Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: ORAS Ubers [Dengeli Ofansif Takım]
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar, size sıkça kullandığım Uber takımımı tanıtmak istiyorum. Mega diancie üzerine kurulu bu takımı kullanması zor değildir. Doğru şekilde kullanıldığı zaman rakibi 4-5 turda mahvedebilecek bir potansiyele sahiptir.

Smogon uber rankingde ulaştığı zirve puanı 1600 civarıdır. Ladder decay dolayısıyla 1500 e düşmüştür -_-

[Resim: latest?cb=20160317123718]

Diancie-Mega @ Diancite  
Ability: Magic Bounce  
EVs: 4 Atk / 252 SpA / 252 Spe  
Hasty Nature  
- Protect  
- Moonblast  
- Earth Power  
- Diamond Storm

Yazının başında belirttiğim gibi bu takımın ana pokemonu diancie. Bu pokemonu tercih etmemizin sebebi yüksek hız ve ofansif statlarıdır. Uber metasında diancieye karşı güvenli değiştirme yapabilen pokemon çok azdır. Moonblast ve Diamondstorm sizin ana 2 STAB saldırılarınızdır ve uberde önemli yer tutarlar. Mega salamence, rayquaza , Darkrai, Hooh , Lugia gibi bazı pokemonları durdurmada oldukça etkilidirler. Earth power genel olarak klefki ve primal groudonu durdurmak amacıyla alınır. Protect ise hem mega evrimle gelen stat değişimini sağlar ( Bu hız kontrolü açısından oldukça önemlidir. ) hem de rakibin olası saldırınızı görmenize yarar.

Diancienin ana düşmanı jirachidir. Bize bunu durdurabilecek ve aynı zamanda bazı pokemonlarla baş edebilecek bir tank pokemona ihtiyacımız var. Arceus ground bu alandaki açığı oldukça güzel şekilde kapatır.

[Resim: arceus-ground.gif]

Arceus-Ground @ Earth Plate  
Ability: Multitype  
EVs: 248 HP / 252 Def / 8 SpA  
Bold Nature  
IVs: 0 Atk  
- Judgment  
- Recover  
- Toxic  
- Defog


EV nin 252 HP ve DEF verilmesi arceusun bir çok pokemona karşı duvar işlevini görmesini sağlar. Uberin popüler pokemonlarından olan mega salamence, mega kangashkan, extremespeed arceus , rayquaza , primal groudon ve jirachi gibi pokemonları zorlanmadan durdurabilir. Defog ile sahanızdaki hazardları temizler. Judgment, primal groudon, klefkiler için bir çözümdür. Dahası ana pokemonumuz olan diancienin de bir counteridir. Diancieye judgmentle tek atabilen pokemonumuzun moonblasttan 3 vuruş yemesi gerekmektedir. Toxic ise sahada stall yapan pokemonları sahadan kaldırmak için bir çözümdür. Chansey / wobbufet / lugia gibi pokemonların sahada uzun süre kalmasını engeller. Groundun ilave bir avantajı ise thunderwaveler karşısına rahatlıkla çıkabilmesidir.

Bu 2 pokemonun ardından bize speed control yapabileceğimiz bir özel defans pokemonu lazım (spdef) . Bu iş için jirachi oldukça faydalıdır.

[Resim: 385.gif]

Jirachi @ Leftovers  
Ability: Serene Grace  
EVs: 248 HP / 8 Atk / 252 SpD  
Careful Nature  
- Thunder Wave  
- Wish  
- Protect  
- Iron Head

Bu pokemon bizim special defans alanımızı tek başına zorlanmadan tutabilecek bir pokemondur. Thunderwave sizin speed kontrol saldırınızdır. Rakibin ofansif unsurlarına atarak onları geride bırakabilir ve iron head saldırınızla onları kanser edebilirsiniz. Wish takımınızın diğer üyelerine can vermek içindir. Protect olası saldırıları engellemek ve rakibin saldırılarını gözlemlemek amacıyla alınır. Takımımıza aldığımız bu pokemonla, geomancy xerneasın takımınızı mahvetmesini engellersiniz. +2 spatk modest xerneasa karşı kolayca dayanabilen jirachi uberdeki bir çok pokemonu kolayca durduracak kapasidetedir. Shaymin sky , primal kyogre , mega diancie gibi pokemonların karşısına kolayca çıkabilir. Sahaya switch atmakta olan pokemonlara ise thunderwave yayabilir. Uber için etkili bir utility pokemonudur.

