Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon Uranium Tam Çözüm(Güncellenecek)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
 Yeni çıkan Pokémon Uranium adlı oyunu çoğumuz duymuşuzdur. İndirdiyseniz ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız bu rehberde ben oynadıkça size anlatacağım.
 Uyarı: Oyunun senaryosu hakkında spoiler yeme olasılığınız yüksek.

               Oyuna Başlarken
 Burada komutları, yeni türümüzü vs. anlatacağım.

 Komutlar:
 Z: Running Shoes(Koşma Ayakkabıları) aldıktan sonra bu tuşa basarak koşabilirsiniz.
 X: Geri anlamında anladığıma göre.
 C: Onaylama, konuşma, seçme gibi işlemlere yarıyor.
 Fareniz: Bun oyun bilgisayar için geliştirildiği için fareyi de kullanabiliyoruz.

 Space: Ana ekran geldiğinde kayıtlı dosyamıza geçmeye, kayıtlı dosyamızı açmaya  yarıyor.
 Enter: Menüyü açıyoruz oyun içinde.
 Klavyedeki diğer tuşlarla pokémonlarımıza ve karakterimize ad yazabiliyoruz.


 Son olarak: Oyun bug kaynıyor, sık sık save almayı unutmayın!


                          Moki Town(Moki Kasabası)


 Klasik karakter rüyasıyla başlıyoruz. Profesör bölgeyi tanıtıyor. O yardımlarla tuşları ve diğer meseleleri kavrıyoruz. Sonra karakteri ve adını seçiyoruz. Sonra karakterin geçmişini anlatıyor:
 Annesi yeryüzüne düşen Nuclear Plantları araştırıyor, babası da Pokémon Ranger. 10 yıl önce(karakter bebekken) Reaktör aşırı ısınma sonucu patlıyor ve karakterin annesi ölüyor. Karakterin babası bu ölümün hemen ardından terfi ediyor. Çocuğunu da akrabasına(anladığım kadarıyla karakterin babaannesine) bırakıyor.
 10 yıl sonra köyde Profesör Bomb'o'dan rakibimizle pokémon almaya gideceğiz. Rakibimiz ise Theo adlı bir çocuk. 
 10 yıl sonra....
 Bu flashbackten sonra karakter yatağında uyanıyor. Odadaki bilgisayardaki bedava Potion'u(İksiri) alıyoruz. Ardından aşağı inip karakterin babaannesi ile konuşuyoruz. Running Shoes'u veriyor. İster Z tuşuna basarak kullanın ister menüden ayarlayın.
 Evden çıkıyoruz  ve sağa gidiyoruz. oradaki kişiyle konuşunca Rare Candy verecek. Bununla bir pokémonunun 1 level büyümesini sağlayabiliyoruz. Sonra başka hiç kimse bir şey vermeyeceği için yukarı doğru gidiyoruz. Sağa dönünce Profesör Bamb'o'nun laboratuvarını göreceksiniz. O sırada Theo bize yetişiyor. o koşa koşa laboratuvara girdikten sonra save almanız daha iyi olur.
 Sonra içeri girin. Bamb'o sizi bir teste tabii tutuyor. Sorulara istediğiniz gibi cevap verin. Starterlar Eletux(Water/Electric), Orchynx(Grass/Steel) ve Raptorch(Fire/Ground). Hepsi birbirinden işlevli. Ayrıca isterseniz pokémonunuza ad koyun.
 Ardından Theo size meydan okuyacak. Neyse ki sizin startera zayıf bir pokémonu var. Eletux seçtiyseniz Raptorch, Raptorch seçtiyseniz Orchynx, Orchynx seçtiyseniz Eletux seçiyor. Kendi pokémonunuzun Theo'nun pokémonuna daha fazla etki edecek saldırısını kullanın(Water Gun/Vine Whip/Ember).
 Theo'yu bu şekilde yendikten sonra save alın. Theo çocukluk yapacak. Theo'nun evine gidin(Meydana gidin, ondan sonra sağdan 1. ev). Theo toparlandıktan sonra sola doğru gidiyoruz. Orada profesör bizi karşılıyor ve nasıl pokémon yakalanacağını gösteriyor. Ardından Pokédex ve 5 tane Pokéball veriyor. Bu hareketinden sonra Kevlar Town'a doğru yola koyuluyoruz.
 Route 1 boyunca gördüğümüz pokétopu içindeki eşyaları toplayın. Kevlar Town'a gelene kadar pokémon yakalamaya gerek yok.


