernape, dördüncü jenerasyonun en iyi pokemonları listesine girmeyi başarmıştır . Ayrıca Infernape hem Fire hem de Fight türü olması nedeniyle büyük bir ofansif potansiyeli barındırmaktadır. Bu da oyuncular tarafından tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biridir. Üstelik bu alev saçan maymuna Nasty Plot, Swords Dance, Work Up gibi ofansif gücü artırıcı hareketler de eklenince oyuncuların kâbusu olabiliyor.

Dayanıksız olduğu türler: Flying x2, Ground x2, Water x2, Psychic x2
Dayanıklı olduğu türler:  Bug /4, Steel /2, Fire /2, Grass /2, Ice /2, Dark /2
Bağışıklık: Yok

    OFANSİF INFERNAPE
move 1: Overheat
move 2: Close Combat
move 3: U-turn / Grass Knot
move 4: Stone Edge / Mach Punch
item: Life Orb
nature: Naive / Hasty
evs: 252 Atk / 4 SpA / 252 Spe

    YORUMLAR
    Bu taktik düzeni her ne kadar süper etkili olmasa da, Close Combat saldırısının gücü sayesinde KO yapabileceksiniz. Ama tabi ki Close Combat’i doğru şekilde kullanmanız çok önemli. Örneğin gidip de Psychic tarzından misal Alakazam’a bununla saldırdığınızda saldırınız hiç de etkili olmayacaktır. Üstelik statlarınız da düşecektir. Close Combat’i statlarınızı fazla etkilemeden kullanmanın yolu, Stealth Rock, Spikes ve Toxic Spikes durumları haricinde sık sık pokemon değiştirerek kullanmaktır. Çünkü her pokemon değiştirdiğinizde statlar eski halini alacaktır.

    Bu taktik fiziksel bir taktiktir. Overheat saldırısı ise en az Special taktiğindeki Fire Blast kadar güçlüdür.  Arada %2’lik bir fark vardır.  Stone Edge ise Gyarados tehlikesine karşı oldukça etkilidir. Ve de Stealth Rock’ın olduğu alanda Infernape’in Close Combat’ini de düşününce Milotic ve Vaporeon gibi pokemonlara karşı 2KO atabilirsiniz.
    Stone Edge’in yerine Mach Punch’ı da kullanabiliriz. Bildiğimiz gibi Mach Punch öncelikli bir saldırıdır. Bunun için çok işe yarar. Fakat, karşınıza bir Lucario çıkarsa işler tam tersine dönebilir.
Lucario yerine Dragon Dance kullanmış Tyranitar, hızıyla bilinen Weavile veya Agility kullanmış Empoleon dahi çıksa Mach Punch onların üstesinden gelir.
    U-turn’ü ise daha çok Fight türüne büyük bir tehdit oluşturan Psychic türünü göz önünde bulundurarak koydum. Accuracy problemi yaşamayacağınız 70 gücü olan bir saldırı.
Ama eğer derseniz ki ben daha çok Ground ve Water türü pokemonları düşünüyorum, o zaman şöyle bir şey önerebilirim. Speed’den 60, Attack’tan da 80 alıp Special Attack’a ekleyin. Ve de U-turn yerine Grass Knot’ı seçin. KO yapamasanız da büyük işe yarayacaktır.

    NASTY PLOT
move 1: Nasty Plot
move 2: Fire Blast / Flamethrower
move 3: Focus Blast / Close Combat
move 4: Grass Knot / Vacuum Wave
item: Life Orb
nature: Timid / Naive
evs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

