Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash'in Pikachu'su
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Pikachu Ash' in başlangıç pokemonudur. Ash 10 yaşına bastığı sabah Squirtle seçme umuduyla Prof. Oak' a gider. Fakat hiçbir başlangıç pokemonunun kalmaması sebebiyle Oak Ash' e asi, söz dinlemeyen bir Pikachu önerir. Ash de Pikachu'nun şirinliği karşısında düşünmeden teklifi kabul eder.

[Resim: 90318961.png]

Pikachu poketopuna girmekten nefret eder. Pikachu'nun poketopuyla ilişkileri pokemonun ilk bölümü olan 'I choose you' bölümünde, üzerinde şimşek işareti olan özel bir poketopundan çıkması ile oluşmuştur. Ayrıca ilk GYM maçında Onix'in wrap saldırısına mağruz kalan Pikachu'ya Ash dayanamayıp return demiş(poketopu ışınıyla) fakat wrap saldırısına uğrayan pokemona return denilemeyeceğini henüz bilememiştir. Pokemon ilk filmde de Mewtwo'nun poketopunu bile içine alabilen ilginç bir topuna girmiştir Pikachu fakat klonlanması dışında bir zarar görmeden kurtulmuştur. DP serisinde de sahipsiz sanıldığı için Dawn tarafından kendisine poketopu atılmış fakat kendisinin zaten halıhazırda poketopu yani sahibi olduğu için Dawn pikachu'yu yakalayamamıştır :)

[Resim: top1b.png]

Pikachu ilk bölümde asi ve söz dinlemeyen hatta Ash'le sürekli dalga geçen bir pokemonken spearow saldırısına maruz kalan Ash'in yaralanan Pikachu'sunun önüne geçip onu korumaya kalkması, Pikachu'yu derinden etkilemiştir. Önce Ash'i spearow'lardan kurtarmış sonra yaralı halde bir de çok güç kullanınca kendisinin Ash için yaptığı fedakarlığı Ash'den beklemiştir. Karşılığını almasıyla 600 küsür bölümlük uzun bir dostluk ortaya çıkmıştır.

[Resim: koru2.png]

Anime boyunca Pikachu bir çok saldırı öğrenmiş, uygulamıştır. Bunlar;

Thundershok
Thunderbolt
Thunder
Agility
Quick Attack
Iron Tail
Volte Tackle

Özellikle 'volte tackle' sadece özel Pikachu'ların uygulayabildiği Thunder'la birlikte en güçlü elektrik atağıdır.

[Resim: voltp.jpg]

Pikachu' nun Ash ile olan iletişimi oldukça ilginçtir. Ash çoğunlukla Pikachu'sunun ne demek istediğini anlar. Anlayamadığı yerlerde Pikachu taklit yeteneğini kullanır, kendisi bu konuda oldukça başarılıdır. Ayrıca Pikachu'nun bazı yerlerde belirgin sözleri vardır. Örneğin Ash onun dilinde pikapi'dir. ( burada japon seslendirici pikapi'yi satoshi' ye göre seslendiriyor ash değil. yani pika-pi = satoshi ). Togepi onun dilinde pipipi'dir. Team Rocket pi-pikachu dur :)

[Resim: 200pxpikachuwobbuffet.jpg]


Ash animenin 39. bölümü olan Pikachu's Goodbye bölümünde pikachu'yu bir pikachu ormanında bırakma kararı verir. Kararın sebebi diğer pikachu'ların ona ihtiyacı olduğu ve orada onlarla sonsuza kadar mutlu yaşayacağını düşünmüş olmasıdır. Fakat pikachu Ash'in yoğun ısrarlarına aldırmamış, Ash'le yola devam etmek istemiş ve onu ne kadar sevdiğini ortaya koymuştur. Ash bu durum karşısında göz yaşlarını tutamamıştır :)

[Resim: weda.png]


Pikachu savaş arenalarında resmen sahadaki Ash'tir. Ash ile arkadaşlığından, aynı hedeflere birlikte çok güçlü duygularla yöneldiklerinden asla kolay kolay bir maçı bırakmaz. Bazen sürpriz mağlubiyetler alsa da kayda değer enfes galibiyetleri, başarıları vardır;

- Droganite galibiyeti : Ash' e Orange Leage şampiyonluğunu getirir.
- Regice galibiyeti : Ash'in Kanto Battle Frontier sembollerini tamamlayıp Hall of Fame'e geçmesini sağlamıştır. Ash'in en önemli başarısıdır.

