Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon X Oyunu İle İlgili Kafama Takılanlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle bu ilk mesajım. Hata yapabilirim. Konuyu yanlış açmış olabilirim. Şimdiden ozur dilerim.

Pokemon oyunlarına birkaç senedir merakım var ancak Nintendo konsolları, oyunları Türkiye 'de satılmıyor ve annemler de "İnternetten alışveriş yapılmaz! Gelen şey ya bozuk çıkarsa." dediği için oynayamiyordum. Sonunda annemleri ikna ettim ve almama izin verdiler. Kafama takılan şeyler ise:

-Daha önce hiç oynamadım ve merakım kaçmasın diye video da izlemedim. Şimdi direk Pokemon x oyununu oynasam benim için sorun olur mu? Önceki oyunları oynamalı miyim?
-bulbapedia, serebii, pokemondb sitelerini biliyorum. Bu siteler gibi bilgi içeren, bilmem gereken, bana yardımcı olabilecek, meknikleri ve stratejileri gösterecek başka turkce veya yabancı site var mı?
-Bazi bilgi yazılarında bilmediğim terimler geçiyor. Bu terimleri (Uber, tier, tm, hm vs.) nereden öğrenebilirim?
-Butun bu saldiri, ability, itemlerin Türkçe listesini bulabilir miyim?
-Oyunun detaylı rehberi var mı?
-Pokemon x i oynarken sıkıntı çekmemem için İngilizce 'min ne kadar olması lazim?
-Oyun hikayesi ortalama kaç saat suruyor? Hikayeden sonra ne kadar daha oynayabilirim? Siz ne kadar oynadiniz? Oyunda yapabiliceklerim neler? Online modunda neler var? Oyun tekrara biner mi?
-Bu forumda bilgi içeren paylasimlar olduğunu biliyorum ama bulmakta zorlanıyorum. Nerede olduklarını söyleyebilir misiniz?
-Son olarak Nintendo New 3ds xl alacağım ama yanında adaptör dışında almam (hafıza kartı mesela) gereken bir şey var mı? Konsolda sorun çıkarsa garantisini kullanabilir miyim? Bana sorun çıkartabilecek dikkat etmem gereken bir şey var mı(sonuçta yurt dışından sipariş edicem, endisem var)?

https://pokemonturkiye.com/konu-pokemon-...-6421.html
Bu konuyu buldum şimdi okuyacagim teşekkürler.

Not: Sordugum şeyler hakkında az çok bilgim var. Uzun suredir sormak istiyordum ancak soramadim ve sorular çok birikti. İnternette arastirdim ancak emin olmak için sizlere sormak istedim.
Sorular çok olduğu için cevap vermek istemeyebilirsiniz ve belki bazı sorularimi gereksiz bulabilirsiniz yinede teşekkürler.
Cevaplayabileceklerimi cevaplayım.
Orta düzey İngilizce oyun için az çok yeterlidir. Özel şeyleri kavradıktan sonra Ingilizce çok da yer tutmuyor oyunda.
Uber, tier gibi şeyler rekabetçi mod terimleridir. Pokemonların güçlerine ve kullanılabilirliklerine göre sınıfları tier oluyor. Uber de en üst tier. Bunlar pokemon x oynarken bilmesen de olacak şeyler. Ama tm, hm gibi temel kavramları öğrenmek için pokemon fire red oynamanı tavsiye edeceğim.
Oyunun detaylı rehberi yabancı sitelerde vardır. Türkçe bilgiler bulmak içinse en iyi site burasıdır.
Bende oyunlara yeni başladım sayılır.Bir kaç aydır oynuyorum.Hevesinin kaçmaması ve oyun mekaniğini öğrenebilmek için fire red'den başla derim.Ben öyle yaptım.Az çok bişeyler öğrendim ama hala online oyun için yeterli değilim ne yazık ki.Bazı kavramları bende bilmiyorum.Ancak tm(Technical Machines)/hm (Hidden Machines) temel bilgileri öğrendim sayılır.Ayrıca Fire red gibi oyunları net üzerinden yurt dışından sipariş etmene gerek yok.Hem de elin alışır oyun mekaniğini öğrenirsin.Gene de arkadaşların daha fazla yardımı olur. ;D
 1. Öyle bir zorunluluk yok. İstersen eskileri de oyna istersen tek bunu oyna.
 2. Burası var ya  XD .
 3. O terimlerin büyük bölümü competive terimleri. Online dövüşler için yani. E-dergi'de köşesi vardı diye hatırlıyorum.  Pokémon Türkiye E-dergi Forumdaki Konu(tıklayınız). Hidden Machine(HM) GYM Leader'ları yenince kullanım hakkı kazandığın özel saldırılar. Techinical Machine™ ise özel kullanım izni gerektirmeyen özel saldırılar. İkisi de çok ender bulunuyor. Ayrıca HM'ler ile yoldaki engelleri aşabiliyorsun(minik ağaçları kesebiliyorsun mesela Cut HM'si ile).
 4. Ne yazık ki burdaki rehberler eski. Belki bir ara güncellenir.
 5. İngilizce biliyorsan var. Her yerde gezinen türden ama.
 6. Ben bu hüsran İngilizcemle bile oynayabiliyorum Onion011 . Her türlü oynarsın gibi geliyor.
 7. Hikaye kısa ve öz. Ancak bitirdikten sonra yeni gelen özellikler ile bayağı bir zaman geçire biliyorsun.
 8.  Pokémon Bilgi&Çeviri&Makale Forumu(Gitmek İçin Tıkla).
 9. Endişeye veya ek şeyler fazla gerekli değil. Ancak istersen alabilirsin..
 İyi günler.

 20 Dk sonra edit: Başlığın 'Pokémon X Oyunu İle İlgili Kafama Takılanlar' olması lazımdı.