Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Or/As [OU] Balenced Takımım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bu takım smogonda ou olarak gözükse de smogonla pek iç içe olmadığım için Omega Ruby versiyonda bir çok uber'e karşı da savaştım ve bazen onlara karşı ciddi anlamda basit galibiyetler de aldığım oldu. Yani bu takımı koyun anythink goes'a sıkıntı çekmezsiniz. Tabii takım biraz nazlı bir takım. Bi pokemonu atıp onun taktiğini uygulamana yönelik değil, bazı yerlerde rakibi tahmin etmeye yönelik.Takımı kurduk diye her şey bitmiyor yani :P.

[Resim: 015M.gif]
1-Beedrill
Item: Beedrillite
Ability(Mega): Adaptability
EV: Max Speed, Max ATK
Nature: Jolly
Moveset:
1-Protect
2-U-Turn
3-Poison Jab
4-Drill Run

Bu Mega-Beedrilldizilimi aslında epey tanıdık ve galiba smogon analizinde de buna benzer bir dizilim var. Bildiğiniz üzere mega evrim esnasında speed statı mega turunda değişmez, sonraki tur değişir. Bu sebepten ötürü protect sizin 1 turunuzu korumalı bir şekilde geçirmenizi ve hızınızı kazanmanızı sağlar. Beedrill'in base speed statı 75 iken Mega-Beedrill'in 145 olduğunu söylersem protectin önemini daha fazla anlarsınız sanırım. Bu pokemonun olayı aşırı yüksek atk statı ve adaptability yeteneği ile rakipleri deşmek kısacası, fakat dünyadaki en kötü def, sp.def ve hp statına sahip mega evrim olabileceğini düşündüğüm bir pokemon bu Mega-Beedrill. Bu sebeple rakibinizi 1 hamlede faint edebilecek konumda değilseniz başı boş bir şekilde saldırmak sadece Mega-Beedrill'inizin 1 turda ölmesi demek olur. Bu sebeple U-Turn Mega-Beedrill'de en fazla kullanılması gereken harekettir. Yüksek ATK ve adaptability'li U-Tuen ile rakibe koca bir hasar verdikten sonra rakip size henüz hamlesini yapmamışken başka bir pokemon çekebilirsiniz. Hangi durumlarda hangi pokemonları çekeceğinizi o pokemonların altında açıklayacağım. Ayrıca Mega-Beedrill'in Drill Run hareketini gereksiz görebilirsiniz çünkü stab ve adaptability sayesinde 1/2 vuran bir U-Turn veya Poison Jab bile normal vuran Drill Run'dan fazla vurur ama o hareketi x4 vuracağı magnezone benzeri pokemonlar için tutuoyrum. Yani Drill Run'ı istediğiniz herhangi bir farklı hareketle değiştirebilirsiniz.

[Resim: 199M.gif]
2-Slowking
Item: Leftovers
Ability: Regenerator
EV: Max HP, Max Sp.DEF
Nature: Calm
Moveset:
1-Slack Off
2-Scald
3-Flamethrower
4-Psyshock

Madem lead'imiz Mega-Beedrill, onu U-Turn'le geri çektikten sonra Mega-Beedrill'in zayıf olduğu tiplere karşı avantajlı olması gereken tank bir pokemona ihtiyacımız var. Burada psychic ve fire tipine dirençli, kaya tipini de normal karşılayacak bir pokemonumuz olan Slowking var. Şimdi bana iki soru sorsanız mantıklı olur; "Neden Slowbro değil?", "Neden Calm Mind veya benzeri stat arttırıcı hareketin yok?". Hemen cevaplıyorum, aslında Slowkin takıma eklediğim son pokemondu ve o noktada fire psychic ve rock tipi special saldırıları karşılayabilecek bir pokemona ihtiyaç duyuyordum, bu nedenle slowking. Neden stat artışı yok derseniz slowkin slowbro gibi defansı çok yüksek olur calm mind ile sp.def'ini de yükseltip dokunulmaz olacak kadar şanslı bir pokemon değil. Hem def sp.atk arttıran bir stat arttırıcı hareket vardı da biz mi eklemedik? Soru işaretleri gittiğine göre biraz kullanımdan bahsedeyim. Bu pokemon'un ability'si olan regenerator en sevdiğim abilitylerden biridir. Regenerator sahadaki pokemonu elinize çektiğinizde o pokemonun hp'sini 1/3 yenilemesini sağlar. Eğer siz slowking attıktan sonra rakip fiziksel bir rakip çıkartırsa slowking'i değiştirip yerine defansif bir tank almaya çekinmeyin çünkü regenerator pokemon değiştirme esnasındaki kaybı 1/3 hp ile size fazlasıyla öder.

