Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémonları Hayvan Türlerine Göre Sınıflandırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Girafarig çok bariz bir şekilde zürafa.
Zoolog değilim ama Girafarig'in desenleriyle zürafayı andırdığını bende söyleyebilirim. Uzun boynu olmadığı müddetçe kesinlikle zürafadır diyemezsiniz, yazdığım ilk cümleyi okumadığınızı varsayıyorum hayali karakter sonuçta. Bana göre dış görünüşüyle o familyaya alınabilir. Alınmıyorum zira bu forumda sanki laf sokmak için yaşayan insanlar var.


Ayrıca caneristanli dostum sürüngenler veya yılanları da ekleyebilirsin :)

familya icinde sayıldıgı icin bence de at grubuna sayılabilinir ancak kesinlikle zurafa cunku adı gireffa dan gelior
(29-10-2010, 06:20 PM)caykesh link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Uzun boynu olmadığı müddetçe kesinlikle zürafadır diyemezsiniz, yazdığım ilk cümleyi okumadığınızı varsayıyorum hayali karakter sonuçta.
Girafarig'in ismi bile zürafadan geliyor (giraffe). Bulbapedia'ya göre Japonca ismi de zürafadan alınmış. Türü (species) "Long Neck Pokemon" yani "Uzun Boyunlu Pokemon".

Hayali olması bir şeyden esinlenilmediği anlamına gelmez. Pokemon dünyasının gerçek dünyaya benzer olduğunu; sadece hayvanlar yerine Pokemonların yaşadığını biliyoruz. Bu durumda Girafarig'in zürafa Pokemonu olduğunu söylemek için Einstein falan olmaya gerek yok bence.

Alıntı:Bana göre dış görünüşüyle o familyaya alınabilir.
Olabilir. Penguen olan Empoleon'u ve ördek olan Golduck'ı kuş kategorisine; semender olan Quagsire'i ve istridye olan Clamperl'i balık kategorisine; zebra olan Shimama'yı at kategorisine koyduysak Girafarig'i de at kategorisine koyabiliriz.

Alıntı:Alınmıyorum zira bu forumda sanki laf sokmak için yaşayan insanlar var.
Bu cümle bana ithafen mi yazıldı? Hiç kimseye hakaret etme/"laf sokma" amacında değilim, öyle olsaydım bu forumda olmazdım.

Sözlerim kaba durduysa, hakaret şeklinde anlaşıldıysa çok özür dilerim. :BrQ:

***

Bu arada Terakion (köpek kategorisindeki son Pokemon) köpek değil, boğa. Tauros ve Miltank ile birlikte inek/boğa kategorisine konulabilir.
[Resim: adszoun.jpg][Resim: adsz2k.jpg]

Farkındaysanız Balıklar dışında hepsi güncellendi... Quagsire Wooper ı ben de düşündüm koymamayı ama bulbapedia ya göre onlar balık.. 
Balıklar da yakında güncellenecek..

Bu arada penguen,ördek  kuş türü değilse ne ? Kuş deyince aklınıza sadece ucan cik cik bişey mi geliyo.. ??!

Terakion da sprite a göre tam bi Bulldog.. O yüzden köpeklere ekledim yakında düzeltirim..
@gnaaye evet esinlenmiş tamam ona bir şey diyemem.
Spoiler:
[Resim: z%FCrafa]
[Resim: 17349.gif]

isime bakarsan magi-carp'ın da sazan balığı olması gerekiyor. Andırmasına rağmen sazan balığıdır diyemeyiz. Tartışma daha fazla uzamaması için tekrar cevap yazmayacağım..


caneristanli dostum senin emeğine laf söyleyen yok, çalışman herkesin hoşuna gitti herkes katkı yapmak istiyor, saygımız sonsuz.. Çalışmalarının devamını bekliyorum :)
Alıntı:caneristanli dostum senin emeğine laf söyleyen yok, çalışman herkesin hoşuna gitti herkes katkı yapmak istiyor, saygımız sonsuz.. Çalışmalarının devamını bekliyorum :)

Tamam sorun yok.. Şu an hepsi 5. nesille beraber son halini aldı.. başka bi sınıflandırma için tür fikri olan varsa  belirtsin.Yapalım..
Sürüngenler diyorum.. Ekans, Arbok, Seviper gibi yılanlar, Meguroko gibi timsah tarzı pokemonlar olabilir.. Biraz zorlama olacak ama kertenkeleden esinlendiği için Charmender evrimleri bile olabilir.
(29-10-2010, 08:24 PM)caneristanli link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bu arada penguen,ördek  kuş türü değilse ne ? Kuş deyince aklınıza sadece ucan cik cik bişey mi geliyo.. ??!

"Kuş" diye bir tür yok zaten, 10000'den fazla üyesi olan bir sınıfın genel adı "kuş". Ama genelde kuş denilince, ne bileyim; martı, güvercin falan gibi canlılar akla gelir. Aynı zürafaların da atlarla akraba olması ama at ailesi denince zürafaların değil de zebraların falan akla gelmesi gibi.

Golduck/Empoleon'u o kategoriden çıkaralım anlamında söylememiştim, kuş sınıfı o kadar büyük bir alanı kapsıyorsa Girafarig'i de "at ailesi" sınıfına koyabiliriz demek istemiştim.

Bu arada Mudkip-Marshtomp-Swampert'i de iribaşlar-kurbağalar sınıfına koyabiliriz. Bu ve bu hayvanlardan esinlenilmişler.
Sayfalar: 1 2 3 4