Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Senaristler ve Anime
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bu konuda inanılmaz bir bilgi kirliliği var...

Evet, animenin seyrinde senaristlerin rolü sizce nedir?
emin değilim ama herhalde senaryo yazıyorlardır

senar-ist = senaryo
Bence @team rocket blast off haklı
19 sezon süren ve dahada devam edecek bir anime yazdıklarına göre başroller kesinlikle Senaristler.
Konu senarist kelimesinin anlamını sormuyor.

(19-08-2016, 10:23 PM)Achilles Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]19 sezon süren ve dahada devam edecek bir anime yazdıklarına göre başroller kesinlikle Senaristler.

Başrol değiller bunu açıklarım. Öncelikle böyle düşünen başka üyelerimiz de var mı?
En basit örnekle Tomohisa Sako için (XY ve XY&Z'de müzklerden sorumlu-seslendiren kişi) Tomo adlı bir karakteri bile lige soktularsa ki tasarımı da ona benziyordu, bu iş sadece senaristle olmuyordur. Sponsorlar, ana firma, firma destekçileri, TV Tokyo ve diğer destekçi yayın kuruluşları, yönetici ve asistanlar, directör (yönetmen) ve senaristler Pokémon'da söz sahibi çok kişi var. Geçen aylarda yapılan bir röportaj vardı hatta yönetmen mi kimdi cevaplayan. İlginç şeyler söylemişti ama söyledikleri ile anime bir tutmuyordu. 
Senaristlerin işi zor. Çünkü onları yönlendiren bir yapımcı var (ya da her kimse artık sonuçta birisi var onları yönlendiren) ve onlar diyor Ash şampiyon olacak veya olmayacak diye. Senarist adam istemez mi Ash'i şampiyon yapayım, şöyle savaşlar yaptırayım, böyle aşk, böyle entrika. Ama yapımcılar bir denge kurmaya çalışıyorlar oyunları düşünerekten. Senaristler ise bu verilen kısıtlamaya rağmen ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Arada öneride bulunuyorlar, kendilerince bir şeyler eklemeye çalışıyorlar yapımcıların isteğini aşmayacak şeyler eklemek istiyorlar (Bu eklemek istedikleri şey bile yapımcıların ya da daha doğrusu yöneticilerin ellerinden geçiyor).

O yüzden animenin böyle ilerlemesindeki asıl sorumlu kişi senaristleri yöneten kişi bana kalırsa. Pokémon'da senaristin yeri neresi bilmem ama yerinde olmak isteyeceğimizi (en azından ben istemezdim, kendi kurgumu kendim yaratayım isterdim kimseye bağlı kalmadan) sanmıyorum.
Bende @"Torkoal93" ve @"_Erdi_" 'ye katılıyorum ama ben birazda oyunların ve animenin seyircide bıraktığı etkinin de senaryolarda ciddi etki ettiğini düşünüyorum. Daha önce yine forumda okuduğum bi haberde Japonya'da yapılan bi ankete göre en sevilen pokemonun Greninja seçildiğini biliyoruz. Evet Ash'in, Greninja'nın sevilmesinde ciddi bir rolü var. Ama izlediğimiz son bölümlerde sıklıkla konuştuğumuz Greninja'nın şişirilmesi davası da belki de buraya dayanıyor. Aslında yine Wobbuffet'in Japonya'da çok sevilen bir komedyenden esinlenip yine Japonya'da çok sevilmesi animenin ana karakterlerinden olmasını sağlamıştır. Ama yine kısır döngü şeklinde aslında seyirci etkeninin etkili olmasını da yine sponsorlar, firma ve destekleyicileri, yayıncı kuruluşlar vs. nin sağladığını düşünüyorum.
Senarist... zor bir meslek bence. Hepsini kendim yönettiğim senaryoyu yazmakta bile yoruluyorum ancak adamlar çoğu kişi ile birlikte çalışarak yapıyor bunu.