Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Golisopod
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: golisopod.png]

Küçük tırsak Wimpod'un böyle bir canavara dönüşebileceğini kim tahmin edebilirdi? Kurukafa takımının lideri Guzma'nın en sevdiği pokemondur aynı zamanda kendisi. Yüksek atak seviyesi ile dikkat çeken Golisopod kendine has özellikleriyle oldukça ilginç stratejilere açık bir pokemon. Yeteneği Emergency Exit ,ki daha önce görmediğimiz yeteneklerden biri, Golisopod'un canı yarıdan aza indiğinde otomatik olarak geri gelmesini sağlıyor. Niye böyle bir yetenek vermişler orası da ayrı konu tabii yani şu pokemonun sırf canı azaldı diye ağlayarak geri dönmesine ne gerek var? Sen artık küçük bir böcek değilsin ki arkadaşım. Neyse gelelim stratejimize :P


Item: Red Card 
Yetenek: Emergency Exit 
EV'ler: 248 HP / 160 Atk / 100 Spe 
Adamant Nature 

Saldırılar:

- First Impression 
- Spikes 
- Aqua Jet 
- Leech Life


First Impression Golisopod'un signature saldırısı ve çok kullanışlı. Ash-Greninja'nın korkulu rüyası. Bir nevi böcek türü güçlü bir Fake out.  Yedinci nesilde güçlendirilmiş olan Leech Life iyi bir STAB saldırısı ve canımızı doldurmaya yarıyor. Su saldırısı olarak Aqua Jet priority olması sebebiyle de Golisopod için oldukça uygun. Spikes yine fırsat varsa takımın hatırı için her zaman kullanılabilir güzel bir saldırı. Red Card da madem ben gidiyorum sen de git mantığıyla rakibi pokemon değiştirmeye zorlamamız için. İsteyenler hız EV'lerini atağa da aktarabilir.
7. nesildeki favori böceğim. Gerçekten tasarımı ile çok karizma bir Pokemon. Guzma ile birlikte animeye damga vuracak Pokemon'lardan biri olacak. :redheart: :redheart: :redheart:
Spikes - Aqua Jet yerine Sucker Punch - Liquidation kullanıyorum ben. Item olarak da Assault Vest ya da Big Root. Yakaladığım ve eğittiğim için asla pişman olmadığım bir Pokémon.