Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Black & White Yepyeni Görüntüler & Bilgiler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Hepinizin bildiği gibi Black & White yolda  Slobber Aynen bu şekilde Bekliyoruz Ama Bklerken Bari Bi kac ip Ucumuz olsun dedim Ve araştırmaya Koyuldum ve bazı resim ve bilgiler buldum  bunarı sizin le paylaşacagım


Yabancı sitelerde Gordum Birde pokemon Gray Söylentisi var Dogrumudur bilmiyorum


Nintendo Bizi Yine Hayal Kırıklıgına Ugrattı Seneryo aynı  :bur:  profosor umuzdan ilk pokemonumuzu alıyoruz en iyi egitmen falan filan ezberledik artık ama Nintendo Hep Yaptıgı Seyi yine Yaptı Ve Oyunua kucuk Göz Boyaları damlattı Ve bizi Kandırmayı Başardı

Yeni pokémonlar! Yeni bir bölge! Yeni eğitmenler! Yeni pokémon oyunları! DS'e geliyorlar! Bereketli el konsolu DS, 3 jenerasyonun da oyunlarını bizlere sunuyor. Sinnoh ve Johto bölgesinden sonra pokémon eğitmenlerinin maceraları Isshu'da devam edecek.

Duyurulduğundan bu yana; Black ve White'ın pokémon serisinde çığır açacağı konuşuluyordu. Acaba cidden öyle mi olacak? Yorumu size kalmış. Bizce, öyle gözüküyor. Çünkü; bahsedeceğimiz yenilikler sadece yeni bir bölge, yeni eğitmenler ve yeni pokémonlardan ibaret değil!





Black ve White'ta seçeceğimiz bay ve bayan eğitmenler çok şık tasarlanmış. Önceki eğitmenlerden farklı olarak dizayn edilen karakterlerden özellikle bayan olanı; hayranların ilgisini çekmiş durumda.

[Resim: 19589.jpg]

Eğitmenler, farklı gözüktükleri gibi yaşları da diğer eğitmenlerden 'büyük'.

Kanoko Kasabası'nda başlayacak maceramızda; amacımız bir kez daha 8 rozeti toplamak olacak. Diğer oyunlarda olduğu gibi pokémon profesörümüz de bizimle aynı şehirde ikamet ediyor. Black ve White'ın profesörü ise Araragi. Üstelik o bir bayan. Oak, Elm, Birch ve Rowan'ın ardından döngü bozuluyor ve bir bayan profesör oyunda yer alıyor.

Profesörün dışında bize hediye verecek Makomo isminde bir bayan arkadaşı olacak. Makomo bir araştırmacı ve oyunda bazı yerlerde yardımda bulunacak.

Hikayemize ise, çocukluk arkadaşlarımız olan Cheren ve Belle ile başlıyoruz. Başlangıç pokémonumuzu seçtikten sonra kalan iki pokémonu Cheren ve Belle alacak.

Bir de gizemli bir eğitmen oyunun ana hikayesinde yer alıyor. 'N' olarak geçen bu eğitmenin, dediklerine göre pokémonlarla insanların sadece arkadaş olduğunu, diğer amaçlar için kullanılmaması gerektiğini savunuyormuş.

Oyunun kötü takımı ise Team Plasma. Kostümlerini garip bulduğumuz Team Plasma'nın amacı pokémonları çalıp özgür bırakmak olacakmış. Ne dersiniz, N ile Team Plasma'nın yolları kesişir mi?






oyun süper efsaneler zaten bilinior ve pokemon oyunlarında bir ilk profosor kızz yanlış duymadınız kız


işte resmi

[Resim: profosor.png]




Slobber

oyunda yepyeni starter ler var
5. Jenerasyonun başlangıç pokémonları olarak önemli bir konuma sahip olacak üç pokémon Tsutaaja, Pokabu ve Mijimaru. Sırasıyla bir çayır yılanı, domuz yavrusu ve su samurundan esinlenerek yaratılan pokémonlar dikkat çekici.
[Resim: starters.png]