    YORUMLAR

    Girişte de bahsettiğim gibi Nasty Plot’lı bir Infernape durduralamaz olabilir. İşe Fire Blast ile başlıyoruz. Fire Blast vurarak rakibi ya KO ediyoruz ya da canını azaltıyoruz. Life Orb’umuz olduğundan KO bile yapabiliriz. Her neyse sonra başlıyoruz Nasty Plot’a, tavsiyem bir tane yapmak, çünkü rakip direk Infernape’in zayıf olduğu bir tür çıkaracaktır. Ama baktınız bir Nasty Plot daha yapabiliyorsunuz, ikinciye de yapın. Hele takımınızda uyutucu pokemonlardan biri varsa Infernape’e çok yardımcı olmuş olur. Biliyorsunuz ki Darkrai’nin Nasty Plot taktiğinde Dark Void uyutur, Nasty Plot horlatır, Dark Pulse vurur. Ama Infernape’in rakibi uyutacak saldırısı olmadığından uyutucu gerekebilir.
    Fire Blast’ın Accuracy’sinin 85 olmasında endişe duyuyorsanız, Accuracy’si 100 olan Flamethrower’ı da kullanabilirsiniz. Infernape’in ikinci silahı ise Focus Blast’tır. Chansey, Blissey gibi HP pokemonlarının çıkardığı sorunları bu halledecektir. Ama uyarmalıyım ki bu saldırının Accuracy’si 70 ve hedefi bulamayabilir. Alternatif Close Combat ama Nasty Plot ona bir yarar sağlamaz.
Special taktik yaptığımıza göre Jellicent, Vaporeon gibi su pokemonlarına karşı Nasty Plot’lı Grass Knot belki de KO bile yapabilir. Vacuum Wave ise öncelikli saldırılardan biri olup hızı Infernape ile hemen hemen aynı olan Terrakion’a karşı kullanılabilir.

    ÖNERİLER
    Infernape’e zaten 252 Speed vermiştik. Timid veya Naive’i de verince hızı maximuma yani 346’ya ulaştı. Bu da şu demek oluyor; Unova’nın dövüşçü efsaneleriyle hız konusunda baş edebilir.
Şimdi diyeceksiniz ki Timid mi Naive mi? Eğer Focus Blast seçtiyseniz Timid, Close Combat seçtiyseniz Naive seçin. Bence bu pokemon için ideal item Life Orb, saldırılara büyük etkisi var. Eğer derseniz ki Leftover neden değil, kullanabilirsiniz fakat; KO yapamayabilirsiniz ve Leftover’ınız boşa gider.
    Hidden Power bu taktikte olmaz. Örnek vereyim: Gyarados için her ne kadar Hidden Power Electric etkili olabilecekse de KO yapamayabilir. Ama Nasty Plot’lı Fire Blast veya Focus Blast 2HKO yapabilir. Bu açıdan Hidden Power’ı tavsiye etmiyorum.

    SWORDS DANCE
move 1: Swords Dance
move 2: Fire Punch / Flare Blitz
move 3: Close Combat
move 4: Stone Edge / Mach Punch
item: Life Orb
nature: Jolly
evs: 252 Atk / 4 SpD / 252 Spe

    YORUMLAR
    Infernape’in  104 atak gücü ve 108 hız gücü, geniş fiziksel saldırı seçenekleriyle ve de Sword Dance ile oyuncular için büyük bir ideali oluşturuyor. Swords Dance’in kullanımı Nasty Plot ile neredeyse aynı aradaki fark Nasty Plot Special, Swords Dance fiziksel saldırı. Fire Punch’ın KO yapamayacağını sakın düşünmeyin. Swords Dance oldu mu Fire Punch da KO yapabilir. Stone Edge ve Mach Punch’ın özeliklerinden ilk taktikte de bahsetmiştim. Close Combat, Infernape için fiziksel taktiklerin vazgeçilmezidir. Bu saldırı için uyarı ve önerilerimi de yukarıda belirtmiştim. Fire Punch yerine Flare Blitz de kullanılabilir ama recoil özelliğinden dolayı işleri zora sokabilir. Yine 100 Accuracy ve 120 gücü göze ardı edilemez.

    ÖNERİLER
    Tavsiyem şudur ki; oyunda 1 Swords Dance ile KO olmayacak pokemonlar var. Hippowdon ve Donphan gibi güçlü toprak pokemonları ile Celebi ve Virizion gibi defansif çimen pokemonları ve de güçlü defansif özelliklere sahip Suicune ve Slowbro gibi su pokemonları. Bunlara karşı 2, hatta 3 Swords Dance gerekebilir. Ki 3 Swords Dance yapana kadar KO olabilirsiniz. Bu yüzden işte tam burada Mach Punch’ın önemi ortaya çıkıyor 1 Swords Dance+Fire Punch veya Close Combat+Mach Punch sizi KO’ya götürecektir.

