Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Missingolar ve glitchler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
MİSSİNGO NEDİR

Missingolar pokemon yellow red blue ve greendeki hata veya bilerek konulmuş mew şeklinde Aerodactyl kabuto ve ghost formları vardır

[Resim: 000A.png]

[Resim: kabuskel.png]

[Resim: big_ps_missingno.jpg]

[Resim: Missingno.png]

bazı insanlar bu oyunu oynarken bu hataları görür ve nintendoya bildirir.Çünkü insanlar yeni pokemon buldum zannederler ve nintendoda bunların oyun hatası olduğunu söyler.Ama bazı missingoların bilerek konulduğu tarataftarları da var. Nintendonungameboy kapışı yapması için bu pokemonlarıda koymuş olabilirler.

BU POKEMONLARIN VEYA HATALARININ POKEDEXDEKİ YERİ

bu pokemonların ulusal pokedexdeki yeri 000 dır zaten sadece ilk jenerasyon oyunlarda olduğu için kantodadır
bazı missingolarının statları çok fazladır. hatta arceustan bile bu konu muammadır. hata mı yoksa bilerek mi


GERÇEK MİSSİNGO NORMAL VE BİRD TİPLİDİR BAZILARI İSE BİLİNMEYENDİR VE TYPE YAZAN YERDE??? YAZAR

MİSSİNGO NASIL YAKALANIR

bu tekniği bluesi olanlar yapabilir. İlk önce viridian şehrindeki yaşlı adama gidilir. weedle yaklamak istermisin diye sorar ve bizde hayır deriz. sonra seafom adasına gider ve ordaki denizde yüzerken karşımıza çıkar hatta rare candymiz varsa 6 katına çıkar. onun dışında heryerde karşımıza çıkabilir şans işi

BAD EGG NEDİR VE NASIL OLUŞIR

bu bad eggde bir glitchdir. ve ilk emeralda görülür ve sonra4. jenerasyondada gözükmüşütür. ve buda fazla pcye yüklenmek(tabi oyundaki pcye) ve çok fazla gameshark yazmaktandır. ve içinden shiny bulbasuar marowak veya hooh çıkar ama almayın yoksa oyununuz bozulur

[Resim: translate?hl=tr&sl=en&tl=tr&u=http%3A%2F...egg&anno=2]

ve benim gameboyumda 25e yakın bad eggim var dark golbatım var hemde şifre kullnmama rağmen yani glitch çıkması şans işi
Blue oynarken bulmuştum gym in hangisi olduğunu hatırlamıyorum ama ateş türü kullanıyordu gym lideri.Salonun yanında duba ile salonun çakıştığı yerde etrafımda dönüyodum karşıma çıktı yakaladım level atlatınca kangaskhan olmuştu yaklaşık 6 sene olmuştur  :hihi:

HardRock

Banada Fire Redde gamesharkı yanlış yazınca çıkmıştı  :Jms:
o banada cyrisatlde oldu ve karşısındakine dönüşüyor

ZigZag

Glitch nedir?
(16-05-2010, 08:01 PM)ZigZag link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Glitch nedir?
pokemonlarin missingolari mew gibi
Hmmm ilk defa duyuyorum bunları

Paylaşım için teşekküller ;)
Glitch arıza demek yani oyundaki buglar sadece pokemonda değil her oyunda olabilecek şeyler.Oyunların  yeni patchler çıkartma nedeni de sayılabilir(yada gündemde tutma stratejisi).
(17-05-2010, 08:37 AM)qba link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Glitch arıza demek yani oyundaki buglar sadece pokemonda değil her oyunda olabilecek şeyler.Oyunların  yeni patchler çıkartma nedeni de sayılabilir(yada gündemde tutma stratejisi).

Evet glitch tanımı öyle. Sadece hatalı pokemonlara verilen isim değil yani. Mesala pokemon center'daki bilgisayarın her girişte üst üste birikerek çoğalması bir glitch'tir. (Hangi oyunda olduğunu bilmiyorum.) Missingno'da aslında "Glitch Pokemon"a genel anlamda denilen isim. (Aslında baaşlıngıçta missingno adı birkaç pokemon için kullnılmıştır ; formlarıyla birlikte (kabuto, aerodactyl ,ghost, ve birkaç belirsizler) bunlar için kullanılmıştır. Bunun nedeni de bu hata pokemonlarının bu isimde çıkmasıdır. Örn:

[Resim: MissingnoPokedex3.PNG]

İşte yukarıda gördüğünüz Glitch pokemondur. (Fakat adı Missingno'dur.)

Fakat günümüzde çoğu kişi glitch pokemon yerine hata pokemonlarını tanımlamak için Missingno tabirini kullanmakta. Bu tabir yaygınlaştı anlayacağınız. Fakat siz yine de doğrusunu bilin.

Arkadaşın Glitch'i yanlış anlamasının sebebi Glitch Mew'den dolayı olabilir.  :N:

Bu arada Hangisi En Güçlü Pokemon? konusuna ayrıntılı bir şekilde yazmıştım Missingno'ları. Madem konusu açıldı; buraya da koyayım.