[Resim: 450F.gif]
3-Hippowdon
Item: Rocky Helmet
Ability: Sand Stream
EV: Max HP, Max DEF
Nature: Impish
Moveset:
1-Stealth Rock
2-Whirlwind (egg move)
3-Slack Off (egg move)
4-Earthquake

İlk olarak 2 tane egg move'lu bu pokemonu kurmanın zorluğunu biliyorsunuzdur, ona hiç değinmeyeceğim. Şimdi Mega-Beedrill'in zayıf olduğu tiplere dayanıklı olan Sp.Defansıf Slowking varsa aynı şekilde fiziksel defansif bir pokemon olmalı. O pokemon da Hippowdon. Rock tipine dayanılıklı, psychic ve fire tipini normal karşılıyor. Bu pokemonun olayı rakibe saldırmadan bile rakibe koca hasarlar vermek. Zaten Mega-Beedrill rakibe adaptability'li u-turn'ü ile büyük bir hasar vermiş olacaktır, rakip fiziksel ilse karşısına hippowdon çıkarırsanız rakip size fazla büyük bir hasar veremez ayrıca fiziksel saldırıların büyük bir çoğunluğu temas gerektiren hareketlerdir. Eğer rakip size temas gerektiren bir harekette bulunursa rocky helmetiniz aktifleşir ve rakibe iyi bir hasar verirsiniz. Ayrıca Sand Stream sonucu ortaya çıkan sandstrom'da rakibe ekstra hasar verir. Böyle bir durumda rakip size saldırmaya devam ederse kendi ölüm fermanını vermiş olur çünkü rocky her tur azar azar rakibin canını alır ve siz de canınız azaldıkça slack off basarsınız. Bu durumda rakibe bir kere bile dokunmadan onu yenebilirsiniz. Fakat rakibin sp. saldırıcı çekmeolasılığı var o nedenle ilktur stealt rock döşemenizi tercih ederim. Öünkü rakip saldırmaya devam etse bile sizi indiremez, sp. saldırıcı çekse de 1 tur avantajınız oluş olur ve gönül rahatlığıyla stealth rocklarınızı döşeyebilirsiniz. Whirlwind ise rakibin talonflame veya charizard gibi steath rock'dan fazla hasar yiyen pokemonları için güzel bir harekettir. Geriye hiçbir şey kalmayan durumlar için de bir saldırı lazımdı benim aklıma earthquake geldi, siz isterseniz başka bir saldırı verebilirsiniz.

[Resim: 591M.gif]
4-Amoonguss
Item: Black Sludge
Ability: Regenerator
EV: Max HP, Max Sp.DEF
Nature: Calm
Moveset:
1-Spore
2-Giga Drain
3-Sludge Bomb
4-Synthesis

Tamam Mega-Beedrill'in zayıflıklarını kapatacak tanklarımızı koyduk ama o tankların da zayıflıkları var dimi? Mesala Hippowdon Grass ve Water'a dayanıksız ve Slowking ise Grass,Electric, Dark, Ghost ve Bug tipine dayanıksız. Bu tiplerin en fazla kullanılanları olan grass, water ve electric tipine kim dayanıklı dersiniz? Tabii ki Amoonguss. Elimde olsa hem sp.def hem de def tankı, yani dengeli tank yapardım ama Amoonguss sadece sp.def tankı olmaya uygun o nedenle sp.def tankı olarak hazırlandı. Yine bir regenerator ability'si, sizin pokemon değiştirmekten korkmanızı engelliyor. Hippowdon'un Sand Stream ability'si bu pokemonun sysnthesis hareketini zayıflatıyor olsa bile zamanlı oynadığınız zaman bir problem çıkmıyor. Bu pokemonun olayı alayını uyutup yenmek gibi. Eğer karşıdaki pokemon yenemeyeceği kadar defansif ise uyutup başka bir pokemon çekmenize birebir bir pokemon.

