Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: DS LİTE
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

Hakan-kacmaz

Arkadaşlar Ben Bugün Kızılay'a Gittim Japon Oyuncak Sarayı Diye Bir Yer Vardı Merak Ettim Girdim.225 Ytl'ye Ds Lite Buldum Acaba Güvene Bilir miyim?Ucuz Olması Ve Böyle Bir Yerde Satılmasından Dolayı Biraz Endişelendim.R4 80$ Mış Ve 40 Oyun Hediyesi Var Fakat Ds Lite İle Birlikte Alırsam 2si Birlikte 300 Olurmuş Öyle Dediler.Sizce Güvene Bilir miyim?

[Resim: dkkanfn3.jpg]

Mekan Burası.
Valla fiyatı ucuz ama güvenilebilir mi bilmiyorum. Satıcılara kutuları açtırtıp şarj aletinin, R4'ün ve DS' Lite'ın çalışıp çalışmadığına bak. DS Lite'ın alt ekranındaki çizik var mı bak, monitörünün arkasında çatlak var mı, tuşlar çalışıyor mu falan. Belki 2. eldir.
Arkadaşlar merhabalar. Geçenlerde 2. el bir ps2 aldım forumdan. Çipsiz bir makine. Çip taktırmak için piyasayı araştırıyordum. Kızılay metro altında olan japon oyuncak sarayına da gittim. ve orda gördüğüm gerçekten hiç de iyi bir manzara değildi. Adam sıfır ps2'lerin kutusunu açıp içerisinden orjinal controller'ı alıp içine yine üzerinde sony yazan ama 2. kalite 10-12 ytl'ye bulabileceğiniz sahte controller'ı koyuyordu. yani gerçekten hiç adam gibi işini yapan esnaf kalmamış. bir de herkesin gözünün önünde yapıyor bu işi. kimse anlamıyor bu işlerden ya. sırf onlar bilio bu işleri sanki. bu olay ilk girdiğimde gördüğüm olaydı. şimdi asıl konuya çip olayına gelelim; şimdi bu arkadaşlar gg'de de satış yapmakta. gg üzerinden özel mesaj yoluyla çip takıp takmadıklarını ve takıyorlarsa fiyatının ne olduğunu sordum. cevap geldi takıyoruz 80 ytl diye. aynı soruyu dükkanda sordum ve aldığım cevap şöyleydi: 70 ytl. markasını sordum m7 dedi. sizcede biraz fazla değilmi. onu geçtim neden fiyatlar değişiyor. sadece bu çipi takıyorlarmış başka çip yok ellerinde yani. ozaman fiyatın sabit olması gerekmezmi? yani anlıyacağınız tutturabildiğine muhabbeti. sonra scart kablonun fiyatını sorduğumda ise aldığım cevap 10 ytl idi. bu adamlar gg de aynı ürünü 8 ytl'ye satarken. ayrıca bildiğim kadarıyla satılan ürünlerden gg de bir komisyon alıyor. yani herşeyi tutturabildiğine. belkide bu işlerden hiç anlamayan birine kasacak çipi 70 ve ya 80 ytl'ye.

neyse bu ticaret ahlakından yoksun dükkandan çıkıp tam çaprazındaki elektronikçiye (prizma'ydı galiba) girdim. çipin fiyatını sordum, 50 ytl dedi. markasını sorduğumda ise şok olacağım bir cevapla karşılaştım. adam çıktı marka önemli değilmiş de piyasadaki bütün çipler aynıymış ta falan filan sayıyor böyle. yani ona göre modbo 750 ile DMS4 pro'nun hiç bir farkı yok ikiside aynı. dedim abi tamam ya sen sendekinin markasını söyle bi dedim m7 cevabını aldım. hayret bişey ya yani 16 yaşındayız diye hiç bi b.ktan anlamıyacakmıyız zannediyorlar. onlar için önemli değilki onlar müşteriyi kapıdan içeri girdikten sonra yolunacak bir kaz olarak görüyorlar bence. esnaflık bitmiş, harbiden bitmiş. herkes fırsatçı olmuş!

yani arkadaşlar ben şimdi ne yapayım doğal olarak 2sindende ne alışveriş yaparım ne de çip taktırırım ne de başka birşey. ve karar verdim zamanım olduğu bir gün "pasha_kubilay" (ankaradakiler bilir xD) nickli arkadaşımıza ps2'yi götürüp çip taktırıcam. onada forum üzerinden mesaj attım 50 ytl dedi m7 pro 2 çip için. Sizleride bilgilendirmek istedim arkadaşlar lütfen bu insanlardan alışveriş yapmayalım. gerçi piyasa bu tiplerle dolu ama en azından bu işi adam akıllı yapanlar tabiki vardır onlardan alışveriş edelim. okuduğunuz için çok teşekkürler.

Alıntıdır...

Hakan-kacmaz

Tamam Arkadaşlar Çok Teşekkürler Allah Gerçekten Razı Olsun Pazar Günü Bide Antares'e Gidicem Birşey Olursa Haber Veririm
Biliyorum orayı. Ben zaten pek güvenmem öyle gerçekten çok ucuza büyük bir markanın gerçek şubesi değilse.

NilayS

Bende gördüm burayı , üst geçitin orada..

Fakat bana sakat yer gibi geldi :D

Pek fazla güvenme.