Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon Akıl Uçurma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Forumda birçok kişi izlediği ilk sezona göre yorum yapıyor. Çoğu kişi sadece Pokémon Anime yi biliyor.
Yani herkes Pokémonu yüzeysel biliyor. Ama Gamefreak öyle birşey yapmış ki inanılacak gibi değil.

Bu konuda yalnız şunları görmeyi istemiyorum.
1. Pokémon Çocuk işi
2. Bunlar saçmalık.
3.Senin dediğin yanlış şu şu doğru.
İçerik çok uzun olucağından spoiler altına koyuyorum.

YAZILARIM BOLCA SPOILER İÇERMEKTEDİR ÖNCEDEN SÖYLERİM!!

Herkes biliyor Pokémon pazarının çocuklara yapıldığını. Ama Gamefreak tabikide yaşları büyük oyuncularıda çekmek istiyor. Benim anlatıcaklarım daha çok Pokémon Mitolojisi hakkında. Bu mitler oyunların hep arka tarafında kalmış durumda. Kimse farketmediği içinde oyunun "yaş hitabı" bölümünden kaçıyor.

Pokemon anime hakkında;
Spoiler:
Öncelikle Pokémon anime=/=oyunlar-manga-diğer şeyler
Pokémon un Animesi Pokémon Tarihindeki en saçma şeydir. Anime yapımcıları yaş oranını iyice düşürdüler. Normalde yaşı 10 dan yüksek olanların Pokémon u izlemesi lazımdı. Ama şimdi bu 6 lara kadar düştü.
Anime yi savunmayın bana! Size nasıl saçmalık olduğunun örneklerini veriyim;
1. Her saldırı patlar. Bubblebeam bile patlıyo.
2. Ünlü "Aim for the horn" Pikachu nun Rhydon un boynuzunu hedef alarak elektrik saldırısıyla ona zarar vermesi.
3. Diğer bir ünlü "Thunder Armor" Ash in ikiz liderler Tate&Liza da kullandığı taktik. Pikachu Thunderla Swellow a vuruyor ve Lunatone&Solrock ın saldırılarından hasar almıyorlar.
4. Tiplerin ve saldırıların özelliklerinin değiştirilmesi.
Shadow Ball ın Togetic e vurması, False Swipe le bir Pokémon u yenmeleri, Grotle ın kendi Energy Ball'ını yutup süper güç elde etmesi vs.
5. Senaryo eksikliği...Sırf doldurma...Mantıka aykırı şeyler...


Şuan herşey aklıma gelmediği ve yazacak birsürü şey olduğu için buraya ayrı ayrı mesajlar yazıp aklınızı uçurtucam.

İlk Akıl uçurtma...Bağlılıklar.
Benimde başta aklımı uçurtan şey. Pokémon un öyle bir öyküsü varki birsürü şey birbirine bağlı çıkıyor.
Pokémon un ana oyun serilerinden tutun spin-off yani yan seriler bile tamamen birbirine bağlı.

Kanto-Johto-Hoenn-Sinnoh Hakkında...