    CHOICE BAND
move 1: Flare Blitz / Fire Punch
move 2: Close Combat
move 3: Stone Edge / Mach Punch
move 4: U-turn
item: Choice Band
nature: Adamant / Jolly
evs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

    YORUMLAR
    İşte bu da dördüncü taktiğimiz Choice Band, bu taktik Infernape’e maximumdan fazla atak verecek olan taktiktir. 252 EVs Atak bizden, bir de Adamant var. Bir de Choice Band olunca maximum atağı olan 337 sayısını da geçiyor. Ama Choice Band’de şu var. İlk seçtiğiniz saldırıyla devam etmek zorundasınız bu yüzden ilk saldırıyı iyi belirleyin. U-Turn, Psychic’ler için. Stone Edge, Flying türleri için (Gyarados’ta da çok etkili). Close Combat’i anlata anlata bitiremedik. Atak %50 artınca Flare Blitz  de 180 güce ulaşıyor. O zaman gelsin KO’lar, gelsin galibiyetler.
muhteşem bir pokemon zaten çizgi film'dede bir leauge mücadelesinde 3 pokemonu birden o halt etmiştir Onion021
Physical Scarf
~ Close Combat
~ Flare Blitz / Overheat / Fire Blast
~ Stone Edge / HP Ice
~ U-Turn
@ Choice Scarf
Nature: Jolly / Naive / Hasty
Ability: Blaze
EV: 252 Atk, 252 Speed, 4 SpDef
veya 252 Speed, 148 SpA, 108 Atk

Choice Scarf Infernape; Choice Band veya Swords Dance kadar güçlü değil. Ofansif Mixed Infernape (ilk set) kadar defansif takımlara karşı güçlü de değil. Ama çok iyi bir revenge killer ve scout.

Close Combat setin en önemli saldırısı; Infernape'in Terrakion, Tyranitar, Hydreigon, Blissey gibi Pokemon'ları indirmesini sağlıyor. Ateş saldırısı olarak 3 seçeneğiniz var: Overheat, aralarından en güçlüsü, ama kullandıktan sonra Infernape'in SpA'ını yarı yarıya düşürüyor; Flare Blitz, daha güçsüz ama verdiği hasarın %33'ünü Infernape'e de veriyor. Fire Blast ise Flare Blitz ile aynı güçte ama %15 ıskalama ihtimali var. 3. saldırı olarak uçan ve ejderha türlerini indirmek için iki seçenek var: Stone Edge veya HP Ice. Son saldırı ise Infernape'in iyi bir scout olmasını sağlayan U-Turn.

Eğer HP Ice ve Overheat/Fire Blast kullanacaksanız ilk EV spread'ı ve Hasty/Naive; Stone Edge ve Flare Blitz kullanacaksanız ikinci EV spread'ı ve Jolly kullanın.
Smogon'a yeni güncellemeler gelmiş eklerseniz sevinirim :)
istatiksel olarak en güçlü ateş starter'ı sanırım.s.atak,atak ve hız.en gereken şeyleri mevcut bir pokemon
Blaziken dream world yeteneginden dolayı infernapenin biraz ilerisinde ama blazikenden daha cok saldırı secenegi var.Neredeyse bütün takimlara uyum sağlayabiliyor.
[Resim: 395.png]
Anti-Lead
~ Stealth Rock
~ Fake Out
~ Fire Blast / Overheat
~ Close Combat
@ Focus Sash
Ability: Blaze
Nature: Naive
EV: 252 Speed, 252 Atk, 4 SpAtk

4. nesilde en çok kullanılan Infernape setlerinden biriydi bu. Team Preview yüzünden artık pek sadece Lead görevi gören Pokemon kullanılmaması ve Politoed'un yaygınlığı yüzünden bu set BW metagame'inin başında neredeyse hiç kullanılmıyordu, ama artık Custap Berry Skarmory/Forretress Lead'leri çoğaldığından bu seti kullanmak için tekrar bir sebep var.

Bu set şu şekilde kullanılıyor: İlk turda Fake Out kullanıp rakibinizin Sturdy/Focus Sash'ını kırıyorsunuz, ardından rakibinizi tek vuruşta indirebilecekseniz Overheat veya Close Combat kullanıyorsunuz. Yok indiremeyecekseniz, siz de Stealth Rock kullanın. Focus Sash, en az 1 vuruşa dayanmanızı sağlıyor ve Stealth Rock kullanmanızı garantiliyor.

İsterseniz oyunun başında Infernape'i feda edebilirsiniz, ama etmezseniz tabii ki oyunun devamında da Infernape takıma katkı sağlıyor - 108 base speed, 104 Atk/SpA, iki çok güçlü STAB saldırısı ve Fake Out hiç de fena değil!