Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Foul Play Alakazam
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Sorum basit. Alakzam'a Foul Play mi öğretmek daha mantıklıdır yoksa Shadow Ball mu?

Bilindiği üzere foul play şu şekilde kullanılan bir saldırıdır:
"Rakibin ATK Statı" - "Kullanıcının ATK Statı" = "Foul Play'in Gücünü Aldığı Stat" (hatam varsa düzeltin)

Alakazam'ın ATK statının ne kadar berbat olduğunu herkes bilir. Bu sayede rakibe fiziksel bir pokemon gelirse Foul Play'in çok güçlü olmasını gerektirir. Fakat Pokemon Damage Calculator ile yaptığım hesaplarda Shadow Ball ile Foul Play arasında pek bir fark olmuyor. Bunun nedeni nedir? Sadece şanssız hesaplamalar yaptığım için mi böyle oldu? Shadow Ball mu yoksa Foul Play mi öğrenmeli, neden? (Cidden yardım lazım öylesine sormuyorum pls)

Ayrıca yapacağım dizilim şu şekil olacak ona da farklı alternatifler üretebilirseniz sevinirim:
Alakazam
Focus Sash
Timid/Modest
EV: 252 SpA, 252 Spe, 4 SpD
IV: 0 ATK, 31 diğer iv'ler
Psyshock
Energy Ball
Dazzling Gleam
Shadow Ball/Foul Play
(Pek de yaratıcı bir dizilim değil hani)
Valla ben platinum oynuyorum ama bence şu şekilde bir dizilim daha çok işine yarar ;
Hyper beam ( normal tip bir saldırı olmasına rağmen çok güçlü böcek tiplerinde işine yarar )
Psycho cut ( psişik bir hamle)
Focus blast ( dövüş tipi hamle karanlık tipler üzerinde çok işine yarar)
Shadow ball ( hayalet tipi bir hamle olmasına rağmen güçlü bir hamle her türlü pokemona da ciddi zarar verebilir ayrıca çok havalı bence )
Foul Play hakkında herkes farklı bir şey söylüyor ama gücünü belirlemek için rakibin atağını kendi atağımızdan çıkarıldığını ilk defa senden duyuyorum. Benim bildiğim rakibin attağının bizden yüksek olması yeterliydi, diğer türlü kategorisi fiziksel olan bir saldırıyı kullanmak için kendi attackımızı düşük tutmak kulağa da mantıklı gelmiyor. Orta düzeyde tutmaktır belki anahtarı. Neyse, çok hakim olmadığım bir konu, yanılıyor da olabilirim. Ama mesela Return gibi hamlelerin her yerde kaç vuracağının nasıl hesaplanacağını görmüştüm, bunu görmedim hiç ve zaten base power'ı da belli olan bir saldırı? (95)
Shadow Ball özel , Four Play fiziksel saldırı senin dediğin gibi de Alakazam'ın ATK'sı düşük ama SPA'sı yüksek. Bu da Shadow Ball'ın daha fazla hasar vermesini sağlıyor Foul Play'e göre. Eşit hasar vermelerinin nedeni bu sanırım. Karşıdaki Pokémon DEF veya SPD'si de önemli tabi.
Dizlişin pek iyi değil(benim alakazamım daha kötüydü aldırma sen shock wawe öğrenirdi yazık 70 level olamadı)shadow ball daha mantıklı,
dizilişinde bir dövüş türü saldırıyada karanlık türü saldırı koyabilirsin, benim alakazamım focus punch yapardı mesela, ve böcek türü pokemonların defansının az shadow ball un powerının dehşet yüksek olduğunu düğünürsek sahadow ball daha mantıklı.
Alakazam (M) @ Life Orb
Trait: Magic Guard
EVs: 252 SAtk / 4 SDef / 252 Spd
Timid Nature (+Spd, -Atk)
  • Substitute

  • Encore

  • Psyshock

  • Hidden Power(Fighting)


Bu moveset güzele benziyor Alakazam için. Life Orb ile Magic Guard ability'si zaten birbirini tamamlıyor o yüzden genelde Life Orb eşyası verirler Alakazam'a çoğu öneride.
Substitute biraz zayıflığını gizlemek için, HP Fighting 2HKO'da Tyranitar'ı devirmek için(miş).
Alakazam'ı pek kullanmadım o yüzden set önerisi yapamam ama senin set tam bir Abra seti olmuş. Değil mi @EfsaneviAntrenor :D
(17-08-2016, 10:51 AM)batuhans Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Shadow Ball özel , Four Play fiziksel saldırı senin dediğin gibi de Alakazam'ın ATK'sı düşük ama SPA'sı yüksek. Bu da Shadow Ball'ın daha fazla hasar vermesini sağlıyor Foul Play'e göre. Eşit hasar vermelerinin nedeni bu sanırım. Karşıdaki Pokémon DEF veya SPD'si de önemli tabi.

Yalnız belirttim Foul Play bizim ATK statımızdan değil, rakibin ATK statından besleniyor.

(Flood olacak ama olsun şimdilik  :bigsmile: )
It does have 95 base power but it uses your opponent's Atk in calculations instead of yours. So if your pokemon has a lot higher attack compared to your opponent's, Crunch will naturally be more painful.
Tam dediğim gibi Foul Play yapılırken senin ATK statın sanki rakibinin ATK statından senin ATK statın çıkarılmış gibi hesaplanıyor o nedenle en kötü ATK statına sahip pokemonlar en iyi Foul Play kullanıcıları oluyor. Epey havalı bir sistemi var aslında. Ben bunu duyar duymaz çok kötü ATK statı olan Alakazama çok fit olacağını düşünmüştüm ama bir şeyi hesaplamayı unutmuşum; rakibin ATK stat'ından kendi ATK statını çıkartmış olduğunda o değer senn SpA statından hala az oluyor. Belki Alakazam en güçlü Foul Play kullanıcılarından biri ama yine de Shadow Ball çok daha iyi bir seçenek. Şu an hesapladım ve mutluyum  :bigsmile:
Klasik bir alakazam için shadow ball daha iyi.Ama ben sürprizlerle rakiplerimi şaşırtmayı sverim diyorsan foul play daha uygun.Swords dancerları kendi silahları ile vurmak çok eğlencelidir.
Foul play rakibin saldırı istatistiğine göre vuran bir saldırı yani bunu kullanan pokemonun saldırısı ne olursa olsun hasar değişmiyor.

Örnek:0- Atk Umbreon Foul Play vs. 0 HP / 0- Def Abomasnow: 135-160 (42 - 49.8%) -- guaranteed 3HKO

252- Atk Umbreon Foul Play vs. 0 HP / 0- Def Abomasnow: 135-160 (42 - 49.8%) -- guaranteed 3HKO

Bundan dolayı bu hareketi genelde pasif duvarlar(örn:umbreon ve gourgeist) biraz daha hasar verebilmek için kullanılıyor.

Alakazam için konuşursak shadow ball daha mantıklı seçenek çünkü daha güvenilir bir coverage imkanı sunuyor alakazam için.Umarım anlatabilmişimdir :bigsmile:
Sayfalar: 1 2