Spoiler:
Kanto R/G/B/Y oyunlarının geçtiği ilk bildiğimiz kıta...Johto ile yan yana bulunmakta(bunu biliyodur herkes)
Sinnoh un Johto ya yakınlığı bilinmekte ve Hoenn hepsinden uzaktadır.
Bu 4 Kıta arasında bir zaman teorisi vardır.
Kanto ve Hoenn ın öyküsü aynı zamanda geçmekte. Hoenn deki Faraway Island ı bilen varmı? Emerald de olan bu adaya sadece eventle gelebilmekte ve burda Mew bulunmakta. Buna daha sonra efsanelerle ilgili aklınızı uçurtunca giricem.
Kanto nun şimdilik Mew,3 Kuşlar, Arcanine,Dragonite ve Mewtwo hariç ilgi çekici mitleri yoktur. Bazı liderlerin geçmişleri hariç Kantoda fazla ilgi çekici birşey bulamadım. En ilgi çekici olan Johto ve Sinnoh unkiler bana göre.
Bir sebepden dolayı Gamefreak 1.Jenerasyondaki birsürü şeyi açıklama zahmetinde bulunmuyor. Sanki ilk jenerasyondan kurtulmaya çalışıyor gibi. Ya da Satoshi Tajiri 1.jenerasyonu yarattığında üstünde fazla durmadı. Tajiri 1.jenerasyondan sonra Pokémon için hiçbirşey yapmadı şunu söyliyim. Eğer 2.jenerasyonda onun da olduğunu duyarsanız sakın inanmayın.
İkinci zaman öyküsü Johto ve Sinnoh.
D/P de oyuna ilk başladığınızda televizyonda bir haber görüyorsunuz."Kırmızı Gyarados görüldü!" Bu tamda Johto da Kırmızı Gyarados un dehşet saçtığı zamanda Sinnoh daki televizyonlarda gösteriliyor. Aynı zamanda o kaydı çeken kameraman Sinnoh da göl üçlüsünden biri hakkında haber yapmaya çalışıyor Platinumda.
Johto-Sinnoh zaman ını kanıtlayan diğer bişi ise Jasmine. HGSS de Sinnoh a tatile gitmeden önce Celadon da Erika ile Contestlere girmek istediğini tartışması. Jasmine Sinnoh da Master Rank Contestlerde rakibiniz olarak çıkar.
Ve Remake ler. 3.Jenerasyonda FRLG Remake i aldık.4.Jenerasyonda HGSS Remake i aldık.
Deoxys in Kanto ya yakın olan Birth Island da bulunması bile başlı başına büyük bir kanıt.
Çok uzun oldu.
Bir sonraki mesajımda Mew ve Mewtwo yu anlatıcam. Onların arkasında daha hala büyük sırlar var.
Devamını bekliyorum.
Dostum bence animeyi bu kadar ağır eleştirmemelisin. Pokemonun şu an 20 senelik geçmişi olmasına rağmen şu an bile her şey oturmuş değil. Animeye bakarsan Kingler, Krabby'den geliştiği indigo ligi maçında su tabancası, hiper ışın (hyper beam) gibi saldırılar yaptı. Demek ki o zamanlar yapımcılara göre bir su pokemonun su tabancası kullanabilmesi gerekmiş. Pokemon geliştikçe, yeni nesiller çıktıkça, yeni saldırılar geliştirildikçe her pokemon giderek özelleşmeye başladı. Başka bir örnek vereyim, çok gçüçlü antrenör olarak lanse edilen Gary, ilk sezonda su türüne karşı ateşi seçiyor, Ash bile Golem'e karşı Charmander'la üstünlük kuruyor. Johto'da Gary'nin Golem'ine karşı Charizard maçı kazanıyor, Blatoise'un Charizard'a tür avantajı olduğundan söz edilirken Golem'in avantajlı olduğu söylenmiyor.. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Oyunlar çıktıkça her şeyi kurala bağlama zorunluluğu geldi. Bu çok uzun Pokemon yolculğunda bazı kuralların değişmesi de normal.. Değişerek ve gelişerek kendini yenilemese bu kadar uzun zaman popüler kalmayı başaramazdı.
anime manga/oyun arası mantıksızlık artık boyumuzu aştı diyebilirim. sp atkr ve atkr kavramları yok. zaten stat die bir kavram olsaydı snorlax greta karşısında dayanamazdı. pokemonun ana  ayaklarından biri olan type weaknessleri bile bazen ihmal ediliyor. Araştırmanızı destekliyor ve devamını bekliyorum.
(20-08-2010, 04:04 PM)caykesh link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Dostum bence animeyi bu kadar ağır eleştirmemelisin. Pokemonun şu an 20 senelik geçmişi olmasına rağmen şu an bile her şey oturmuş değil. Animeye bakarsan Kingler, Krabby'den geliştiği indigo ligi maçında su tabancası, hiper ışın (hyper beam) gibi saldırılar yaptı. Demek ki o zamanlar yapımcılara göre bir su pokemonun su tabancası kullanabilmesi gerekmiş. Pokemon geliştikçe, yeni nesiller çıktıkça, yeni saldırılar geliştirildikçe her pokemon giderek özelleşmeye başladı. Başka bir örnek vereyim, çok gçüçlü antrenör olarak lanse edilen Gary, ilk sezonda su türüne karşı ateşi seçiyor, Ash bile Golem'e karşı Charmander'la üstünlük kuruyor. Johto'da Gary'nin Golem'ine karşı Charizard maçı kazanıyor, Blatoise'un Charizard'a tür avantajı olduğundan söz edilirken Golem'in avantajlı olduğu söylenmiyor.. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Oyunlar çıktıkça her şeyi kurala bağlama zorunluluğu geldi. Bu çok uzun Pokemon yolculğunda bazı kuralların değişmesi de normal.. Değişerek ve gelişerek kendini yenilemese bu kadar uzun zaman popüler kalmayı başaramazdı.
Neden sadece Kanto ve Johtoya göre yorum yaptın? Pokémon 13.Sezonda, 14 ile Best Wishes e başlıycak.
Ama hala doğru bir mantığı yok. Son bölümde birçok *facepalm* içeren şeyler yaptı Ash. *öhöStaraptoryereCloseCombatçektiöhö*