                           Kevlar Town(Kevlar Kasabası)
 Pokécenter'ın önünde bir kadın size Pokécenter'ı tanıtacak. Ondan sonra Starter'ınızı iyleştirin ve daha önce save etmediyseniz save alın. Route 1'e geri dönüp bir pokémon yakalayın. Seçenekleriniz şunlar: İlerde evrimleşip Elektrik/Normal tipi olacak Chyinmunk, kendi halindeki Cubbug veya böceklerin baş düşmanı Birbie. Ben Birbie tavsiye ederim.
 Birbie'yi(veya başka bir pokémonu) yakalayıp Pokécenter'da iyileştiriyoruz. Ardından 5-6 level'a getiriyoruz. Ondan sonra hem Starter'ı hem de Birbie'yi Pokécenter'daki masada oturan Trainer'la maç yapmak suretiyle 10. Level'a getirin.
 Passage Cave'in girişinde Hiker lakaplı bir eğitmenler karşılaşıyoruz. Bir Mankey'i ve bir Barewl'i var. Bundan sonra Passage Cave'e(Passage Mağarası) giriyoruz. Burada da seçeneklerimiz Sevimli ejder Grozard, zehirli minik kuşumuz Tonemy, İlerde aslan gibi olacak Barewl ve yeni bir evrimi gelmiş olan Dunsparce.
 Burada takımınızdaki pokémonlara ve zevkinize göre bir-iki pokémon yakalayın. Tüm pokémonlarınız 10 level olduktan sonra Potion alın, Berry dükkanına uğrayın ve pokémonlarınızı iyileştirin. Ardından Passage Cave'in derinliklerine dalıyoruz.

                          Passage Cave(Passage Mağarası)
 Hiker Manny adlı biri ile karşılaşıyorsunuz ilk olarak. İki tane Barewl'i var. Eğer sizin de Mud-Slap bilen bir Barewl'iniz varsa kolaylıkla yenersiniz.
 Biraz daha ilerilere koşun. Arada Pokémonunuz yorulduğunda diğer pokémonlarınızdan birini öne alın. İlerde sola dönüp ilerleyin. Baashaun ve Mankey sahibi olan Black Belt Keichi ile karşılaşıyoruz. Onu da yenince ister ilerleyin ister Pokécenter'a uğrayıp öyle dönün. Bundan sonra Room 2'ye geçeceğiz. Great Ball'ı da almayı unutmayın(kayanın arkasında).
 Room 2'de biraz  ilerledikten sonra yol ikiye ayrılıyor. Soldan gidince Surveliyor ile konuşun ve Revive'ı alın. Sağdan gidince de Hiker Nuñez ile karşılaşıyoruz. Bir Dunsparce'ı ve bir Grozard'ı var. Ondan sonra merdivenden çıkıp Nowtoch City(Nowtoch Şehri)'ye varıyoruz.


                            Nowtoch City(Nowtoch Şehri)
 Şehre girer girmez save alın. Pokémon Center'da pokémonlarınızı iyileştirin. Şehrin önemli özellikleri şunlar: Name Rater'da pokémon adlarını değiştirme, Pokémon Ranger HQ ve Birinci Gym'miz! İlk iş şehrin kuzeydoğusundaki X-Attack'ı alıyoruz. Ardından Name Rater'ın yanındaki binada bir kız var. Size TM45'i verecek. Ardından şehrin solunda Pokémon Ranger HQ var. Orada kişilerle sohbet edin. Bazıları hediye bir şeyler verecek. Bazıları senaryoyu açıklığa kavuşturacak.
 Aşağıda pokémonları çalıştırıyoruz. 12 Level olduklarında şehrin yukarısında Maria'nın abartmış bir fanından Maria'nın anahtarını alıyoruz. En aşağıda sağdan 2. kapı. Orayı anahtarla açıyoruz. Maria fanını haşladıktan sonra Gym'den içeri giriyor. Girmeden önce save alın ve Barewl'i öne alın(ya da başka bir toprak veya kaya tipi pokémonu). İçeride GYM'i tanıtan birisi Fresh Water verecek. Artık dalabiliriz.
 Lider 2 tane 10 level 1 tane de 12 level normal type pokémon kullanıyor. Diğer eğitmenlerin pokémonları da 6-10 level arası. Maria'yı  yendikten sonra Size Return'u verecek, artık rahatız. Pokémon Center'da pokémonları iyileştirdikten sonra Route 2'ye giriyoruz. 10 Level 2 tane pokémonu olan Theo'yla çarpışıyoruz. Yeni bir pokémonu  var: Orchynx seçtiyseniz Barewl, Raptorch seçtiyseniz Birbie, Eletux seçtiyseniz Cubbfly. Onu yendikten sonra Rock Smash'ı verecek. Bundan sonra Kevlar Town'a doğru yola çıkıyoruz yeniden...