Şimdiye kadar 40'a yakın pokémonun gösterildiği yeni nesilde toplam 150 kadar yeni pokémon olacağı söyleniliyor. Şüphe götürmeyen gerçeklerden biri; pokémon tasarımlarının oldukça farklı olduğu. Bunun nedeni önceki oyunlara göre daha fazla kişinin oyun yapım ekibinde yer almasına bağlanıyor. Ancak yine de pokémon dünyasına uygun pokémonların yaratıldığını söylemek mümkün

Black ve White'ın tanıtılan ilk efsanevileri; aynı zamanda kapaklarını da süsleyen Reshiram ve Zekrom. Bu iki efsanevi de oyunların isimleri gibi siyah ve beyaz tonlara hakimler. Fakat, ortada işlenen bir zıtlık teması var. Pokémon Black'ı tercih edenler, beyaz tüylü Reshiram'a sahip olabilecekler. Pokémon White'ı tercih edenler ise kuyruğuyla Zekrom'u elde edebilecekler.

İki pokémonun da dikkat çeken kısımları kuşkusuz kuyrukları. Reshiram Ejderha ve Ateş türündeyken, Zekrom Ejderha ve Elektrik türünde.

Victini
Diğer tanıtılan bir efsane de Victini. Efsane kelimesine göre oldukça küçük bir boyutta olan Victini Psişik ve Ateş türünde. İsmi 'Zafer' anlamına gelen Victory'den üretilen Victini, Pokédex'te #000 numaralı pokémon olarak geçiyor. Bu pokémon oyunlarında karşılaştığımız bir ilk. Pokédex açıklamasında Victini'nin içinde sınırsız enerji taşıyabildiğini ve kim ona dokunursa enerjisini açığa vurduğunu belirtiliyor.
[Resim: 19608.jpg]

Isshu haritasına baktığımızda ne kadar büyük ve çeşitli bir bölge olduğunu görüyoruz. Bir çok köprünün yer alması gibi detayların dışında; ormanlar, çöller ve buzlu alanların olması oyunla ilgili ipuçları veriyor. Bu arada, lunapark da ilgimizi çeken bir yer.

Oyun içi görüntülerden anladığımız kadarıyla; şehirlerde radikal değişiklikler mevcut. Çeşitli taşıtlar, içecek otomatları, satıcılar gibi unsurlar şehirleri renklendiriyor. Oyundaki karakterler de kendiliğinden diyaloğa geçebiliyor.


vee yep yeni 3lü Savaş
[Resim: lsavat.png]

Pokémon Black ve Pokémon White'ın getirdiği en önemli yeniliklerden biri üçlü savaşlar olarak kabul edilecek. Başta kafaları karıştıran üçlü dövüş sistemi, neyse ki açıklanan kurallar sayesinde akılda kalan soru işaretlerini temizledi.

Üçlü savaşlarda, pokémonun konumu önemli yer tutacak. En soldaki pokémonunuz, rakibin en sağdaki pokémonuna saldıramayacak. En sağdaki pokémonunuz da aynı şekilde rakibin sağdaki ve ortadaki pokemonlarına saldırabilecek.

Ortada yer alan pokémonlar, tüm pokémonlara saldırabileceği gibi tüm pokémonlardan da saldırı yiyebilecek. Yani, en çok etki eden pokémon ortada yer alan pokémon olacak.

Alt ekranda yer alan menüde belirecek Move seçeneği ile pokémonlarınızın yerlerini değiştirebileceksiniz.




yep yeni 3. boyut
[Resim: pictureb.png]
[Resim: gameplay.png]
[Resim: gameplay2.png]



[Resim: picture5ln.png]
[Resim: gameplay3.png]


savaş goruntuleri

Black ve White ile birlikte, savaşlara bir nevi dinamiklik kazandırıldı. Pokémon animasyonları belirginleştirildi ve oyuna değişen kamera açısı getirildi. Kamera, saldırıyı kullanan pokémona odaklanıyor ve geri çekiliyor.

Pokémonların yetenekleri ise, savaş başlamadan önce savaş ekranında beliriyor.