Neyse Ben Mew ve Mewtwo için sözvermiştim...

Spoiler:
Mew
151.Pokémon olan Mew, aslında Mewtwodan sonra Pokédexe eklenmiştir.Ama aslında Mewtwodan önce keşfedilmiştir. Mew ismi Pokémon daha çıkmadan önce lisanslanmıştır. Shigeru Miamoto Mew ı Red ve Green versiyonlarına programlamış ve küçük bir hile ile yakalanabilir yapmıştır fakat bunu Nintendo bile bilmemekteydi.
Mew tüm Pokémonların atası olarak bilinmektedir,Arceus da ilk Pokémon.
Mew Ditto gibi "Transform" saldırısını kullanabilmektedir. Aynı zamanda hem shiny hemde normal renkleri de aynıdır. Ditto nun aslında yeteneklerini kaybetmiş Mew olduğu teorisi var ama daha bunun hakkında bir doğrulama yok. Mew ın ismi "miyavlamaktan" ve ya "Mutant" dan gelmektedir. Mew ın görünüşü kediye ve "embryo" ya benzemektir. Evrimsel tekrarlanma teorisi ne bir ilişkisi vardır.-Her canlı tek bir atadan üredi-
Mew ın özel yetenekleri
Mew ın başlıca yetenekleri arasında görünmez olmak(Rotom gibi),psişik enerjiden güç alanı yaratmak, "transform" ile diğer 492 Pokémon a dönüşebilmek,her tip saldırıyı öğrenebilmek gelir.(Not:Mew cinsiyetsiz ve üreme kabiliyetleri olmadığı için Stratch,Growl gibi bazı saldırıları öğrenemez).Aynı zamanda Celebi ve Jirachi gibi havada durabilmek gibi özelliği olduğu gibi yüzebildiğide görülmüştür.
Doğası
Mew çok meraklı ve akıllı bir Pokémondur, sadece temiz kalplilere görünür.Etrafta oynamayı,yüzmeyi sever.Çocuk gibidir ve güvendiği herkesle oynamak ister.Ninniler onu çeker ve müziğe olabildiğince yaklaşmaya çalışır. Mew mutlu,iyimser bir Pokémondur.
Mew ın benzediği hiçbir hayvan bulunmadığı için, ne yediği bilinmemektir. Ancak Lum berry ile beraber bulunduğundan belki ne yediği hakkında bir fikir oluşturabilir. (Not:Lum Berry "Plum" yani erikten tasarlanmıştır)

Şimdi En güzel yer. Mew ın bulunuşu ve Mewtwo ile bağlantısı
Pokémon R/G/B/Y ve FR/LG de Cinnabar adasında Pokémon Mansion bulunur. Burda Bay Fuji ve Blaine beraber çalışmalar yapmışlardır.

