Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Nintendo 3DS Almak Hakkında Bilgi İstiyorum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar 3ds hakkında merak ettiğim şeyler var. Bunları size sormak istiyorum.

1) 3ds'nin kaç boyu var ? XL falan görüyorum fiyatları çok yüksek. Ben ufak boy olsa da sorun olmaz. Bunların boyları kaç inçlik oluyor. Ve fiyat aralıkları ne durumdadır ?
2) Bellek olarak sadece pokemon oyunlarını istiyorum o yüzden büyük olmasına gerek yok. Bellek durumları nedir ve fiyata ne derece etkisi var ?
3) 3ds'yi aldım diyelim. Oyunu nasıl yüklüyoruz ? internet üzerinden mi indiriyor yoksa eski atarilerdeki gibi bir kaset tarzı bir şey mi takıyoruz ? cd benzeri görüntüler var nette ama 3ds cd okuyucusu mu var ?
4) Oyunlar hep iki isimli. Yani Pokemon X/Y tek bir paket halinde alınıyor da isteyen X'i isteyen Y'yi mi oynuyor ? Yoksa Pokemon X veya Pokemon Y'yi seçip öyle mi alınıyor ?
5) Türkiyede orijinal ve kutulu halde alınan bir yer var mı ? Ben 2. el istemiyorum bir arıza falan çıkarsa diye. Ayrıca parayı verdikten sonra elime arızalı ürün geçerse ne yapacam diye düşünüyorum. O yüzden sıfır ürün satan mağaza falan var mı ? n11.com'da gördüm ama onlar da 1500tl diyor. O kadar da değildir umarum.
6) 3ds ve oyunu alınca oynanılır hale gelir mi daha da almam gereken bir şey var mı ?
7) kart falan bir şeyler okudum forumda. 10 oyun bir kartta falan gibisinden. 3ds aldım diyelim. böyle bir kart bulsam pokemon oyunu içinde olur mu yoksa o oyunlar farklı oyunlar mı ?
8) bellek durumu 3dsnin yetersiz olursa yani Pokemon X yükledim oynadım diyelim. Sonra Alpha Saphire satın aldım ama alan yeterli değil. Pokemon X'i silmem ve X'teki ilerlememi falan da gözden çıkarmam mı gerekiyor ? Yoksa save dosyasını alıp daha sonra istersem tekrar oyunu yükleyip save dosyasını ekleyerek kaldığım yerden devam edebilir miyim ?
9) 3ds'nin hangi versiyonunu almam gerekir ? Pal ile NTSC var sanırım. Farkları nedir ?
Off çok soru var. bildiğim kadar cevaplıyorum. 
1- Boyu çok önemli değil. XL ve normal arasında pek fark yok. Sadece eski bir oyun oynarken XL ekranı daha da büyüttüğünden kalitesi biraz düşebiliyor. Onun haricinde ben bu kadar para vermişken XL alayım bari demiştim. O yüzden XL aldım. Almışken iyisi olsun.
2 - Bellek derken oyunun boyutundan bahsediyorsan bu sadece oyunların kartlarını satın almıyorsan önemli. Ama Türkiye olarak 3ds'ini kullanacaksan zaten işe yaramaz çünkü E-Shop türkiye için çalışmıyor. 
3 - yukarıdaki yanıtı oku + cd tarayıcısı yok. Küçük bir kart var.
4 - Oyunlar 2 hikaye olarak yayınlanır. X de Xerneas'ın hikayesi, Y 'de Yveltal'ın hikayesi anlatışmaktadır. Y'de ve X'te yakalabileceğin bazı özel pokemonlar var. X alırsan Swirlix'i yakalayabilirsin, Y alırsan Spritzee gibi. Oyun kasetleri 39,99$ olarak satılıyor ve tek tek satılıyor. ikisi 79,98$ a denk gelir yani 
5 - Türkiye'de nintendo satışı çoktan bitti. Yurtdışına çıktığımda almıştım. Bir kerede burada bir arkadaşım satın aldığı bir Alpha sapphire oyununu oynamak istemediğinden bana satmıştı. Ücretini de bu siteden kendi aramızda anlaşmıştık.
6 - 3ds alınca yanında sarş aletini vermiyorlar (Kİ BENCE BÜYÜK AYIP) onuda ayrıyetten satın alman gerekecek
7 - o karttan ben 2008de mi ne almıştım. İçinde White ve Black vardı. İçindede 50 oyun vardı. Kendi kendine bozuldu ve tüm oyunlar silindi. Ben pek güvenmem öyle şeylere. Ama alan alır oynayan oynar. 
8 - Koskoca nintendo 3ds'in belleği 2 oyunu kabul edemeyecek kadar küçük olacak değil herhalde. Koskoca nintendo'nun yayınladığı 100'den fazla oyun var kendi konsolunda.
9 - bu soruyu anlamadım.

Umarım sana ve merak eden herkese cevap olmuştur. İyi günler :)
Sağolasın üstad. 2. soruda şunu demek istedim hani IPhone alırken 16gb lık 32 gblık 64 gblık gibi bellek boyutları fark ediyor ve bu fiyata da yansıyor. O tarz bir durum mu var ?
9. soruda da oyunlara baktım netten PAL diyor sonunda. Oyunlardaki bu durum 3ds için de mi geçerli acaba diye sordum. Yani 3ds alırken PAL versiyon alman lazım gibi bir durum var mı ?

Bir de fiyatlar 1600-1200tl arasında mı ? 3ds fiyatları ne durumda bilgisi olan var mı ?
Ben almanya'dan aldım 3ds XL'i ve 200 euroydu. Yani max 650 tl eder. DİKKAT ET!