[Resim: 356M.gif]
5-Dusclops
Item: Eviolite
Ability: Pressure
EV: Max DEF, Max Sp.DEF
Nature: Bold
Moveset:
1-Will o Wisp
2-Infestation
3-Hex
4-Pain Split

Tahmin edebiliyorum. Tam bana "Eee pokemonlar iyidir hoşdur da nerede poison burn yapan hareketler? Scald hariç göremedik." demeye yakın olacak bazı arkadaşlar var aramızda, bu pokemon da tam bu iş için. Eviolite son evrimine ulaşmamış pokemonlar için harika bir item. Son evrimine ulaşmamış pokemonların def vesp.def statını ikiye katlıyor ki dusclops son evrimi olmamasına rağmen 130 base def ve sp.def'e sahip. Nasıl bir tankımız var farketmişsinizdir. Fakat bu pokemonun tüm defansı item'ine bağlı o sebeple knock off'lu veya magician ability'li poemonlardan biraz korkmanız gerek. Bunun dışında taktiğine geçeyim. Olay Will o Wisp bildiğiniz üzere rakibi burn yapıyor, Hex ise rakibin burn poison frozen gibi bir problemi varsa gücünü ikiye katlıyor, bu nedenle bu ikisinin kombinasyonu çok iyi gidiyor. Eğer rakibin magic bounce ability'si varsa will o wisp yerine infestation atarsınız, hem aynı işi görür hem de rakip onu geri yansıtamaz. Çünkü infestation her tur az az can alsa da bir saldırı hareketidir (kısacası fire spin'in bug tipihali). Canınız azaldığı anda Pain Split ile can yenilemek mümkündür. Pain split sizin ve rakibin hp'sinin ortalamasını alır ve ikinizi de o hp'ye getirir. Yani sizden düşük hp'li birine bunu yapmak tamamiyle zarardır. Fakat pain split ile ilgili bilmeniz gereken en önemli nokta sizin ve rakibin hp'sinin yüzdelerinin ortalamasını almaz, sayısal değerlerinin ortalamasını alır. Örnek olarak sizin hp'niz tam %50 de sayısal değeri 200 (atıyorum) fakat rakibin pokemonu %40 hp'ye sahip olmasına rağmen o anda 400 hp'si var. Yüzdede sen üstün görünsen bile sayısal değerde sen düşüksün, bu durumda pain split yine senin işine yarar. Ayrıca bu pokemonun sp.def ve def statının dengeli olması rakibin fiziksel mi yoksa special mı olduğunu anlayamadığınız pokemonlarına karşı çekmeniz için iyi bir seçenek olmasını sağlıyor.

[Resim: 196M.gif]
6-Espeon
Item: Life Orb
Ability: Magic Bounce
EV: Max Sp.ATK, Max Speed
Nature: Timid
Moveset:
1-Psyshock
2-Dazzling Gleam
3-Shadow Ball
4-Grass Knot

Gelelim en önemli ve rakibi tahmine dayalı pokemonumuza. Onun adı Espeon. Espeon'un ability'si olan Magic Bounce rakibin bizi hedef alan status hareketlerini rakibe geri yansıtır. Bunlara birkaç örnek verecek olursak: Spore, Toxic, Stealth Rock, Spikes, Toxic Spikes, Thunder Wave, Will o Wisp bunlara örnektir. Mega-Beedrill'imiz hızlıca U-Turn yaptıktan sonra rakibe şöyle bir bakın, içinizden "Acaba?.." diye geçirin ve eğer bu tarz status hareketlerinden birini yapacağını düşünüyorsanız Espeon çekin. Çünkü eğer rakibin status yapacağı zamanı tutturursanız hem U-Turn hasarı vermiş olursunuz, hem rakibin status'ünden etkilenmezsiniz hem de rakibin status'ünü ona geriyansıtırsınız. Yani siz bir turda 2 hamle yapmış olursunuz, rakibiniz ise 0 hamle yapmış olur. 2-0 önde başlamak buna denir. Fakat U-Turn yapamayacağınız durumlar olur. Mesala prankster ability. Prankster sahibinin status hareketlerini priority yani ilk vuran hareket haline getirir o nedenle rakipten önce u-turn yapıp kaçamazsınız. Böyle bir durumda direkt Beedrill'i değiştirip Espeonu çıkartın, illa U-Turn yapmanıza gerek yok. Bunun dışında Espeon epey hızlı ve iyi bir sp.atk saldırıcısıdır.

