Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Mandela Etkisi - Pikachu'nun Kuyruğu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İnternet sitelerinde ve sosyal medyada dolaşırken gördüğüm bu konuyu içinde bizi yani Pokémon severleri de ilgilendiren bir bölüm olduğu için buradan tartışmaya açmak ve fikirlerinizi almak istedim. Daha sağlıklı sonuçlar için konunun tümünü okumadan spoiler'ı açmayın veya gelen yorumları okumayın! Eğer daha önce gördüyseniz yardırın gitsin.

Öncelikle nedir bu "Mandela Etkisi"?
Denilene göre insanlar bazı olayları veyahut cisimleri, şekilleri olduklarından farklı bir şekilde hatırlayıp gerçekle yüzleştiklerinde hayrete düşmeleri ile ilgili bir durummuş. Yani olay tamamen düşündüğünüzden farklı ancak siz duyana kadar onun sizin düşündüğünüz gibi olduğundan emin oluyorsunuz. Birazcık karmaşık olduysa hemen birkaç örnekle açıklık vereyim:

Öncelikle bu fenomenin ismi eski Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı merhum Nelson Mandela'dan geliyor. Hayatının bir dönemini hapishanede geçiren Mandela'nın 80li yıllarda hapishanede vefat ettiğine dair yaygın bir inanış varmış. Halbuki Mandela 2013 yılında vefat etmişti ve hapisten çıktıktan sonra ülkesinin ilk siyahi devlet başkanı olmuştu. İnsanlar bu durumu ve inandıkları durumu farkettiklerinde bu fenomenin başlangıç temelleri de atıldı. Başka diğer örnekler:

- Sevilen çizgi dizi serisi Looney Toones aslında böyle yazılmıyor. Looney Tunes olarak yazılıyor.
- Quenn'in ünlü şarkısı We Are the Champions sanılanın aksine "cause we are the champions…of the world!" diye bitmiyor çünkü sonunda "..of the world" yok.
- Ünlü oyun Monopoly'nin simgesindeki yaşlı adamın gözünde mercek yok ve asla varolmadı.
- Star Wars'ın ünlü sahnesinde Darth Vader Luke'a “Luke, I am your father” değil de “No, I am your father.” diyor.

Daha fazla örnek merak edenler için bu konuyu araştırmalarını tavsiye ederim. Youtube'da videolardan veya bazı sitelerden kolayca birçok örneğe ulaşabilirsiniz. Gelelim asıl meseleye: Pikachu'nun kuyruğu! Spoiler'ı açmadan önce kendi kendinize şu soruya cevap verin: "Pikachu'nun kuyruğunu renkleriyle nasıl tarif edersiniz?" Ve spoiler'ı açın:


Spoiler:
[Resim: sub-buzz-30289-1476218432-3.jpg?resize=625:313&no-auto]
İnternette birçok kişi Pikachu'nun kuyruğunun ucunda siyah bir şerit olduğunu inanıyor ancak böyle bir durum yok.Resimdeki gibi olduğunu zannedenlerin sayısı da oldukça fazla. Arkadaşım, benim pokémona olan ilgimi bildiği için bunu duyunca direkt bana sordu. Ben de "Pikachu'nun kuyruğunun ucunda bir şey yok düz sarı sadece vücuduyla birleştiği yerde turuncumsu kahverengimsi bir şekil  var o kadar" dedim. Anlayacağınız Mandela Etkisi bende yokmuş. Ama arkadaşımda dahil olmak üzere bu tarz konuların yorumlarında buna inanan bir sürü insan olduğunu fark ettim. Bende bu olmadı ancak diğer örneklerin çoğunun bende olduğuna da tanık oldum. Sizlerin Pikachu konusunda deneyimlerinizi merak ettim ve bu konuyu açma gereği hissettim. 
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler!   :zıpzıp: :zıpzıp:
Pikachu'yu o şekil zanneden çıkmaz ya bu forumdan, sanmıyorum :D 
 İlk iş bu muydu yani dedim. Sonunda siyah şerit yok ama bence bu insanların aklına sırtındaki kahverengi şeritlerden geliyor. Ben her zaman başlar koyu diğer taraflar sarı derim  Onion021 . İyi günler.
Orjinal Pikachu'nun kuyruğunda siyah şerit hiçbir zaman olmadi belki cakma Pokemon oyuncagi veya kartı kopyalayan kişiler bunu yapmış olabilirler
Ben de Pikachu'nun kuyruğunda siyahlık var zannediyordum eskiden. Beynim diyordu ki siyahlık sadece Pikachu'nun kulak uçlarında değil kuyruğunda da var. Pikachu'nun kuyruğunun dibindeki kahverengi rengi de Pikachu ile tanışmamdan çok sonra idrak ettiğimi hatırlıyorum. Yani beynim o koyuluğu nedense kuyruğun tepesinde görüyordu.
(04-12-2016, 11:13 AM)Raku Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben de Pikachu'nun kuyruğunda siyahlık var zannediyordum eskiden. Beynim diyordu ki siyahlık sadece Pikachu'nun kulak uçlarında değil kuyruğunda da var. Pikachu'nun kuyruğunun dibindeki kahverengi rengi de Pikachu ile tanışmamdan çok sonra idrak ettiğimi hatırlıyorum. Yani beynim o koyuluğu nedense kuyruğun tepesinde görüyordu.
bende de oldu öyle bayağa bir sinirlendim sanırım mandela beni ele geçirdi
Pikachu'nun kuyruğunda siyah değilde Kahverengi şerit gördüğüm yerler gelmişti, zaman zamanda Original Pikachu'nun kuyruğunda Kahverengi şerit var mı yok muydu? Original'i hangisiydi? Diye düşüncelerim olmuştu. Belki Pichu'nun siyah kuyruğuda milleti kandırmış olabilir. :pikapikapikaa:

Gerçek Siyah Kuyruklu Pikachu'lar işte Bunlar. [Resim: cheers.gif]

Bkz : BulbaPedia
Güzelmiş konu.Kuyruğunun ucundaki kısmı değil de sırtındaki iki kahverengi şeriti sormaları lazım onu bilen daha az çıkar :D

Pikaccuu

Aynen çoğu kişi bilmiyordur.
yanlıs oldu gülücük bırakım =)