Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: EV olayı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
(NOT: Bu konuda açıklananlar, Ruby/Sapphire ve sonrası için geçerlidir)

"Pokemonları Rare Candylerle kasmayın, daha güçsüz olurlar."

Eğer Pokemon konsol oyunlarını oynuyorsanız, bunu heralde 10-15 duymuşsunuzdur. Sebebi ise EV denilen olay.

Bütün gün body yaparsanız kaslı falan bişey olursunuz. Bütün gün koşarsanız gittikçe koşularda hızlı olmaya başlarsınız. Pokemonlar da aynen öyle.

Defansı yüksek olan bişeyi yenerseniz, Pokemonlarınızın defansı yükselir. Special Attack'ı yüksek Pokemonları yenerseniz, Pokemonunuzun Special Attack'ı artar. Örneğin sürekli Abra yenerseniz, Pokemonunuzun SpA'sı çok daha yüksek olur.

Şöyle efendim: Her Pokemon yenişinizde (tecrübe kazandığınızda) Pokemonunuz EV de kazanır. Pokemonun kazandığı EV savaştığı Pokemonun türüne (Bitki/Ateş olarak değil de Charizard/Charmander olarak düşünün) göre değişir (level değil). Her Pokemon yendiğinizde 1-3 arası EV kazanırsınız.

Burada listelemem çok uzun sürer. Her Pokemonun kaç EV verdiğine buradan (https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/...alue_yield) bakabilirsiniz.

Şimdi düşünüyosunuzdur: "Hacı EV falan diyosun, tamam, Pokemonum en fazla kaç EV kazanabilir?" Şöyle: Pokemonunuz en fazla 510 EV kazanabilir, her özelliğine (stat) 255 EV alabilir. 4 EV, Lv 100'de 1 puana eşittir. Ama 255, 4'e bölünemediğinden bir özelliğe 252 EV vermek yeterlidir.

Yani Rare Candy'le kasılmış bir Pokemonla EV antremanı yapılmış bir Pokemon arasında 127 puan fark olabilir!

- "E nası yapıcam bunu ben ya?"

Aslında zor bir olay. Baya kastırmanız gerek.

Fire Red/Leaf Green'den bir örnek verelim mesela. Diglett 1, Dugtrio 2 Speed EVsi veriyor. Yani bir Pokemonumuzun bir özelliğini maksimum yapmak için baya savaşmak lazım.

- "Hacı vitaminler ne ayak peki?"

Sol ayak. :P

Şöyle: Vitaminler her stat'a 10 EV ekliyor, ama bir stat için 10'dan fazla vitamin kullanılamıyor.

HP UP -> HP (cidden :P)
Protein -> Attack
Iron -> Defans
Calcium -> SA
Zinc -> SDef
Carbos -> Speed

FR/LG'den başlamıştık, yine oradan bir örnekle bu yazıyı bitirelim. Diyelim ki bir Dragonite'miz var ve Attack ve Speed'ini maksimum yapmak istiyoruz.

10 Protein veriyoruz ve 76 Seaking yeniyoruz. Atak EV'lerimiz 252 oldu. 10 Carbos veriyoruz ve vereceği EV toplamı 152 olmak üzere Diglett ve Dugtrio yeniyoruz. 6 EV kaldı... Onları da HP'ye verelim. 3 Clefairy yenelim. Artık Dragonite'miz olabilecek en güçlü halinde.

Son bir soru:

- "Bu kadar kastırıp niye EV training yapalım la? Direkman kafamıza göre yensek?"

O da olur aslında. Ama mesela Alakazam'ın SA'sı ve hızı çok yüksek; defansları ve atağı düşük. Niye boşu boşuna, Pokemonumuzu daha güçlü yapabilecekken potansiyelini harcayalım ki? Kendi zamanımızı harcamak daha iyi =D

*Devamı gelecek. Bir sorunuz varsa, anlamadığınız bir yer varsa sormaya çekinmeyin*
bilmeyenler icin sitede aciklanmasi cok iyi olmus.rare candyleri butun evleri pokemona verdikten sonra verilmesnin sakincasi yoktur sanirim.Zaten macho bracele ev training yapinca bnde 35-40 lvlda  bitiyo verecegim ev ler.Buarada pokemonun istedigimiz statta guclenmesini iki sey daha sagliyor nature ve iv ler.Onlar da verdigimiz ev ler kadar onemli.
Nature ve IVlerle ilgili de bir konu açmayı düşünüyorum yakın zamanda :)

HardRock

Emeğine sağlık dostum ;)
Paylaşım için teşekkürler.
Güzel konu eline sağlık :p
Şu pokerus olayını da açıklasaydın ama başlayanlar için çok açıklayıcı ;)
pokerusun bir pokemona gelme olasılığı çok düşük.Kendisi bir virüs ama yararlı virüs pokemon için.Pokerus bir pokemon için burn,paralyze,poison gibi özel bir durum sayılıyor.Bunu da  pokemonun statüsüne girdiğimizde özel durumların yazdığı bölümde pkrs(pokerus)yazmasından anlıyoruz.Eğer pokemon başka bir özel durumu olursa  -sleep,burn,paralyze gibi- statüde görülen pkrs kısmı özel durumun adıyla değişiyor.Mesela pokeruslu bir pokemon paralyze olduğunda pokemonun statüsünde görülen pokerus yerine paralyze görülür.Pokerusun özel bir durum olduğunu söylemiştim ama pokerus pokemon centerda iyileştirilemiyor diğer özel durumlar gibi.Peki bize faydası nedir?Anladığım kadarıyla tek faydası pokemonlardan alınan Ev i ikiye katlaması -Macho Brace gibi-.
Pokemonun hangi oyunlarından itibaren EV olayı başladı peki ?
baştan beri vardı ama gen3(ruby/sapphire/emerald/firered/leeaf green yani) ten sonrasında sistem değişti.Yukarıda açıklananlar gen 3 ve ilerisi için sistem.
Sayfalar: 1 2 3 4