Lütfen bu taktiği nasıl bulduğunuzu, akınıza gelenleri ve tavsiyelerinizi eksik etmeyin. Belki bu strateji için bu kadar kafa kasmış olmama rağmen kaçırdığım noktalar vardır.
Ben daha bu oyunların seviyesine gelemedim ne yazık ki.Öncelikle mega Beedrill yerine daha kullanışlı bir pokemon seçebilirdin bence.Ayrıca drill run yerine de iğne oklar daha etkili olabilirdi.İkinci olarak Slowking almışsın.Slowking iyi de ben scald dışında hiç su tipi hareket göremedim.Senin takımının en büyük sorunlarından biri değil miydi ? Alev püskürtücü yerine buz tipi bir saldırı seçebilirdin.Sana daha fazla hareket imkanı sağlardı. Alev püskürtücü ve bir elektrik tipi hamleyi de Hippowdon'a verebilirdin.Takımında ki bazı açıkları kapayabilirdin.Ayrıca dikkat etim de takımında iki psişik ve iki zehir tipi yerine farklı bir tip ekleyebilirdin.Mesela mega Altaria alabilirdin.Hem ejder hem de peri tipi çok işine yarayabilirdi.Salamance gibi güçlü bir ejder tipine sahip biri dağıtabilir bu takımı bence.Amoonguss'una neden iki tane can artırıcı hamle verdiğini anlayabilmiş değilim.Synthesis yerine energy ball verebilirdin.Önce zehirleyip sonra energy ball'la işlerini bitirebilirdin.Ayrıca buz tipi hamle bilen su tiplerine daha hamlelerini kullanmadan elenmiş olurdun.Dusclops'una da shadow punch verebilirdin bence.Espeon'una da psybeam, psychic, confusion verebilirdin.İki tane psyshock fazla geldi bana açıkçası.Gene de ellerine sağlık.Umarım fazla olmamıştır.  ;D
(12-10-2016, 04:19 AM)Çisem Ekin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben daha bu oyunların seviyesine gelemedim ne yazık ki.Öncelikle mega Beedrill yerine daha kullanışlı bir pokemon seçebilirdin bence.Ayrıca drill run yerine de iğne oklar daha etkili olabilirdi.İkinci olarak Slowking almışsın.Slowking iyi de ben scald dışında hiç su tipi hareket göremedim.Senin takımının en büyük sorunlarından biri değil miydi ? Alev püskürtücü yerine buz tipi bir saldırı seçebilirdin.Sana daha fazla hareket imkanı sağlardı. Alev püskürtücü ve bir elektrik tipi hamleyi de Hippowdon'a verebilirdin.Takımında ki bazı açıkları kapayabilirdin.Ayrıca dikkat etim de takımında iki psişik ve iki zehir tipi yerine farklı bir tip ekleyebilirdin.Mesela mega Altaria alabilirdin.Hem ejder hem de peri tipi çok işine yarayabilirdi.Salamance gibi güçlü bir ejder tipine sahip biri dağıtabilir bu takımı bence.Amoonguss'una neden iki tane can artırıcı hamle verdiğini anlayabilmiş değilim.Synthesis yerine energy ball verebilirdin.Önce zehirleyip sonra energy ball'la işlerini bitirebilirdin.Ayrıca buz tipi hamle bilen su tiplerine daha hamlelerini kullanmadan elenmiş olurdun.Dusclops'una da shadow punch verebilirdin bence.Espeon'una da psybeam, psychic, confusion verebilirdin.İki tane psyshock fazla geldi bana açıkçası.Gene de ellerine sağlık.Umarım fazla olmamıştır.  ;D