Black ve White'ta ana savaş kuralları, Diamond & Pearl serisiyle geliştirilen şekilde baz alındı.


[Resim: angoruntulersavat.png]
[Resim: angoruntulersava2t.png]



bunlarda diger resimler


[Resim: blacklegend.png]
[Resim: blacklegendd.png]
[Resim: gameplay.png]
[Resim: gameplay2.png]

[Resim: mapc.png]

[Resim: picture2nc.png]
[Resim: picture3qn.png]
[Resim: picture4rb.png]
[Resim: blackvhite.png]





C Gear



C Gear için 5. Jenerasyonun Pokétch'i diyebiliriz. Makomo'dan alacağımız C Gear sayesinde diğer oyuncularla iletişim kurabileceğiz. C-Gear civarımızda, Wi-Fi üzerinde ve kızılötesi yoluyla diğer oyuncuları yakalayıp listeleyecek. Ayrıca onlar hakkında bilgi de verecek.

High Link

Black ve White'ın sunacağı yeni özelliklerden High Link sayesinde diğer oyunculara bağlanıp oyunlarına dahil olabileceğiz. High Link sayesinde Isshu'yu siyah-beyaz bir şekilde görüp görevlere katılabileceğiz.

Global Link



Global Link, pokémon oyunlarında geçen bir paralel evren gibi olacak. Oyuncuların kayıt dosyalarını internete yükleme yetisi veren bu paralel evrene geçiş için Munna ve Musharna'ya sahip olmalı, Wi-Fi'ye erişip senkronize etmeniz lazım.

Global Link'e kaydolduktan sonra oyunda rastgele oyuncularla savaş yapabileceğiniz ve oylama yapabileceğiniz seçenekler aktif olacak.



Kayıt dosyanızı internete aktardığınız zaman, Dream World açılacak ve oyuna bilgisayarınızdan devam edeceksiniz. Dream World modunda iken DS'ten normal oyuna erişemeyeceksiniz.

Global Link sitesinden Dream World'e erişen oyuncular;
»Mini-oyunlar oynayabilecek.
»Berry yetiştirebilecek.
»IsshuDex'te kayıtlı olmayan pokémonları yakalayabilecek.
»Item kazanabilecek.
»Takas ve savaş yapabilecek.
»C Gear ve Pokédex için tema yükleyebilecek.
»Pokémon Musical için yeni şarkılar indirebilecek.
»Önceki pokémonlar yeni yeteneklere sahip olabilecek.

PokéShifter

Önceki jenerasyon oyunlarında sahip olduğunuz pokémonları Black ve White'a aktarmak için bulunan çözümün adı PokéShifter. Diamond ve Pearl oyunlarındaki Pal Park sistemine benzeyen bu çözümde ikinci bir DS'e ihtiyacınız olacak. Önceki oyun kartuşlarının takılı olduğu DS'ten 6 tane Pokémon seçip Black ve White versiyonlarının kartuşlarının takılı olduğu DS'e yollayacaksınız ve PokéShifter ile onları elde edeceksiniz.

PokéShifter'a aktardığınız pokémonlar, çimenlik alanda hoplayıp zıplayacaklar ve siz de alt ekranda yay benzeri bir araçla ok fırlatır gibi Pokémon topu fırlatıp onları yakalayacaksınız.

PokéShifter, ana hikâyeyi bitirdikten sonra açılacak.

Versiyonlar Arasındaki Farklar

Henüz tam olarak netleşmese de, Black ve White versiyonları arasında önceki oyunlara oranla daha fazla farklılık bulunacak.

Black City / White Forest
Özel Pokémonlar
»Pokémon Black: Reshiram, Gochiruzeru
»Pokémon White: Zekrom, Rankurusu

Özel Mekanlar:
»Pokémon Black: Siyah Şehir (Black City)
»Pokémon White: Beyaz Orman (White Forest)

Anlaşıldığı üzere, Pokémon Black karanlık ve teknolojik sistemlerin ağır bastığı bir yönde ilerleyecekken; Pokémon White daha renkli ve doğayla iç içe geçeceğe benziyor
[Resim: 19606.png%20.]


