Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Dengeli Wabbo Swamp Takımı [OR/AS(OU)]
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
OUda uzun süredir favorim olan bu takımı sizlerle paylaşmak istedim. Önerileriniz ve eleştirileriniz olursa açığım.Takımımı değerlendirirseniz memnun kalırım.Bu takımımla yaklaşık 1600 ranka kadar cıkmıştım OUda ve çok memnun kalmıştım

Swampert (M) @ Leftovers  
Ability: Torrent  
EVs: 252 HP / 252 Def / 4 SpD  
Bold Nature  
- Mirror Coat  
- Counter  
- Scald  
- Earthquake / Stealth Rock / Toxic

Swampert bizim en başta atıcagımız lead pokemonumuz. Bu Swampert diziliminin görevi karşıdaki pokemonun bize vurduğu saldırıları 2 katı ile ona hediye etmek istememiz. Defans Evsi vermemin nedeni genellikle lead pokemonlarının physical olması ve Amoongusun counterlayan bazı pokemonları checklemek istememiz. Swampert'ın iyi yanı mı dersiniz kötü yanı mı dersiniz emin değilim ama sadece Grass type zayıflığının olması fakat x4 hasar alması biraz sıkıntılı gibi.Scald Physical offense pokemonları yakıp hasarlarını minimuma cekmek -Peki ya o zaman neden counter aldın diyeceksiniz fakat physical attackerlar en az %10 vurduğu için ve Swampert daha bulk bir pokemon olduğu için %20-30 civarı hasar veriyor.-. Son move Heatran ve Magnezone gibi Groundtan hasar alan pokemonları zorlayabilirsiniz zaten Scald ve counter yada mirror coat gördüklerinde son 2 hamlenin Toxic ve Protect oldugunu düşüneceklerdir. Stealt Rock ise takımımızdaki sweeperların önünü açmak için. Toxic ise Rotom wash gibi cok kullanılan ve yere devrilmeyen pokemonların ve setupların önünü tıkamak için . Son move slotu için benim terchim Eartquake çünkü Stealth rock ne kadar cazip gibi görünsede rakibiniz sizin hareketlerinizi öğrendiğinde rahatça karşınıza specially defansif bir Heatran atıp Stealt rockunu yada toxici sizin üzerinizde kullanır.

[Resim: 250px-260Swampert.png]

Amoonguss (M) @ Black Sludge  
Ability: Regenerator  
EVs: 248 HP / 168 Def / 92 SpD  
Bold Nature  
IVs: 0 Atk / 30 SpA / 30 Spe  
- Spore  
- Sludge Bomb / Clear Smog
- Giga Drain  
- Hidden Power [Fire] / Stun Spore
Swampert'ın x4 Grass zayıflığını kapamak Amoongusu seçtim. Spore ile uyutabiliyor ki bu takımda iki tane set up sweeper varken inanın büyük bir nimet. Amoongusun setine gelirsek Sludge Bomb stab bir saldırı olarak genellikle %30 vuruyor nötr olduğunda ve bir defansif pokemon için bu iyi bir şey. Clear smog ise Amoonguss'un karşısında kendini setup yapmak isteyen pokemonlar olabilir bu onları engeller fakat Clefeable gibi pokemonlar karşısında istediğiniz hasarı alamayabilirsiniz. Giga draine gelirsek stab çimen türü bir saldırı ve Black sludge ile beraber recoveryi arttırıyor. Hidden power fire ise sadece Ferrothorn ve Scizor için. Amoongusun abiltysi sayesinde canını doldurabildiği için Amoongusu olabildiğince switch yapmaya çalışın fakat Amoongusun canını arttırıcam diyede bir sweeperınızı kaybetmeyin.

