Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Silvally
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: silvally.png]

Oyunlar piyasaya sürülmeden önce en çok merak edilen pokemonlardan biri de hiç şüphesiz Type: Null'un evrimi Silvally idi. Arceus ile olan benzerliği özellikle dikkat çekiciydi. Oyunlar çıkınca gücü biraz hayal kırıklığı yaşattı ama bunun sebebi beklentinin yüksek olmasıydı. Hiç fena bir pokemon değil aslında özellikle yedinci nesil pokemonlarını genel olarak gözümüzün önüne getirirsek. Total stat'ı Tapu ve UB'lere eşdeğer. Sadece herhangi bir şeyde sivrilemiyor. 

Oyunun hikayesine göre Canalave Kütüphanesindeki Arceus ile ilgili bilgilerden yararlanılarak Aether Foundation tarafından yapılmış bu kimera pokemondan 3 adet varmış.  İlk başta Type: Full adı verilen bu üç pokemon RKS sistemini reddedip çılgına dönünce kafalarına birer başlık geçirilmiş ve isimleri Type: Null yapılmış. Gladion bir şekilde bir tanesini alıp kaçmış ve Type: Null'unu Silvally'ye evrimleştirip RKS sistemi kulanmayı başarmış.

Item: Fire Memory 
Yetenek: RKS System  
EV'ler: 252 SpA / 252 Spe 
Modest Nature 

Attack için IV'nin 0 olmasında fayda var çünkü Special Attacker olarak kullanıyoruz. Muhtemel baş dönmesi durumlarından zarar görmek istemeyiz.

Saldırılar:

- Flamethrower 
- Parting Shot 
- Thunderbolt 
- Ice Beam


Item olarak Fire Memory kullanıyoruz ve Silvally'mizi ateş türü yapıyoruz. Çünkü ateş en havalı element :D İngilizcesiyle Parting Shot, Japonca'sıyla Sutezerifu, Türkçe'siyle Laf Sokup Kaçmak rakibin her iki atak seviyesini de birer indirerek Silvally'yi değiştirmemize yarıyor. Akıllı kullanıldığında iyi iş çıkartabilir, bir iki saldırı sindirebilir kullanması zevkli bir pokemon. Dragon Memory ile Draco Meteor da öğrenebiliyor bu da kayda değer bir özellik Silvally açısından.