Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Priority(Saldırı Önceliği)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İki pokemon savaşırken ilk saldırıyı hangi Pokemonun yapacağı genelde Pokemonların hızlarına bakılarak anlaşılır.Ama bazı saldırılar vardır ki saldırıyı Pokemonların hızlarına bakmaksızın, rakibin saldırısından ya herzaman hızlı ya da yavaş yapar.Bu saldırılara öncelikli saldırılar diyoruz.Eğer öncelikli saldırı,saldırısını normal saldırılardan daha hızlı yapıyorsa arttırılmış önceliği,daha yavaş yapıyorsa azaltılmış önceliği vardır.
Bir de öncelikli saldırıların kendi aralarında hangi öncelikli saldırının diğerinden daha hızlı gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini belirleyen öncelik değerleri vardır.Bu değerler +5 den -7 ye kadardır.
Bu değerlerde (+) değeri daha büyük olan saldırı küçük olan saldırıdan daha hızlı gerçekleşir.Mesela +5 değerli bir saldırı değeri +3 olan bir saldırıdan daha hızlı gerçekleşecektir.
(-) değerlikli saldırılar arasında da (+) değerliklli saldırıların tam tersi oluyor.Yani (-) değeri daha büyük olan saldırı küçük olan saldırıdan daha yavaş gerçekleşir.Değeri -5 olan bir saldırı, değeri -7 olan bir saldırıdan daha hızlı gerçekleşir.Bunu pozitif sayıların ileriye doğru sayılınca büyümesi,negatif sayıların da ileriye doğru sayılınca küçülmesiyle anlayabiliriz.En hızlı saldırı +5 değerlikli,en yavaş saldırılar ise -7 değerliklidir.Eğer aynı değere sahip öncelikli saldırılar (+4 öncelikli Magic Coat ve Snatch gibi) aynı anda kullanılırsa pokemonların hızlarına bakılır.Saldırıyı,hızı fazla olan yavaş olandan daha önce kullanır.
Öncelikli saldırıların +5'den -7'ye kadar değişen değerleri aşağıdadır.


+5 Öncelikli: Helping Hand
+4 Öncelikli: Detect,Endure,King's Shield,Magic Coat,Protect,Snatch,Spiky Shield
+3 Öncelikli: Crafty Shield,Fake Out,Follow Me,Rage Powder,Quick Guard,Wide Guard
+2 Öncelikli: Feint, ExtremeSpeed
+1 Öncelikli: Ally Switch,Aqua Jet,Baby-Doll Eyes, Bide, Bullet Punch, Ice Shard,Ion Deluge, Mach Punch, Powder, Quick Attack, Shadow Sneak, Sucker Punch, Vacuum Wave, Water Shuriken
0 Öncelikli: Listede yer almayan diğer saldırılar.Çoğu saldırının önceliği 0 'dır.
-1 Öncelikli: Vital Throw
-2 Öncelikli: Hiç bir saldırının -2 önceliği yoktur.
-3 Öncelikli: Focus Punch
-4 Öncelikli: Avalanche, Revenge
-5 Öncelikli: Counter, Mirror Coat
-6 Öncelikli: Roar, Whirlwind, Dragon Tail, Circle Throw
-7 Öncelikli: Trick Room, Wonder Room, Magic Room


Özel durumlar:

Pursuit: Bu saldırı; rakip, pokemon değiştirdiğinde arttırılmış önceliğe sahip olur, Pursuit daha rakip Pokemonunu değiştiremeden,önceki Pokemona hasar verir.Eğer rakibin Pokemon değiştirme durumu yoksa,Pursuit'in önceliği çoğu saldırı gibi 0 olur.

Trick Room: Yavaş Pokemonları hızlı,hızlı pokemonları yavaş yapan bu saldırı uygulandığında,öncelik olayı yine devam eder.Öncelikli saldırılar Pokemon,hızı yavaş olsa bile normal saldırılardan daha hızlı gerçekleşir.

Prankster: Bu Pokemon yeteneği, zarar vermeyen Pokemon saldırılarının,Pokemon değiştirmenin ve eşya kullanmanın önceliğini 1 değer arttırıyor.Mesela saldırının değeri +3 ise +4 oluyor,0 ise +1 oluyor,-5 ise -4 oluyor.

Gale Wings: Bu Pokemon yeteneği, Flying türü saldırıların önceliğini 1 değer arttırır.

Full Incense,Lagging Tail eşyaları ve Stall pokemon yeteneği: Bunlar Pokemonların saldırılarını rakipten sonra yapmalarını sağlayan eşyalar ve yetenekler.Ama bunlar kesinlikle önceliği etkilemezler.Yani -1 öncelikli Vital Throw Lagging Tail itemli normal bir saldırıdan daha sonra gerçekleşecektir.

Quick Claw: 18.75% şans ile saldırıları rakipten önce yapmayı sağlayan bu item üstteki üçlü gibi önceliği etkilemez.Rakip Mach Punch kullanır bizim Quick Claw'lu pokemonumuz ise normal bir saldırı kullanırsa rakip bizden önce saldırıyı kullanır.

Assist, Me First, Metronome, Mirror Move, Sleep Talk: Bu saldırıları kullanan kişinin saldırıları kullandıktan sonra başka bir saldırı kullanmasını sağlarlar.Metronome kullanıldıktan sonra rastgele bir saldırı seçer ve kullanır,Assist, rastgele Party'nizdeki(6lınız)herhangi bir pokemonunuzun saldırısını kullanmanızı sağlar gibi.Eğer bu saldırılar öncelikli bir saldırı seçerlerse, seçtikleri öncelikli saldırılar olsa bile saldırılar normal saldırıymış gibi uygulanır.(Öncelikleri 0 gibi kabul edilir yani)Bu durumda rakip de normal bir saldırı kullanırsa hızlara bakılır.Hızı yüksek olan saldırısını önce yapar.

Mega Evrim: Mega Evrime dönüşme, bütün saldırılardan ve Pokemon değiştirmeden önce gerçekleşir.
saldırı önceliğinin hızla bağınyılı olduğunu biliyordum ama bu özel saldırılar konusunu hiç duymamıştım sağol emeğe saygı  :p
Önemli değil.Ben de geçen hafta farkettim sleep talk kullanıp mach punchı seçtiğimde, sleep talkın saldırının önceliğini 0 yaptığını.
Pursuit sadece Pokemon değiştirildiğinde +7 priority'e sahip, diğer durumlarda 0. Onu da not düş istersen.

EDIT: Pardon :S Teşekkürler bu arada
(04-02-2011, 02:58 PM)gnaaye link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Pursuit sadece Pokemon değiştirildiğinde +7 priority'e sahip, diğer durumlarda 0. Onu da not düş istersen.

Altta açıklamasında yazmış zaten. Bu arada teşekkürler..
sağol çok işime yaradı  :p
çok yararlı bir konu teşekkürler
İyi konu olmuş, gereksiz konu o kadar çokken böyle konular gözden kaçıyor.
Harika bir konu olmuş.Teşekkür ederim bu sitede gercekten harika konular işleniyor.King arkadaşımıza katılıyorum.Tekrar teşekkürler kardeşim,bir çok makaleni sabırsızlıkla bekliyorum :)
Konu güncellendi.Artık öncelik değerleri +5 ile -7 arasında bulunuyor.