Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 5. Nesil Ana Konu 3
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Cevap 1:Eğer öyle yapsaydık final oynar mıydık?Geriye dönüp o şekilde yapıp sonucunu görmediğimiz müddetçe bunu bilemeyiz.
Cevap 2:Buna az önceki soruna cevap verdiğim gibi cevap veremem.Çünkü aynı bilinmezlik burada mevcut değil.Ash şurada niye bunu yapmadı niye bu pokemonu seçmedi, niye evrimleşmedi diye düşünemeyiz.Birileri senaryo yazıyor ve ona göre olması gereken oluyor.Totodile'ın espirisi totodile olmasındaydı zaten.Aynı şekilde gible, gible olduğu için komikti.

Cyndaquil'e gelince, benim pokemon oyunlarındaki ilk pokemdi evrimleşmesini hep istemiştim ama çok uzun süre gösterilmeyince ben de öyle kaldı heralde diyordum.Quilava olmadan önce görüşüm sorulsaydı evrimleşmesini istediğimi söylerdim.Ama geriye bakarsak onun da espirisi cynaquil olmasındaydı zaten johtoda.

Ash'in totodile'ını görürsek zaten anca ligde belki görürüz.Açıkçası onun için quilava kopyası bir evrim bekleyemem.Bunlardan öte bw'nin 5.nesilin dışına çıkacağını çok düşünmüyorum.

Evet sanıyorum kesin yorum yapmamakta hemfikiriz.  Daha önce hemfikir olduğumuz bir nokta daha vardı, Ash'in hayalet, psişik, karanlık türde pokemonlar yakamalası da gerektiği.. Şimdi sormak istediğim nokta şu

Ash şampiyonluğa oynayacaksa ana türlerde (ateş, çimen, su) dengeli şekilde en az 2 güçlü pokemonu olması gerekiyor. Bunun haricinde taş-kağıt-makas çemberini kıracak pokemonlara ihtiyacı var. Mesela böcek türünde Heracross muhteşem, Snorlax'ı de sayabiliriz. Glalie, Ash ile çok az zaman geçirmesine rağmen Hoeen liginde çok maç kazandırdı. Muk da güven veren bir pokemon.  Ash'in kuşları idare eder.. Burada bir yıldıza ihtiyaç var ki gitti dönen maçları lehte çevirebilecek (örneğin portakal ligi finalindeki Dragonite gibi) buna en yakın olarak Garchomp görünüyor.  Garchomp  olmasa bile bu açığı Gliscor da kapatabilir. Ama ana türlerde kesinlikle güçlü olmak gerekiyor.

Bu bağlamda

1 ) Lig maçları geldiğinde Ash'in ateş türü pokemona ihtiyacı var mı ? Charizard uzun bir süredir görünmüyor (en son 9. sezonun sonunda gördük) ve yıllardır da antreman yapıyor. Eğer Charizard Ash'in şampiyon olacağı bir turnuvada iş yapmayacaksa ne zaman iş yapacak ? Ve demektir ki yıllardır boşu boşuna Charicific Vadisinde gelişiyor.. İstersen dünyanın en güçlü Charizard'ı olsun, savaş kazanmadığı müddetçe anlamsız.
Bunun yanında Infernape'i inkar edebilir miyiz ? Oldukça yetenekli, çalışkan ve fedakar.
Torkoal'ı saymıyorum bile.. Ash'in karakterine uymayan bir pokemon, Ash savunma yaparak maç kazanmaz, hucüm ederdi, Hoeen'de özellikle oyunlardaki defansif hamlelerin önemini de vurgulamak için Hoeen grubu pokemonlarının defansif yönlerine eğildiler. Sinnoh'ta Candice'ın sınıfında sanırım "en iyi defans hucümdur" diyerek Ash aslına döndüğünü gösterdi :D
Charizard ve Infernape'i yedekleyebilecek Quilava da var.

2) Fazla uzatmadan, güç denince Torterra, hız denince Sceptile, teknik deyince Bulbasaur ve bunları yedekleyebilecek Bayleef varken Ash'in çimen tipine ihtiyacı var mı ?
Caykesh, ne demek istediğini gerçekten çok iyi anlıyorum.Ama bence bir noktayı kaçırıyorsun:Yenilik :)

Yeni oyunda ilk "son" yazısına kadar bir tane bile eski pokemon yok.

Sence insanlar animede garchomp'a mı daha meraklı yoksa tsutarja'ya mı?
Eskiler kim ve ne kadar güçlü olursa olsunlar herkes şu an 5. nesli görmek istiyor.

Ash'in maçlarını merak etmeye gerek yok.Zaten yine 8 rozeti kazanacak...




evet 8 rozeti bir şekilde kazanıyor.. başlarda ezik pokemonlarla, sezon sonlarında gelişmiş güçlü pokemonlarla.. Yani atıyorum Volkner'a karşı kullandığı takım Roark'la yaptığı ilk sinnoh rozet maçında olsaydı ki onu da ilk seferinde yenememişti, demek ki Ash Roark'ı harcayacaktı .. Ya da şimdiki pokemonları Ash'i yenip sinnoh şampiyonu olan Tyson'a karşı yaptığı maçta olsa (Ash ne kadar saçma takım çıkartırsa çıkartsın)  Ash favori olacaktı.
Ben güçlü kadro kurması gerektiğini düşünüyorum. 5. nesil pokemonlarını bir şekilde animede görürüz. Hoeen'de Clamperl, Huntail, Gorebyss'larla ilgili bir bölüm vardı mesela, ne dandik bölüm, bitsin de başkasını izleyeyim dedim.. Bir şekilde tüm 5. nesil gösterilecek ki bazıları da böyle ana hikayeden bağımsız uydurma şeyler olacak. 5. nesili göstermek bu kadar önemliyse kaç bölüm geçti, neden Iris'in Kibago'dan başka pokemonu yok, Dento'nun maymundan başka pokemonu yok mu ?

Tekrar şampiyonluk kadrosunu konuşmak gerekirse, Ho-oh gelmeyecekse Ash'in ateş ve çimen türüne ihtiyacı var mı ?  Ash'in su tipi pokemonları hakkında neler düşünüyorsunuz :)
(30-10-2010, 12:36 AM)caykesh link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:5. nesili göstermek bu kadar önemliyse kaç bölüm geçti, neden Iris'in Kibago'dan başka pokemonu yok, Dento'nun maymundan başka pokemonu yok mu ?
daha çok erken, 7. bölümdeyiz henüz hepsine sıra gelecektir.
İris 8. gym in lideri değilmi.
(30-10-2010, 12:40 AM)ruby_emre link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:İris 8. gym in lideri değilmi.
Evet, pokemon white versiyonda.
whitede olduğuna göre animedede olacaktır
8.gym Dragon type değil mi Question
(30-10-2010, 12:43 AM)ruby_emre link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:whitede olduğuna göre animedede olacaktır
Animede öyle hop diye ben Gym Leader'ım demez,2 seçenek var:

1.İris Animenin sonunda Gym Leader olacak.

2.İris 8. Gym'de 6 tane Pokeball çıkarıcak Ash'e Gym Leader olduğunu söyleyip savaş teklif edecek
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44