Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Efsanevi Pokemonlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Efsanevi Pokemonlar
522 pokemon türünden 37 tanesi efsanevi pokemondur. Her pokemon neslinin en az bir efsanevi üçlüsü ve bir efsanevi ikilisi olur.
1. Nesil
Efanevi Kuşlar
[Resim: Legendary_birds.png]
Kanatlı Seraplar olarak da bilinen Efsanevi Kuşlar Kanto Bölgesinin yerlisi olan Efsanevi Pokemon Üçlüsüdür. Her biri farklı bir hayali kuşu temel alır ve her kuş farklı bir mevsimi temsil eder.(Ancak hiç biri sonbaharı temsil etmez.)

İkinci nesil hariç tüm oyunların Kanto Bölgesinde bulunurlar. Articuno Seafom Adasında güneyde, Zapdos Power Plants'da(4. Nesilin yanında) doğuda, Moltres ise nesilden nesile bir çok yerde bulunur Victory Road, Mt. Silver, ya da Mt. Ember. Ayrıca 4. nesilde Sinnohu gezerek bulunabilirler fakat sadece Platiniumda.

Animede efsanevi kuşların hepsi birden 2. Film En Güçlü O'da gözükmüştür,  hepsi Shamouti Adasının Çevresinde gözükmüştür. Filmde üç kuş rahatsız olup birbiriyle dövüşmeye başlar. Seçilmiş Olan Lugia onları durdumayı dener fakat başaramaz. Bunun için ek yardım alması gerekir. Animede ayrı ayrı olarak da gözükmüşlerdir. Aticuno Freeze Frame, Numero Uno Articuno, ve The Symbol Life , Zapdos As Clear As Crystal, Pokémon Ranger and the Temple of the Sea, ve Doc Brock!, Moltres ise All Fired Up ve The Search for the Legend bölümlerinde gözükmüştür.

Şimdilik bu kadar parça parça ana mesaja ekleyeceğim. Hepsi Bulbapedia'dan alıntıdır.
çok yararlı bir paylaşım tebrik ederim devamı kesinlikle gelmeli