Tanklarımızı aldığımıza göre maçı başlatacak , stealth rock pokemonuna ihtiyacımız var. Uberde S rank olan primal groudon bu işi en iyi yapan pokemonlardan bir tanesidir.
[Resim: latest?cb=20141216190639]
Groudon-Primal @ Red Orb  
Ability: Desolate Land  
EVs: 248 HP / 8 Atk / 252 SpD  
Gentle Nature  
- Stealth Rock  
- Lava Plume  
- Roar  
- Stone Edge

Bu pokemonumuzu da special defansif olarak tercih ediyoruz. 160 Defans statı primal groudonu hem fiziksel hem özel bir tank haline getiriyor. Stealth rock maçı başlatan saldırımız. Roar ile set up yapmaya çalışan xerneas gibi pokemonları kullanıcısına geri gönderiyorsunuz. Lava plume oyun başında intihar göreviyle kullanılan deoxys attack karşısında duruma göre etkili olabiliyor. Burn aldığınız taktirde rakibin 1 pokemonunu direk oyun dışı bırakıyorsunuz. Stone edge ise lugia / hooh / salamence gibi pokemonlar için.  


Bütün bu defansif pokemonlardan sonra bize 2 tane sağlam attacker lazım.

[Resim: 250.gif]
Ho-Oh @ Choice Band  
Ability: Regenerator  
EVs: 248 HP / 252 Atk / 8 SpD  
Adamant Nature  
- Earthquake  
- Sacred Fire  
- Sleep Talk  
- Brave Bird

Bu pokkemonlardan birincisi hooh. Yüksek atak gücü ve kullanışlı abilitysiyle sahada stealth rock olsa bile kolayca giriş çıkış yapabilen bir pokemon. Jirachinin de wish pass attığını düşünürseniz bu pokemonun x4 zayıflığına rağmen rocklara kolayca giriş çıkış yaptığını anlayabilirsiniz. Sacred fire ve bravebird bizim temel 2 stab saldırımızdır. Earthquake coverage amaçlıdır, diancie, primal groudon , jirachi gibi pokemonları  dürtmeye yarar. Sleep talk almamızın sebebi darkraidir, dark void karşısına kolayca kafa atmanızı sağlar. 154 gibi korkunç spdef statıyla +2 darkraiden neredeyse hasar almayacaktır.


[Resim: 717.gif]

Yveltal @ Rocky Helmet  
Ability: Dark Aura  
EVs: 248 HP / 8 Atk / 252 Def  
Impish Nature  
- Taunt  
- Roost  
- Foul Play  
- Sucker Punch

Takımımızdaki son pokemon ise yveltal. Movesetine bakarak bunun bir attack pokemonu olmadığını anlayabilirsiniz. Ama yukarıda belirttiğimiz gibi bu aynı zamanda bir attack pokemonudur ve oldukça etkili işler yapar. Taunt ile amacınız klefki / chansey / ferrothorn gibi pokemonları durdurmaktır. Rocky helmet ve defansif build mega kangashkan karşısında çok etkilidir. Foulplay sizin +2 mega scizor ve arceus gibi pokemonları anında durdurmanızı sağlar. Sucker punch priority saldırınızdır.


