Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Go: Combat Points
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Combat Points: Dövüş Puanı

Vahşi bir Pokemon ile savaştığınız zaman, yanında CP’sini (Combat Points: Dövüş Puanı) gösteren bir sayı görürsünüz. Bu o Pokemon’un gücünü gösteren bir hesaptır. Her Pokemon’un temel bir Dövüş Puanı olmasının yanında maksimum seviyeleri tür, boyut ve sizin kendi eğitmen seviyeniz ile bağlantılı olarak değişebilmektedir. Eğitmen seviyeniz arttıkça daha yüksek seviyeye sahip Pokemon’lar ile karşılaşırsınız.

[Resim: cp2.jpg]
 
Dövüş Puanı Pokemon’unuzun bir Salon maçında ne kadar hasar vereceğini belirlemenize yardımcı olur. Rakibe göre Dövüş Puanı’nız ne kadar yüksekse, o kadar çok hasar verirsiniz.

Fakat tüm bunların yanında, CP sizin Pokemon’unuzun gücüne bağlı olarak belirlenir. Bu Pokemon bilgi ekranının üst kısmında yarım çemberlik bir ölçü ile gösterilir. Bu çember Pokemon’un seviyesinin şu an ne olduğunu ve ne kadar yükseltilebileceğini gösterir. Bir pokemon evrim geçirdiğinde, yarım çemberdeki konumu sabit kalır, fakat CP’si Pokemon’un temel statlarına göre bir artış gösterir.

[Resim: 7vz2vv.png]

Eğitmen seviyeniz yükseldiğinde sahip olduğunuz Pokemon’ların CP’si yükselmez, fakat ölçüm olarak daha fazlasına sahip olma hakkı elde eder. Yani her seviye atlayışınızda Pokemon’larınızın elde edebileceği maksimum güç artar. Her eğitmen seviyeniz için Pokemon’unuza iki kere Power Up: Güç Basma uygulayabilirsiniz.

Dövüş Puanı’nı Arttırma

CP’yi arttırmak oldukça kolaydır. Pokemon yakaladıkça Stardust: Yıldız Tozu denen özel bir madde toplarsınız. Yıldız Tozu ve Pokemon’ların Candy: Şeker’lerini kullanarak Pokemon'larınıza Güç Basma uygulayabilirsiniz. Salonlarda eğiterek yapılamayan bu güçlendirmeyi bu maddeleri kullanarak yapabilirsiniz.  

[Resim: cpboost.jpg]

Gerekli olan Yıldız Tozu miktarı yalnızca Pokemon’un o anda yarım çemberin hangi bölgesinde olduğu ile alakalıdır. Ama yine de eğitmen seviyenize bağlı olarak Pokemon’unuzun bu ölçümde ne kadar ileriye gidebileceği ile ilgili kısıtlamalar da vardır.

Seviye arttıkça harcamanız gereken miktar da artar. Bu, ayarlanmış bir seviye sistemi ile belirlenmiştir. Her Pokemon’un çemberce belirlenmiş bir seviyesi vardır. Yüksek seviyelerde Güç Basma için görece daha fazla Yıldız Tozu harcamanız gerekir. Yani son raddeye gidene kadar kullanılacak miktar artarak artar. Daha da ileriye götürmek için eğitmen olarak seviye atlamanız gerekir.

[Resim: 81Bmbd.png]
Be
60. Güç Basma’ya geldiğiniz zaman sonraki güçlendirmeler CP ve HP’ye (oransal olarak) daha az katkı sağlayacaktır.

Ek olarak, vahşi Pokemon’lar 60. Güç Basma seviyesinin, yumurtadan çıkanlar da 40.seviyenin üzerine çıkamayacak şekilde ayarlanmıştır. Yani belli bir CP seviyesinin üzerinde bir Pokemon yakalayamaz ya da çatlatamazsınız. İlerisi için Güç Basma uygulamanız gerekir. 

Not: Pokemon'ların Dövüş Puanı listesine erişmek için: https://www.serebii.net/pokemongo/combatpoints.shtml

CP'leri görece yüksek olan bazı Pokemonlar: Arcanine, Exeggutor, Gyarados, Lapras, Vaporeon, Snorlax, Dragonite.

Kaynak: serebii.net