Pokémon Mansion Günlükleri
5 Temmuz
Guyana,Güney Amerika. Ormanın derinliklerinde yeni bir Pokémon bulundu.
10 Temmuz
Bu Pokémon a Mew ismini koyduk.
6 Şubat
Mew doğurdu. Yeni doğana Mewtwo ismini koyduk.
1 Eylül
Mewtwo çok güçlüydü. Onun saldırıgan eğilimlerini engellemeyi başaramadık.

Pokémon Emerald de ki Faraway Island(Çok uzak ada) adı geçen Guyana olabilir.Adada çok eski yazıları silinmiş bir tabela bulunmaktadır. Tabelanın tarihi Eylül,Ekim,Kasım yada Aralık aylarından herhangi birisidir. Tabelanın sonunda "ji" imzası bulunur(Oyunların İngilizce versiyonlarında yoktur). Bir sebepden dolayı Bay Fuji nin Mewtwo projesinden sonra Faraway Island da döndüğünü gösterir.

Tabeladaki yazı;
-(ay)6.gün.Eğer buraya başka bir insan ayağını basarsa,iyikalpli biri olsun. Bu umutla burdan ayrılıyorum.-Fuji.

Pokémon Anime'de Dr.Fuji
Pokémon ilk filminden kesilen ve daha sonradan Mewtwo Returns da yeniden konan "Mewtwo'nun başlangıcının kesilmemiş öyküsü" ve daha sonra Mewtwo nun Doğuşu, birçok kişi öyküyü bilmiyor çünkü İngilizce versiyonda asla görmedik bunları.
Dr.Fuji kızı Amber in ölümünden sonra kendini deneylerine adar,kızını klonlayarak hayata geri getirmek için. Karısı ise Fuji yi terkeder, çünkü ölmüş kızının yeniden hayata gelmesini izleyemiycektir. Ama buna rağmen Fuji devam etti.
Fuji'nin deneyleri Giovanni nin ilgisini çekti ve ondan Efsanevi Pokémon Mew ı klonlamasını istedi, bunun sonucuda Mewtwo yu getirdi.
Orijinal Charmandertwo,Bulbasaurtwo ve Squirtletwo da öldükten sonra Ambertwo da öldü.Buda Dr.Fuji yi paniğe soktu ve Mewtwo ya verilen duygu-bastırıcı serumda hataya sebep oldu ve Mewtwo nun kişiliğinde değişme yaşandı. Mewto "New Island" daki labratuarı patlatarak Fuji ile beraber herkesi öldürdü.
(Not: Anime ye göre New Island , Sevii adaları ve "Orange" adalarının arasında)
Çok uzun oldu...Devamını daha sonra yazarım XD
Güzel yazıyorsun.Ama merak ettiğin konu şu Mew Red ve Green versiyonlarında nasıl yakalanıyor?
Vay be kimin aklına gelir ki?Nasıl bulmuşlar merak ediyorum.Sağ ol.İnsanın içinden denemek geçiyor.  :D
Gerçekten çok süper bir çalışma.Düşüncelerine aynen katılıyorum.Pokemon, animede çok çocukça gösteriliyor fakat oyunlarda ve mangada kendini Lostta gibi hissediyorsun, bir sürü gizem var.Bir de sanırsam Groudon ve Kyroge un Hoenn i yaratması Rayquaza ile ilişkileri var.Bu konuyada bir değinebilir misin?
(21-08-2010, 07:23 PM)emerald link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Gerçekten çok süper bir çalışma.Düşüncelerine aynen katılıyorum.Pokemon, animede çok çocukça gösteriliyor fakat oyunlarda ve mangada kendini Lostta gibi hissediyorsun, bir sürü gizem var.Bir de sanırsam Groudon ve Kyroge un Hoenn i yaratması Rayquaza ile ilişkileri var.Bu konuyada bir değinebilir misin?
Evet, manga ve oyunda bisürü bağlantı/gizem var.Sinnoh ve Johto nun alakasını Shinjo ruins de görüyosun birde.
Groudon,Kyogre ve Rayquaza nın Hoenn yarattığı diil de başka özellikleri var. Mew/Mewtwo olayını bitirince Sinnoh mitlerine geçicektim ama Hava üçlüsüne geçerim.
Sayfalar: 1 2