[Resim: 250px-591Amoonguss.png]

Scizor-Mega (M) @ Scizorite  
Ability: Technician  
EVs: 252 HP / 252 Atk / 4 Spe  
Adamant Nature  
- Bullet Punch  
- Swords Dance  
- Bug Bite  
- Knock Off  
Scizor takımın megası ve olası sweeperlarımızdan. Scizorun abilitysi sayesinde stab 60 base powerlı bir priority saldırımız oluyor ve Scizorun devasa attackı ile birleşince baya sert vurucaktır ki swords dance ile +2ye cıkarsanız knock offla ferrothornları zorlayabiliyorsunuz.Bug bite'ın nedeni eğer karşınızda yavaş bir pokemon varsa
priority saldırıların bir anlamı olmadığı için Bug bite 90 base powerlık bir stab hamle olarak baya hasar veriyor. Ayrıca berryleri almasıda ayrı bir güzellik.Ayrıca knock off ile item de düşürebildiğinizden baya işe yarayan bir pokemon.


[Resim: scizor-mega.jpg]

Slurpuff (F) @ Sitrus Berry  
Ability: Unburden  
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe  
Adamant Nature  
- Belly Drum  
- Play Rough  
- Drain Punch  
- Aromatherapy  
Bu Slurpuff klasik unburden seti gördüğünüz üzere. Tek farkı Return yerine Aromatherapy koymuş olmam bunun nedeni ise cok acık statuslardan kaçmak için. Scizoru arada iyileştirdği için kendi sweep yapamasada Scizorun önünü açıyor. Bu slurpuffı özellikle Outrage kullanan bir pokemonun karşısına atıp setup yaparsanız Azumarill ve Talonflame gibi güçlü priority hamlesi kullanan pokemonlar yoksa sweep ihtimali yüksek oluyor.

[Resim: 250px-685Slurpuff.png]

Latios @ Choice Specs  
Ability: Levitate  
EVs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe  
Timid Nature  
IVs: 0 Atk / 30 SpA / 30 Spe  
- Draco Meteor  
- Psyshock  
- Hidden Power [Fire]  
- Surf  
Latiosun görevi ise sert vurup rakibin takımına elinden geldiğince hasar vermek. Draco meteorun sebei sp defansif pokemonlara bile fazla vurmak. Psyshock  Chansey ve Psychic türüne karşı zayıf olan pokemonlar için. Hidden power fireın sebebi ise Scizor ve Ferrothorn. Surfun nedeni ise Latiosun en büyük checkleri olan Tyranitar ve Heatran tehditini yenmek.

[Resim: 250px-381Latios.png]

Raikou @ Assault Vest  
Ability: Pressure  
EVs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe  
Timid Nature  
IVs: 0 Atk / 30 Def  
- Thunderbolt  
- Volt Switch  
- Hidden Power [Ice]  
- Shadow Ball  
Raikou çok kullanılan assault vest seti. Bu setin amacı bazı hasarları kaldırıp vurmak ama zaten Raikou hızlı bir pokemon olduğu için kaldırıp vurmaktansa vurup kaldırıyor.Volt switchin nedeni takımdaki momentumu sağlamak . Thunderbolt stab olduğu için baya ağır vuruyor . Shadow ball Latioslar için . Hidden power iceta ground typelar için ve Landorus ve Gliscor gibi pokemonlara vurgun yediriyor.

[Resim: 250px-243Raikou.png]
 Başlıktaki kelimelerin ilk harfi büyük, geri kalanı küçük olmalıdır. Başlığın doğrusu "Dengeli Wabboswamp Takımı[OR/AS(OU)]" olmalıdır. İyi günler.
Takım güzel ancak neden slurpuff onu pek anlamadım [Resim: 685.png] ???

bunu yapabileceğimiz başka pokelerde var :tsutarja:
(08-10-2016, 06:06 PM)Jsameturkey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Takım güzel ancak neden slurpuff onu pek anlamadım [Resim: 685.png] ???

bunu yapabileceğimiz başka pokelerde var :tsutarja:

slurpuff yerine önericeğiniz pokemon nedir acaba mr. mime