Diğer Yenilikler ve Bilgiler

»PokéMart'lar artık Pokémon Center'larda yer alacak.
»Hava koşulları önemli olacak.
»TM'ler artık HM'ler gibi sınırsız kullanılabilecek.
»Vahşi pokémonlar ikili şekilde karşımıza çıkabilecek.
»Isshu bölgesinde Berry'ler olmayacak.
»Mevsimler oyunda etkili olacak.
»Karakterlerin kıyafetleri mevsime göre değişecek.
»Pokémonlar, her mevsim farklı bir renkte karşımıza çıkacaklar.
»Salonlar (GYM), farklı dizaynlara sahip olacaklar.
»Wi-Fi savaşlarında Miracle Shooter denilen bir özellik bulunacak. Bu özellikle birlikte; savaş boyunca, her tur bir puan kazanacak olan oyuncular yeterli puana ulaştıklarında item kullanabilecekler.
»Savaş Kulesi yerini Savaş Tüneli'ne bırakacak. Üst üste yedi rakiple savaşıp, savaş puanları toplayacak; puanlar karşılığı eşya satın alabilmek mümkün olacak.
»Savaş Tüneli'nde her trende ayrı bir rakiple savaşacağız.
»DSi ve DSi XL kullanıcıları kamerayı kullanarak görüntülü sohbet edebilecekler.



Pokémon Black ve Pokémon White 18 Eylül'de Japonya'da satışa sunulacak. Oyun hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Şimdilik, elimizdeki somut bilgileri toparlayıp size sunmak istedik. Sık sık güncellemeye gayret edeceğiz. Okuduğunuz için teşekkürler.





Spoiler:
Profesör ve yeni kız karakter...Oyun aşıyor kendini :D
ewet bakalım daha ne süpriz leri var nintendonun birşeyler buldukca eklerim
bu oyunda diger pokemonlarda olucakmı ilk sezondakiler felan yoksa sadece yenilermi? resimlerde hiç görünmüyorlarda
Yebiler Ve eskiler olucak ama sanırım eski jenerasyondakiler yakalanmıycak trade ile bulabilirsin ;D


No$Gba  da trade yapmayı anlaatan bir konu forumda mevcut mesala platinum oynadıysan ondan giratinayı burdan bi pokemon la degiştirebilirsin :D ben oyle yapıcam  :hehe:

trade 1. gym yi yendikten sonra aktif olucak ( oyle duydum)

Mesaj  [time]1282904756[/time] tarihinde birleştirildi.
Konu Guncellenmiştir arkadaşlar
TM olayı devrim olmuş.Sınırsız Hyper Beam ya da Giga İmpact biraz fazla imba oldu :D
Startle oyun güzel olmuş ama bu kadar  ayrıntıya bilgisayardan oynanır mı acaba  Thirst
merak etmeyin cıkıcaktır sanırım bunu no$gba ile oynayamıycaz cunkü 3. boyut fazla ayrıntılı süper bi video izledim  sehirin en diş yolunda sola ogru gittikçe şehir donuyorhep aynı bakış acısından bamıcaz  sehrin ara sokaklaındakamara egiliyo yaklaşıyo  savaşlarda kim vuruyosa ona dogru gidiyo mesala drill peck atıyo yaklaşıyo atana atan geri cekiliyo ileri gıdıyo burnundan kazıcı gibi bir şey cıkıyo tek resim de degil sabit degil donuyo oo peck le beraber ileri dogru gidiyo kamera adama vurunca yukarı geri cekiliyo süper efektler yapmışlar
Rotation battle'ı çok merak ediyorum, çok ilginç bir şeye benziyor. Animede nasıl yapacaklar onu bakalım.
(28-08-2010, 12:27 PM)diva link Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Rotation battle'ı çok merak ediyorum, çok ilginç bir şeye benziyor. Animede nasıl yapacaklar onu bakalım.
Rotation Battle, Çark Savaşları mı?
Sayfalar: 1 2