Dur hepsine tek tek nedenini söyleyeyim, fazla açıklama yapmadığımdan bu sorular açığa çıktı galiba. Mega Beedrill'den daha kullanışlı bir pokemon demişsin ama tüm açıklamalara baktıysan takım vur-kaç üzerine kurulu ve bunu Mega-Beedrill'den daha iyi yapan bir pokemon yok. Yani 145 base speed statla illa ki ekstrem bir durum olmadan rakipten hızlı oluyorsun, bu da rakibe (tekrar yazıyorum) 150 atk statı ve gücünü arttıran adaptability yeteneği ile büyük bir hasar indiriyor ve tank pokemonlarınla rakibin gelen saldırısını tanklamanı sağlıyor veya rakibin status hareketini Espeon çekerek geri yansıtmanı. Drill Run hakkında haklısın ama Pin Missle yerine Fell Stringer desen daha kabulebilir bir yorum olurdu benim için. Bir de Scald harici su tipi hareket göremedim demişsin, bir kere daha baktım haklısın. Fakat bu durumun takımımı pek etkileyeceğini sanmıyorum. Water tipi fire, ground ve rock'a super effective vuruyor. Ground ve rock bakımından sıkıntı yok ama sadece hippowdon ve slowking'im fire tipine super vuruyor. Fakat yine de pek gerekligörmüyorum Slowking'in saldırılarını değiştirmeyi. Yani Slowking'ime zaten türlü türlü yorumlar geldi, "Neden calm mind yok?" "Neden Nasty Plot yok?" filan dediler de yine de o tarz kullanmadığım için o hareketleri koymadım. (Bu arada kusura bakma sen Türkçe isimlerini yazmışsın da ben bu şekil alıştım o nedenle İngilizce yazıyorum :D ) Ayrıca Flamethrower yerine buz tipi al demişsin. Eskiden senin dediğin gibi Ice Beam olarak tasarlamıştım fakat sıkıntı şu ki fire tipi bir saldırı yok takımda başka.Slowking farkettiysen takımda olmayan tipteki saldırıları kullanmak için konuldu biraz; su yoktu su saldırısı verdim, ateş yoktu ateş. Ayrıca buna ek olarak ice tipinin sağladığı avantajları bana sağlayan başka tipte hareketler varken ateş tipinin yok, bu nota epey önemli (yani var da sadece U-Turn, o da sadece grass tipine). Flamethrower ve bir electric tipi hareketi Hippowdon'a verebilirdin demişsin.. Bu epey yanlış bir yorum. Hippowdon'un atk statı mükemmelken sp.atk statı ortalamanın altında. Yani special move olan flamethrower pek etkili olmaz. Ve hippowdon'ın öğrenebildiği tek kullanışlı electric saldırısı thunder fang.. Güzel aslında kullanılabilir ama Earthquake yerine o hareketi vermek istemiyorum (diğerlerini zaten kesinlikle değiştirmem, meyvelerini çok yedim epey kullanışlılar).Tiplerin sıklığına gelirsek zaten en fazla kafa yorduğum nokta bu. Herbir pokemon başkasının zayıflığını kollamak amaçlı yapılmış durumda, ancak Amoonnguss yerine Goodra bu dengeyi bozmaz fakat burada da regenerator aşkım devreye giriyor (yazıda epey belirttim sanırım :D). Amoonguss'un iki farklı can basan hareketi giga drain'in kullanışsız olacağı zamanlar için. Rakip fire tipidir synthesis basarsın. Ayrıca ben dediğim gibi bu kadroyla çok oynadım. Şöyle bir örnek veriyim protein bir greninja ice beam ile %60 anca vuruyor sonra suratına spore yiyor zaten. Special tank olduğu için normal yani, rakibi fiziksel olduğunda ice tipi hareket bilmese bile hemen geri çekiyorum amoonguss'ı. Ayrıca spore ile uyuttuktan sonra amoonguss'u geri çekip onun yerine daha uygun bir pokemon çekmek sorun olmuyor çünkü canı %60 gitmiş olsa bile regenerator yeteneği sayesinde 1/3 hp'si geri çekildiğinde yenileniyor yani %90 civarına geri geliyor. Zaten amoonguss'ı %99 spore atıp çekmek için kullanıyorum, her pokemonu sweep yapacakmış gibi dizmeye gerek yok. Dusclops zaten full defansif set olduğundan atk da sp.atk da az vuruyor, en azından rakip burn almışken hex iki kat fazla vuruyor iyi oluyor. Psyshock'un fazla olması iyidir, fazla psyshock göz çıkartmaz :P . Bilmeyenler için açıklıyorum, bazı özel hareketler vardır. Bu hareketler bir specail saldırı olmasına rağmen rakibin def statına vurur. Bu hareketler Psyshock, Psystrike (sadece Mewtwo), Secret Sword (Sadece Keldeo). Bu saldırılar ne işe yarar açıklayayım: Rakip der ki "Espeon special saldırıcı, ben buna special tank çekersem vuramaz." sonra sen bir psyshock atarsın rakip tek yer. Olay bu yani. Rakip special defansifse psyshock kulan fiziksel defansif ise diğerlerinden birini. Daha iyi tavsiyelerini bekliyorum :P
Weavile büyük bir tehlike. 5 pokemona x2 vuruyor. Teke tekte alabilecek iki pokemon var Biri M-Beedrill diğeri Hippowdon. Onları da pokemon değişikliği yaparak oyuna süremezsin. Defog ya da Rapid Spin yok. Her ne kadar Magic Bounce Espeon olsa da hazard temizliği yapamamak sıkıntı yaratacaktır. Ice ,Flying,Fighting ve Rock saldırı olmaması problem olabilir çünkü OU'da bu dört türden x2 ve x4 yiyen çok önemli pokemonlar var. Fire STAB değil bu da sıkıntı çıkarabilir. Electric Type saldırı yok ve özellikle Skarmory'e karşı büyük bir sıkıntı bu da. Espeon'u nedense iyi bir special attacker olarak canlandıramıyorum kafamda. Sonuçta defans takımı o yüzden eleştirilerim ne kadar yararlı olur bilemiyorum ama STAB saldırı ve saldırı çeşitliliği çok az. Karşılıklı bir maç yaparsak daha iyi görebiliriz eksikleri.
(12-10-2016, 10:15 PM)batuhans Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Weavile büyük bir tehlike. 5 pokemona x2 vuruyor. Teke tekte alabilecek iki pokemon var Biri M-Beedrill diğeri Hippowdon. Onları da pokemon değişikliği yaparak oyuna süremezsin. Defog ya da Rapid Spin yok. Her ne kadar Magic Bounce Espeon olsa da hazard temizliği yapamamak sıkıntı yaratacaktır. Ice ,Flying,Fighting ve Rock saldırı olmaması problem olabilir çünkü OU'da bu dört türden x2 ve x4 yiyen çok önemli pokemonlar var. Fire STAB değil bu da sıkıntı çıkarabilir. Electric Type saldırı yok ve özellikle Skarmory'e karşı büyük bir sıkıntı bu da. Espeon'u nedense iyi bir special attacker olarak canlandıramıyorum kafamda. Sonuçta defans takımı o yüzden eleştirilerim ne kadar yararlı olur bilemiyorum ama STAB saldırı ve saldırı çeşitliliği çok az. Karşılıklı bir maç yaparsak daha iyi görebiliriz eksikleri.

