Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Randomizer Zx - Pokemon Randomize Etme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Pokemon oyunlarında başlangıç pokemonları, doğadaki pokemonlar, npc'lerin pokemonları, bulunan eşyalar gibi çeşitli şeyleri randomize etmenize yarayacak bir program tanıtacağım. Kullanımı gayet basit ve switch oyunları dışındaki tüm pokemon ana seri oyunları için kullanabiliyorsunuz.

Programı İndirmek İçin Tıklayın. İndirme linkini bulamadıysan spoiler'ın içine bak.
Spoiler:

[Resim: ftub5g7.png]


Programı bir dosyanın içine çıkarıyoruz. Eğer bilgisayarımızda Java kurulu değilse veya güncel değilse program doğru çalışmayabilir. O yüzden Javanın güncel sürümünü, eğer yüklü değilse, indirip kuruyoruz. İşletim sistemimize ait olan launcher(Mesela Windows için launcher_WINDOWS) ile programı açıyoruz. Gelen ekranın sağ üst köşesinde bulunan "Open Rom" butonuna tıklayarak oyun rom'unu seçiyoruz. Rom açılınca istediğimiz ayarları tek tek seçiyoruz.

Ayarlamalarımız bittikten sonra "Open Rom" butonunun altında bulunan "Randomize (Save)" butonuna tıklıyoruz. Eğer .3ds yada .cia romları kullanıyorsanız size .CXI yada .LayeredFS arasıdan seçim yapmanızı istiyor. CXI seçerseniz hacklanmiş bir rom dosyası oluşturuyor ama bu işlem hem uzun sürüyor hem de bazen bozuk rom oluşturabiliyor. LayeredFS ise sadece değişiklik yaptığınız kısımları size dosyalıyor. Mod çalıştırma araçlarını kullanarak bu dosyayı kullanıyorsunuz. (Diğer romlarda doğrudan bir sonraki adıma geçiyor.)Sonra karşımıza dosyayı/dosyaları nereye kaydetmek istediğimizi soran ekran geliyor. Kaydedileceği yeri seçip Save diyoruz. (Tavsiyem ayrı bir klasör oluşturup içine kaydedip dosyaların karışmasını engellemektir.) Ardından yaptığınız işlem için log dosyası oluşturmak isteyip istemediğiniz soruyor. log dosyası rom içinde yapılan değişiklerin sonucunda nasıl bir değişiklik olduğunu falan söylüyor. Bence gerekli değil ama istediğinizi seçin, ardından oluşturduğunuz dosyanın seed kodu geliyor, buna da gerek yok bence, Done deyip programı kapatın.


Spoiler:

[Resim: n2qp2ay.png]


3ds öncesi oyunlarda randomize edilmiş bir rom dosyası oluşturuyor. 3ds oyunlarında ise sizin seçtiğiniz seçeneğe göre dosya oluşturuluyor. Citra emülatörü ile oynuyorsanız mods konumunu aç diyerek mod klasörünün içine attığınızda, yeni bir save ile oyunu çalıştırdığınızda sorunsuz oynayabiliyorsunuz. 3DS Konsolunda modlama işi biraz karışık, onun için tavsiyem yabancı yerleri araştırmanız.

Testlerden ekran görüntüleri:
Spoiler:

Platinum
[Resim: s5x595x.png]
[Resim: 3tbjk4z.png]

Ultra Sun:
[Resim: inwqcz6.png]
[Resim: rvg4b2z.png]


Geçen gün sitenin tekrar aktif olduğunu fark ettim. Sitede pek aktif kişi yok gibi ama yine de bir başlık açmak istedim.