(27-02-2010, 08:49 PM)Alakazam link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Tartışmalar devam ederken ilginç bir şeye rastladım. (Arceus falan yalan, oyunlardaki en güçlü pokemonu buldum.  :Jms:  :Jms: Hem de Red / Blue/ Yellow'da bu pokeler.)

Dün erikpasta nickli arkadaşımız ile glitch'ler missingno typeları hakında konuşmuştuk. Bu zamana kadar araşırmak hiç aklıma gelemişti ama dün merak ettim ve bulbapedia'ya baktım.

Herkesin bildiği gibi Pokemonun özellikle ilk oyunlarında (Red/Blue/Yellow) sürüyle Glitch pokemonlar bulunmakta. Bir keresinde benim de başıma geldi Oldmande iken ama o kadar da araştırmak gereği duymamıştım. Glitch pokemonlara programlama veya level ayarlama sırasında veya beta sürümleri yapılırken gözden kaçan buglara yani yapımcıların yanlışlıkla yarattıkları ve unuttukları pokemonlar denilmekte. (Örn. Kabuto, Aerodactyl fosil missingno glitchleri) Youtubeda da sürüyle video var bunlarla ilgili. Bunların gerçek olup olmadığı ise tartışılıyor. Kimileri Nintendo'nun programcılarının oyunları diyor bunlara. Neyse fazla uzatmayayım ilginç olan ise şu:

https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/%E3%82%A5

https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/.4

https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/...A9WTrainer

https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/P_T

https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/PC4SH

https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/PkMnaPkMnfPkMnk

Bu linklerdeki glitch pokemonların base stat totallerine bakın Çoğunun total'i 788. (Bir tanesinin 601) Bu puanlar Arceus'tan bile fazla. Ki o zamanlar Arceus daha düşünülmemişti bile. Bunları görünce şok oldum ve artık glitch pokelerin bazılarının programcılar tarfından konulduğuna inanıyorum. Çünkü madem yanlışlıkla oldular neden bu kadar fazla statları var aklım almıyor doğrusu. (Bazı glitchlerin statları düşük olabilir onlara lafım yok)

Edit: Missingno'lardan birinin adı p T: sitemizin kısa adı.  :qwe:  :qwe:  :N:  :hihi:

Edit: Yorumlarınızı eksik etmeyin.  :N:

(01-03-2010, 09:54 PM)Alakazam link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Mesajımda onların resmi olamasa da bilerek konulabilme ihtimallerinin çok yüksek olduğunu söylemiştim. (Tüm missingnolar değil ama bazıları bilerek konulmuş. Çünkü özel spriteları bile var:

[Resim: Missingno.s.png]

Burdaki 2 3 4 nolu missingnolar orjinal oyunlardakiler. (Spriteları kendiliğinden oluşmuş olamaz. Özellikle fosillerin.)

[Resim: missingno4dr7.png]

[Resim: missingno5iu0.png]

Bunlar da oyun içi görüntüleri.

Aynı şekilde glitch mew ile glitchy nidorino da öyle.

Ayrıca yine söylüyorum spriteları olmasa da bazı missingnoların statlarının Arceus'tan bile fazla olması pek de kendiliğinden oluşan hata vb. şeymiş gibi görünmüyor.

Tabi bu benim görüşüm ama oldukça mantıklı.  :N:

(24-04-2010, 09:43 AM)Alakazam link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bu arada ilginç bir bilgi daha: Glitch Mew'i de unutmayın. 2003'te keşfedilmiş ve o glitch'le oyundaki tüm pokemonları yakalamak mümkünmüş. (Özel metodları varmış) Bulbapedia'da böyle yazıyor. Merak edenler için link:

https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Mew_glitch

Ve son olarak tek bir söz:

Sizce de bu stat kralı Glitch pokemonlar rastlantı olabilir mi? (Eğer incelediyseniz, blue'dakilerin bazılarının statlarınınn Arceus'tan bile fazla olduğunu görürsünüz...)  :N:

HardRock

Missingno'ları pokemona başladığımdan beri merak etmiş ve araştırmışımdır.Statlarının fazla olduğunu biliyordum ve bazılarının bana oyunda çıkması için yalvarıyordum.Her neyse Missingno'lar tabikide yapımcıların ortaya koyduğu ancak onlara göre ''oyun içi hata'' dedikleri pokemonlar.Arkadaşında dediği gibi spritelar kendiliğinden oluşmuş olamaz.Bazı Missingno'ları yapımcılar yapmıştır,bazıları ise glitch pokemondur.Örneğin Missingno'lya örnek gösterilmiş 4 resimden birincisinin Sprite'ında ne olduğunu çözemedim,kimse çözemedi.O missingnonun bir glitch olduğunda hepimiz hemfikiriz sanırım.Bunun dışında diğer 3 Missingno bilerek ve özenle hazırlanmış.Sprite'lara bakılırsa özene bezene yaratmışlar  :hihi:
Sayfalar: 1 2 3