Şimdi söylediklerinde epey haklısın. Stab saldırı azlığı epey sıkıntı yaratıyor (özellikle fire ve ice dediğin gibi). Skarmory ye gelecek olursak sp.def ev eğitimi yapılmamış bir skarmory (genelde yapılmaz zaten) espeonumdan minimum 2 hamlede ölüyor (minimum kritik vurmazsam manasında). Ice ve fire hakkında elimden bir şey gelmiyor bu takıda. Hani başka takımlarımda illaki var da biz bu takım üzerine konuşuyoruz, uymuyor bir türlü. Defog rapid spin gibi şeylere tuhaf birşekilde hiç ihtiyaç duymuyorum çünkü yuhaf bir şekilde rakibin stealth rock benzeri hareketlerini bugğne kadar hep yansıttım (o konuda tahmnim biraz fazla). Bir de mega weawile ile ilgili dediklerine bir video ile yanıt vericem. Bu rezil videomu burada paylaşacağımı düşünmezdim ama alın  :bigsmile:
Spoiler:
Mega Weavile'ları bu şekil hallediyorum  :bigsmile:
Mega Mawile ve Weavile karıştı sanırım :D Weavile Ice/Dark type. Burada 3ds için nasıldır takımın yorum yapamam çünkü 3ds mücadeleleri biraz daha düzensiz sanırım. Benim yorumlarım daha çok OU tieri ve Showdown ile ilgili.

Bu arada videon eğlenceli olmuş beğendim :D
(13-10-2016, 02:01 PM)batuhans Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mega Mawile ve Weavile karıştı sanırım :D Weavile Ice/Dark type. Burada 3ds için nasıldır takımın yorum yapamam çünkü 3ds mücadeleleri biraz daha düzensiz sanırım. Benim yorumlarım daha çok OU tieri ve Showdown ile ilgili.

Bu arada videon eğlenceli olmuş beğendim :D

Haa lol doğru o ikisini hep karıştırıyorum :D Weavlie a geçecek olursak (yanlış yazdıysam belirtiyim ice/dark olan abimiz) hallederiz onu bea. Knock off yoksa dusclops rakibin tip avantajına rağmen alır gibime geliyor