                      Route 2(Rota 2)
 Route 2 şehrin alt tarafında. Theo ile karşılaştıktan sonra kesinlikle Poképod'un Phone(telefon) kısmını kontrol edin. Eğer Rematch isteği varsa yol üstünde o tranierla karşılaşıp kendinizi test edebilirsiniz. Aşağı inip kenardaki eğitmenlerle pokémon maçı yapıyoruz(eğer yapmadıysanız, yaptıysanız kayalıklara inin). Kayalıklarda bir Pokémon Ranger size yardım edecek. Kenardaki eşyayı alın ve ilerleyin. Bu arada Rock Smash'ı öğrenebilen bir pokémonunuz var mı diye bakın. Yoksa Grozard, Barewl veya Dunsparce yakalayın.
 Sonra yolda trainerlarla karşılaşa karşılaşa devam edin. Sonunda Kevlar Town'a gelince Pokécenter'a uğrayın, Berry dükkanı önündeki toprağa berry ektiyseniz onları alın.
  Kevlar Town'da bir atraksiyon olmadığından yazmayacağım.


                      Route 1(Rota 1)
 Önce Fisherman'in evine uğrayın. Old Rod verecek. Ardından yukarı gidin. Oradaki kayaları temizleyin. Başka bir Rare Candy bulacaksınız, diğer eğitmenleri de es geçmeyelim.
 Level aralığı 10-13. 14 level pokémonlarınızın olması yeterli.
 Ve ardından Moki Town görünür...

                      Moki Town(Moki Kasabası)
 İlk iş karakterin Babaannesinin evine uğruyoruz. Pokémonlarıımızı iyileştirdikten sonra haberlerde karakterin annesinin adının çıktığını, dünyaya yeni bir Nuclear Plant'ın düştüğünü söylüyor. Ondan sonra Profesör Bamb'o'nun laboratuvarına gidiyoruz. Fazladan Pokétopları verecek ve 10 pokémon yakalamamızı isteyecek. Özel bir ödül verecekmiş.
 Meydana inin ve sağa doğru gidin. Kayaları parçalayıp Route 3'e çıkın.

                        Route 3(Rota 3)
 Route 3'te fazla bir şey yok. Leveller 12-14 arası. Takımınızdaki eksikleri buradan kapatın, yoldaki eşyaları alın ve eğitmenleri yenin. Burole Town'a girmek için biraz fazla güçlü pokémonlar lazım.

                        Burole Town(Burole Kasabası)
 Pokémonlarızı iyileştirin. Ondan sonra okula uğrayın. Gayet yüksek levelli pokémonlar var. Onları yenmek için pokémonlarınızın 15 Level olmasında fayda var. Onları yendikten sonra ödül olarak Nugget diye bir şey verecekler.
 Şehirde fazla bir şey yok. Pokémonları 16. Level'a getirmeden GYM'ye dalmayın. Ayrıca bir tane su pokémonunuzun da olması size avantaj sağlar.
 Liderin pokémonları şunlar:
 Dearewl Lvl 13 Demir ve Kaya tipi
 Modrille Lvl 15 Zemin ve Karanlık tipi
 Grozard Lvl 15 Yer tipi
 Tofurang Lvl 16 Zehir tipi
 Ayrıca Barewl 15 level olduğunda evrimleşiyor. Ancak eğer Raptorch'unuz varsa ve Mud-Slap biliyorsa Dearewl'i o da halledebilir. Grozard da bir flying türü pokémonunuz varsa kolay. Modrille'ye karşı su türü güçlü bir pokémon lazım. Tofurang Zehir tipi olduğundan Dearewl'e kolaylıkla yenilecektir.



    Devamı: Çok yakında.
 Forumda bunun da bir konusunun olması gerektiğini düşündüm. Her gün bir GYM eklemeyi ve eğer oyun güncellenirse yenilikleri yazmayı düşünüyorum. Ayrıca eksiğim varsa bana bildirirseniz sevinirim ^_^. İyi günler.
Çok Kullanışlı olmuş. Ellerine sağlık.
 2. GYM eklendi. İyi günler.