Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Hidden Power
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Hidden Power, oyunda normal türü gözüken bir saldırıdır. Pokemon'una öğretip kullananlar bazen bazı türlere "Super Effective" vurduğunu farkedip şaşırmış olabilirler. Yine aynı şekilde birazcık da olsa IV'lerle haşır neşir olmuş olanlar IV hesaplayıcılarında Hidden Power'la ilgili bölümler olduğunu görüp "nedir bu" diye sormuş olabilirler.

Hidden Power oyundaki diğer saldırıların aksine, gücü ve türü Pokemon'dan Pokemon'a değişen tek saldırıdır. Hidden Power'ın gücü ve türü Pokemon'un IVlerine bağlıdır.

Hidden Power'ın türünün oyunda Normal gözükmesine rağmen aslında Hidden Power normal dışında herhangi bir tür olabilir. Hidden Power'ın türü Pokemon'nun IV değerlerinin çift veya tek olmasına bağlıdır. Aslında çok uzun bir formülü var, ama ben direkman sonuçları yazmak istiyorum:

Show Content

Aslında diğer ihtimaller de var ama ben sadece her tür için en yüksek IV kombinasyonunu yazdım. Mesela hepsi çift olursa Hidden Power'ın türü Fightning oluyor. Ama listede yazılı olan daha yüksek olduğu için (çünkü en yüksek IV tek sayı yani 31 olabiliyor) listede yazılı olan o. Diğer ihtimalleri de merak ettiyseniz bir zahmet bakın yani :P

Hidden Power'ın gücü çok daha karışık. Çok daha uzun bir formülü var ve bu şekilde basit bir özeti yok. Sadece genellemek gerekirse Pokemon'un IV'leri iyi olursa (25+) Hidden Power'ın gücü genelde 60'ın üstünde oluyor.

Bu arada kapanış notu: Hidden Power genelde "HP" şeklinde kısaltılır. Görürseniz şaşırmayın, "bu neydi la" demeyin :P
Benım pokemonlarda genelde 30 oluyor hidden power ....

Peki hidden power türü ne etkisi var pokemona diyelim kaya pokesi hp türü steel ne kazandırır ... ?
Mesela başka bir kaya pokemonuna S.E. çakarsın.Ya da buza.Genelde Wi-Fi ya da diğer online Pvp'lerde gizli silah olarak kullanılıyor.
hee yani hiddem power zayıf olduğu tür olmalı ... su pokemonun diyelim kaya .. :p
Liste için teşekkürler.  :hihi:
(07-09-2010, 11:15 PM)beedrill link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:hee yani hiddem power zayıf olduğu tür olmalı ... su pokemonun diyelim kaya .. :p

Ya da mesela benim en sevdiğim Pokemon Sceptile. SpA'sı daha yüksek olduğu için o tip saldırılar kullanıyorum. Sceptile'in öğrenebildiği en güçlü saldırılar Leaf Storm (bitki), Focus Blast (dövüşçü) ve Dragon Pulse (ejderha). Bu saldırıları bilen bir Sceptile'i engelleyebilecek ana Pokemonlar Celebi, Bronzong ve Jirachi, bu yüzden HP Fire kullanıyorum ben.

(07-09-2010, 04:33 PM)beedrill link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Benım pokemonlarda genelde 30 oluyor hidden power ....
IVleri daha iyi olursa gücü de daha yüksek olur, o zaman da daha iyi vurur.
serebiide öyle yapın böyle yapın diyor da uğraşılacak iş değil hidden power  Thirst
bi site var yabancı IV leri yazıyorsun hıdden tur ve gucunu cıkartıyor  hepsini 2 2 2 2 yaptım 70 hıdden power cıkardı :s :S :s .....
(11-09-2010, 11:54 PM)beedrill link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bi site var yabancı IV leri yazıyorsun hıdden tur ve gucunu cıkartıyor  hepsini 2 2 2 2 yaptım 70 hıdden power cıkardı :s :S :s .....
Psypokes öyle diyor, evet. Ama bütün IV'leri 2 olan bir Pokemon çıkması ihtimali zaten çok düşük, olsa bile başkasıyla savaşta kimsenin öyle bir Pokemonu kullanacağını zannetmiyorum.
Emek gerektiren bir iş ama doğru yapılırsa cidden etkili olabilir gibi geldi bana  :hm: Eline sağlık
Sayfalar: 1 2