[Resim: dr1.png]
[Resim: dr2.png]
[Resim: dr3h.png]
[Resim: adszxiw.png]

Pikachu bu üst düzey pokelerin yanı sıra animede kalburüstü iki farklı Raichu, Gyrados, Milotic, Blastoise, Electivire, Metagross gibi bir çok pokemonu mağlup etmeyi başarmıştır.

Son olarak hala bazı pokeseverler Ash'in Pikachu'sunun dişi olduğunu iddaa etmektedir. Bu konuya ise şöyle açıklık getirelim: Ash'in Pikachu'su erkekdir. Bunu Ash'in sık sık Pikachu'ya oğlum, dostum vb. gibi sözler söylemesinden ve Dawn' ın dişi Buneary' sinin Pikachu'dan hoşlanmasından anlıyoruz :)

[Resim: 93611755.png]
ilk sezonu izleyenler burdakilerin yarısınıdan çoğunu bilirr izlemeyenler için faydalı bir paylaşım olmuş
Ash şimdi kaç yaşında ola ki?Yani her bölümü bir gün saysak bile (tabiki öyle değil) 12 ye geliyor yaklaşık.5. nesilden sonra da aynı surat aynı boy giderse yuh artık.Bir Ash Shippuden falan yapsınlar bence :hihi:
Ash hala 10 yaşında üstelik ilk sezonda anime içinde 1 yıl geçmesine rağmen :hehe:
pikachu erkektir kesinlikle.Buneary yanında şundan da anlıyoruz: Dp ikinci sezonunda kötü togepi bölümünde kız togepi attract kullanınca piplup,meowth, croagunk ve pikachu etkileniyo yanmega etkilenmiyo meowth da erkek olduğuna göre ::) .Neyse faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler
ash en azından 15 yaşında ilk sezon 82 bölümde 1 yıl geçtini düşünürsek 600 küsüüraat artık yani bilemycm
Spell of The Unown filminden önceki pikachu ve pichu'lar macerasının sonunda Ash pikachu için tanışma yıldönümleri adına bir parti düzenliyordu. bu demek oluyor ki Ash 3. filmde 11 yaşına giriyor. her üç filmde 1 yaş desek şu anda 14-15 yaşlarında... tabi sadece teori :)
(15-08-2010, 08:50 PM)rtyrtyrty link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Spell of The Unown filminden önceki pikachu ve pichu'lar macerasının sonunda Ash pikachu için tanışma yıldönümleri adına bir parti düzenliyordu. bu demek oluyor ki Ash 3. filmde 11 yaşına giriyor. her üç filmde 1 yaş desek şu anda 14-15 yaşlarında... tabi sadece teori :)
Ash her Kıta'da bir yaş büyüyor.Yani şimdi 14
Evet her kıtada bir yaş büyüyor, şu an 14 yaşında.
Pikachu yazın güzel olmuş. Pikachu'da anlamadığım nasıl oluyorda Regice gibi bir pokemonu yenebilirken gidip ufak başka bir pokemona yenilebiliyor :)
pikachu normalde çok da güçlü bir pokemon değil. oyunlarda öyle eşit level'e sahip bir pikachuyla regice'ı devirmek çok güçtür. animede anlatılmak istenen arkadaşlığın neleri başarabileceği konusu sanırım :)

ayrıca evet pikachu daha çok ciddi maçlarda yıldızlaşıyor. mesela ash'in paul'le ilk maçında pikachu paul' ün elekid'iyle berabere kalırken, 8. GYM'de walkner'in electivire' ını yenebiliyor. veya da gary'nin evee'sine kaybederken hoene çeyrek finalinde metagross devirebiliyor. hayat tuhaf yani vapurlar falan :)
Sayfalar: 1 2