Uber maçları OU ve diğer tierlerin aksine oldukça dinamiktir. Statlar oldukça yüksek olduğu için uber tierinde dengeli oynamak kolay iş değildir. Bunu göz önüne alarak oynayın

Maça primal groudon ile başlanır ve stealth rock atılır. Karşınızda size taunt atacak bir pokemon varsa bunun yerine lava plume atarak taunt yüzünden bir tur kaybetmemiş olursunuz. Maça direk xerneas ve arceus gibi set up sweeperlerla başlayan çılgınlar varsa roar basınız. Karşınıza primal groudon geliyorsa risk almayın ve yveltala  değiştirin. Foul play sucker punch ile primal groudonunu zorlayın. Böyle bir durumda yveltala değiştirmeniz size çok büyük olasılıkla avantaj sağlayacaktır. ( Eğer primal groudon stone edge bilmiyorsa ). Eğer biliyorsa arceusa değiştirin ve bu şekilde zorlayın.

Alternatif : Rakibiniz maça bir stall pokemonu ile başlıyorsa mega diancieyi direk sahaya sürerek stallına engel olabilirsiniz.


Bunun devamında rakibin hareketlerini analiz ederek ( uber bunu en çok gerektiren tierlerdan bir tanesidir ) maçınıza devam edin. +2 basmaya kalkan xerneas karşısına jirachi, arceus ve scizor karşısına yveltal çıkarın.


Sorunuz varsa başlığın altında sorabilirsiniz
Takımını beğendim 1600 den 1500 e üzüldüm  V3

neyse sadede geleyim kullanmaya başlayacağım umarım benide yükseltir bi deneyeyim.
bide export verirmisin üşeniyorum :D
Ho-oh ve diancie dışında pek vurabilcek pokemon yokmuş gibi gözüksede primal groudon ve yveltal gerektiğinde carry olabilceği için bu takım überste nadir görülen dengeli takımlardan olmuş tebrik ederim
Hastebin şu an çalışmadığı için bu şekilde gönderiyorum, düzeldiği zaman kısaltıp link olarak koyacağım.


Diancie-Mega @ Diancite
Ability: Magic Bounce
EVs: 4 Atk / 252 SpA / 252 Spe
Hasty Nature
- Protect
- Moonblast
- Earth Power
- Diamond Storm

Jirachi @ Leftovers
Ability: Serene Grace
EVs: 248 HP / 8 Atk / 252 SpD
Careful Nature
- Thunder Wave
- Wish
- Protect
- Iron Head

Ho-Oh @ Choice Band
Ability: Regenerator
EVs: 248 HP / 252 Atk / 8 SpD
Adamant Nature
- Earthquake
- Sacred Fire
- Sleep Talk
- Brave Bird

Yveltal @ Rocky Helmet
Ability: Dark Aura
EVs: 248 HP / 8 Atk / 252 Def
Impish Nature
- Taunt
- Roost
- Foul Play
- Sucker Punch

Groudon-Primal @ Red Orb
Ability: Desolate Land
EVs: 248 HP / 8 Atk / 252 SpD
Gentle Nature
- Stealth Rock
- Lava Plume
- Roar
- Stone Edge

Arceus-Ground @ Earth Plate
Ability: Multitype
EVs: 248 HP / 252 Def / 8 SpA
Bold Nature
IVs: 0 Atk
- Judgment
- Recover
- Toxic
- Defog
Ho-Oh yerine bu nasıl gider?

Deoxys-Attack @ Focus Sash
Ability: Pressure
EVs: 252 Atk / 4 SpA / 252 Spe
Naughty Nature
- Psycho Boost
- Superpower
- Knock Off/Fire Punch
- Extreme Speed

Darkrai'ye olan zayıflığı da kapatıyor. Psycho Boost u kullandıktan sonra sweeplemeye devam edebiliyor çünkü mixed sweeper. Extreme Speed Arceus-Ghost harici zayıflıklarını kapamak için. Bana kalırsa takıma bunu koyarsan daha iyi olur.
Hoohun hedefi tek başına darkraiye karşı durabilmek, sleeptalkın amacı o. +2 darkrai karşısında bile 2HKO yiyor. Buna rağmen bütün saldırılarının 1HKO gücü var.
Cyzer Falkner der biliyordum hooh a Adamant nature biraz garip geldi bana ama hadi bakalım :D
Yveltal ada 2 tane dark tipi hamle garip geldi ama sucker punch da 1 speed pritority var Showdowndan geldim XD